Jos et pysty varmuuskopioimaan iOS- tai iPadOS-laitetta tietokoneeseen tai palauttaa sitä varmuuskopiosta

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos et voi varmuuskopioida iPhonea, iPadia tai iPod touchia tietokoneeseen tai et voi palauttaa laitetta tietokonevarmuuskopiosta.

Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen

1. Varmista, että Mac tai Windows-tietokone on ajan tasalla. Jos käytät iTunesia, varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla ja paikanna laite tietokoneessa. Jos laite ei tule näkyviin Finderissa tai iTunesissa, lue ohjeet ongelman ratkaisemiseksi. Jos unohdit pääsykoodisi tai laitteesi on poistettu käytöstä, lue, miten toimia
  3. Käynnistä kaikki laitteet uudelleen.
  4. Jos käytät Macia, ohita tämä vaihe. Jos käytät Windows-tietokonetta ja iTunes ei vastaa tai varmuuskopiointi ei valmistu, sinun täytyy ehkä poistaa käytöstä, muuttaa tai päivittää tietoturvaohjelmistosi tai poistaa sen asennus.
  5. Jos sinulla on useita tietokoneita, yritä ottaa varmuuskopio toisella Macilla tai Windows-tietokoneella. Voit myös ottaa varmuuskopion laitteestasi iCloudilla ja palauttaa iCloud-varmuuskopiosta.
  6. Jos näet varoituksen, jonka mukaan tapahtui virhevarmuuskopio on vioittunut tai se ei ole yhteensopiva tai levytila ei riitä, etsi virheilmoitus alta ja lue, mitä voit tehdä.
  7. Ota yhteyttä Apple-tukeen.

Varoituksen mukaan tapahtui virhe

Jos viestin mukaan tietokone ei voi ottaa varmuuskopiota laitteesta, koska tapahtui virhe, varmista, että käytössäsi on uusin iOS- tai iPadOS-versio. Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Varoituksen mukaan levytila ei riitä

Jos viestin mukaan levytila ei riitä, kun yrität ottaa varmuuskopion laitteesta, vapauta levytilaa Macilla tai Windows-tietokoneella. Jos virheilmoitus levytilasta näytetään sen jälkeen, kun olet vapauttanut tarpeeksi tilaa, ota yhteyttä Apple-tukeen

Varoituksen mukaan varmuuskopio on vioittunut tai se ei ole yhteensopiva

Jos iOS- tai iPadOS-laitetta ei voi palauttaa varmuuskopiosta, koska varmuuskopio on vioittunut tai yhteensopimaton, varmista, että tietokone on päivitetty. Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan iOS- tai iPadOS-ohjelmistosi on liian vanha, lue, miten voit päivittää laitteesi varmuuskopion palauttamista varten. Jos et vieläkään pysty palauttamaan varmuuskopiota, kyseistä varmuuskopiota ei ehkä voi käyttää. Yritä käyttää vaihtoehtoista varmuuskopiota tai iCloud-varmuuskopiota, tai pyydä lisäohjeita ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.