iTunes ei saa yhteyttä iPhonen, iPadin tai iPodin ohjelmiston päivityspalvelimeen

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos iTunes ei saa yhteyttä ohjelmiston päivityspalvelimeen, kun yrität palauttaa tai päivittää iPhonea, iPadia tai iPodia.

Kun käytät iTunesia iPhonen, iPadin tai iPodin päivittämiseen tai palauttamiseen, saatat saada varoitusviestin, jonka mukaan iTunes ei pystynyt muodostamaan yhteyttä ohjelmiston palautuspalvelimeen, koska et ole yhteydessä internetiin. Viestissä kehotetaan varmistamaan, että internet-yhteys on aktiivisena ja yrittämään uudelleen. Voit ratkaista ongelman noudattamalla seuraavia ohjeita.

iOS-laitteen päivittäminen tai palauttaminen ilman iTunesia

iTunesia täytyy käyttää iOS-laitteen päivittämiseen tai palauttamiseen, jos unohdit salasanasi ja tilisi on lukittu tai jos laitteesi on palautustilassa.

Muussa tapauksessa voit päivittää tai palauttaa laitteen ilman iTunesia seuraavasti:

1. Irrota iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneesta.
  2. Laita Wi-Fi päälle laitteessa. Kun lataat ohjelmistopäivityksiä, on suositeltavaa muodostaa yhteys verkkoon oman yhteyspisteen sijaan.
  3. Päivitä laite valitsemalla Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Muodosta yhteys internetiin ja iTunes Storeen

Avaa selain tietokoneessa ja tarkista, voiko siinä ladata jonkin verkkosivun. Yritä sitten muodostaa yhteys iTunes Storeen.

• Jos internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, pyydä ohjeita tietokoneen ylläpitäjältä tai internet-palveluntarjoajalta. Voit myös kokeilla toista tietokonetta tai verkkoa.
  • Jos internet-yhteyden muodostaminen onnistuu, mutta saat virheviestin yrittäessäsi muodostaa yhteyttä iTunes Storeen, etsi ratkaisuja mahdollisiin iTunes Store -virheisiin.
  • Jos pystyt muodostamaan internet-yhteyden, mutta iTunes Storessa näkyy tyhjä valkoinen sivu, tunnista ja poista kerrostetun palvelun tarjoajan ohjelmisto.

Jos ongelma ei ratkea näillä toimenpiteillä, muokkaa hosts-tiedostoa tai nollaa se.

Hosts-tiedoston muokkaaminen tai nollaaminen

Hosts-tiedosto saattaa estää ohjelmiston päivityspalvelimen käytön. Seuraavassa kerrotaan, miten voit muokata hosts-tiedostoa tai nollata sen.

Ohjeet Macin käyttäjille

Jos kyseessä on työkoneesi, ota yhteys tietokoneen ylläpitäjään, ennen kuin muokkaat hosts-tiedostoa.

1. Valitse Finderin valikkoriviltä Ohjelmat > Lisäohjelmat > Pääte.
  2. Avaa hosts-tiedosto kirjoittamalla seuraava komento Päätteeseen ja painamalla rivinvaihtonäppäintä:
    sudo nano /private/etc/hosts
  3. Anna salasanasi pyydettäessä. Huomaa, että Pääte-ikkunassa ei näy mitään, kun kirjoitat salasanan.
  4. Liiku hosts-tiedostossa käyttämällä nuolinäppäimiä.
  5. Jos jollakin rivillä lukee apple.com, lisää risuaita (#) ja välilyönti rivin alkuun.
  6. Tallenna hosts-tiedosto painamalla ctrl-O.
  7. Paina tiedostonimikehotteessa rivinvaihtonäppäintä.
  8. Poistu painamalla ctrl-X.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, tietoturvaohjelmistosi saattaa olla vanhentunut tai väärin määritetty. Voit ratkaista iTunesin ja tietoturvaohjelmiston väliset ongelmat.

Ohjeet Windows-tietokoneen käyttäjille

Nollaa hosts-tiedosto Windows-tietokoneessa.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, tietoturvaohjelmistosi saattaa olla vanhentunut tai väärin määritetty. Voit ratkaista iTunesin ja tietoturvaohjelmiston väliset ongelmat.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.