Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin kamera tai salama ei toimi

Jos kuvasi ovat epäselviä tai kameran näyttö on musta, voit testata kameran tai salaman iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

Jos kamera ei toimi

1. Poista kaikki kuoret, lisävarusteet tai kalvot, jotka saattavat olla kameran tiellä tai jotka vievät magneetin kameran lähelle.
  2. Testaa kamera yrittämällä ottaa kuva.
  3. Jos kuva on epäselvä, puhdista etu- ja takakameran linssit mikrokuituliinalla. Jos kameran linssin sisällä on likaa tai roskia, tai jos linssi näyttää olevan vinossa tai tukittuna, ota yhteyttä Apple-tukeen tuen pyytämiseksi iPhonea, iPadia tai iPod touchia varten.
  4. Käynnistä iPhoneiPad tai iPod touch uudelleen.
  5. Testaa kamera uudelleen ottamalla kuva. Jos laitteessa on etu- ja takakamera, tarkista, onko jompikumpi niistä tai ovatko ne molemmat rikki. Voit vaihtaa kameraa napauttamalla pyörityspainiketta .

Jos salama ei toimi

1. Poista kaikki kuoret tai kalvot, jotka saattavat olla salaman tiellä.
  2. Testaa LED-salama kokeilemalla taskulamppua iPhonen tai iPadin Ohjauskeskuksessa. Pyyhkäise iPhone X:ssä tai tätä uudemmissa sekä iPadissa näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin. Pyyhkäise iPhone 8:ssa tai aiemmassa minkä tahansa näytön alareunasta ylöspäin.
  3. Napauta Taskulamppu-painiketta .
  4. Jos LED-salama ei toimi taskulamppuna, ota yhteyttä Apple-tukeen tuen pyytämiseksi iPhoneaiPadia tai iPod touchia varten.
  5. Jos salama toimii vain ajoittain, avaa Kamera-appi, napauta salamapainiketta   ja valitse toinen asetus.