Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin kamera ei toimi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit korjata iPhonen, iPadin tai iPod touchin kameraan liittyviä ongelmia.

Poista mahdollinen kuori, suojakalvo tai lisälaite

Kuori tai suojakalvo saattaa peittää kameran tai salaman siten, että se vaikuttaa suorituskykyyn. Metallinen tai magneettinen kuori tai kameran lisälaite saattaa aiheuttaa häiriöitä optiseen kuvanvakaimeen. Käytä kameraa ilman niitä selvittääksesi, ovatko ne syynä ongelmaan.

Jos kameran tarkennusongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Puhdista kameran linssi

Jos kuvasi ovat sumeita tai epätarkkoja tai niissä on tummia läikkiä, varmista, että kameran linssi on puhdas. Jos linssi täytyy puhdistaa, käytä mikrokuituliinaa. Jos kameran linssin sisällä on likaa tai roskia, tai jos linssi näyttää olevan vinossa tai tukittuna, vie laite Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuutettuun huoltoliikkeeseen saadaksesi apua.

Käynnistä uudelleen ja testaa eri apeilla

Jos linssi on suljettuna tai näyttö pimeänä, kun avaat Kamera-apin, käynnistä laite uudelleen. Testaa sitten kameran toiminta Kamera-apin ja jonkin toisen kameraa käyttävän apin avulla.

Jos laitteessa on etu- ja takakamera, tarkista, onko vain toisen vai molempien toiminnassa häiriöitä. Vaihda kameroita napauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa painiketta.*

Lisäohjeet

Jos kamera ei vieläkään toimi, vie laite Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuutettuun huoltoliikkeeseen saadaksesi apua.

Lisätietoja

* Jos laite on vaakatilassa, kameroiden vaihtamispainike on näytön vasemmassa alakulmassa.