Ohjeita iPhonen, iPadin tai iPod touchin kameran käyttöön

Lue ohjeet Kamera-apin tehokkaaseen käyttöön, kuvien tarkentamiseen, Kamera-apin etsimiseen muualta kuin Koti-valikosta ja moneen muuhun toimenpiteeseen.

Kuvien ja videoiden kuvaaminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla on mukavaa puuhaa. Siksi haluat pitää laitteesi aina lähelläsi ja Kamera-apin valmiina kuvaamaan. Seuraavassa on muutamia vinkkejä Kamera-apin tehokkaaseen käyttöön ja kuvaamiseen:

Tarvitsetko lisää ohjeita Kamera-apin käyttöön? Kokeile seuraavia toimenpiteitä.

Kuvat ovat sumeita tai epätarkkoja

Jos kuvat ovat sumeita tai epätarkkoja tai niissä on tummia läikkiä, kokeile seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että kameran linssi on puhdas. Jos linssi täytyy puhdistaa, käytä mikrokuituliinaa. Jos linssin sisällä on likaa tai roskia, vie laite Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen saadaksesi lisäohjeita.
  2. iPhone-mallit, joissa on optinen kuvan vakautus: metallinen kotelo tai magneettinen linssi voi häiritä toimintoa. Kokeile ottaa kuva ilman koteloa tai linssiä ja vertaa sitten kuvien laatua.
  3. Voit tarkentaa kuvauskohteeseen tai henkilöön napauttamalla kohdetta tai henkilöä esikatselunäytössä. Näyttö sykkii tai muuttuu hetkeksi tarkaksi ja epätarkaksi kameran säätäessä tarkennusta. Yritä pysyä paikoillasi, kun säädät tarkennusta kuvaustilassa. Jos liikut liian paljon johonkin suuntaan, kamera tarkentaa automaattisesti uudelleen keskipisteeseen. Videotilassa voit säätää tarkennusta ennen tallentamisen aloittamista.

Jos kameran tarkennusongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Linssi on suljettuna tai näyttö on pimeänä

Kokeile seuraavia ohjeita, jos linssi on suljettuna tai näyttö pimeänä, kun avaat Kamera-apin:

1. Varmista, että mikään ei peitä kameran linssiä. Jos käytät koteloa, poista se.
  2. Pakota appi sulkeutumaan ja avaa Kamera-appi uudelleen.
  3. Käynnistä laite uudelleen ja avaa Kamera-appi uudelleen.
  4. Jos laitteessa on sekä etu- että takakamera, kokeile molempia kameroita napauttamalla  . Jos vain toisessa kamerassa on linssi suljettuna tai näyttö pimeänä, vie laite Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen, niin saat lisäohjeita.

Salama ei toimi

Voit testata LED-salamaa Ohjauskeskuksessa. Sammuta taskulamppu ja kytke se päälle. Jos LED-salama ei toimi taskulamppuna, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos salama ei toimi tai menee pois päältä aina kun otat kuvan, tarkista salama-asetukset. Valitse muu asetus napauttamalla näytön vasemmassa ylälaidassa olevaa kuvaketta  .

Jos otat pidempää videota salaman kanssa tai käytät laitetta hyvin lämpimissä olosuhteissa, näyttöön saattaa tulla viesti, jonka mukaan salama on pois päältä. Viesti pysyy näkyvissä siihen saakka, että laite jäähtyy.

Kamera-appia ei näy

Kamera-apin pitäisi näkyä Koti-valikossa. Jos sitä ei näy Koti-valikossa, voit etsiä sen tai tarkistaa asetuksista, onko se estetty

Käytä Spotlight-hakua

1. Vedä alaspäin Koti-valikon keskeltä.
  2. Kirjoita ”kamera”.
  3. Napauta Kamera-appia.

Tarkista asetukset

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Yleiset > Rajoitukset.
  3. Tarkista Salli-kohdasta, että Kamera-apin käyttö on sallittu.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos kuvaaminen ei vieläkään onnistu, kuvat ovat huonolaatuisia tai tarvitset muuta apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.