Macin testaaminen Apple-vianmäärityksen avulla

Apple-vianmääritys, aikaisemmalta nimeltään Apple Hardware Test, pystyy tarkistamaan Macisi laitteisto-ongelmien varalta.

Jos luulet, että Macissasi on mahdollisesti ilmennyt laitteisto-ongelma, Apple-vianmäärityksen avulla voit määrittää, mistä laitteistokomponentista ongelma saattaa johtua. Apple-vianmääritys ehdottaa myös ratkaisuja ja auttaa sinua ottamaan yhteyttä Apple-tukeen, jos tarvitset apua.

Macin valmisteleminen

1. Sammuta Mac.
  2. Irrota kaikki ulkoiset laitteet, paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö. Katkaise myös Ethernet-yhteys (jos se on käytössä) ja verkkovirran syöttö.
  3. Varmista, että Mac on kovalla, tasaisella, vakaalla ja hyvin tuulettuvalla tasolla.

Apple-vianmäärityksen käynnistäminen

Selvitä, käytätkö Applen sirulla varustettua Macia, ja toimi sitten asianmukaisten ohjeiden mukaan:

Applen siru

1. Käynnistä Mac ja jatka virtapainikkeen painamista Macin käynnistymisen aikana.
  2. Vapauta painike, kun näet käynnistysvalintojen ikkunan. Siinä on myös hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat.
  3. Paina näppäimistöllä komento (⌘)-D.

Intel-prosessori

1. Käynnistä Mac, paina välittömästi näppäimistön D-näppäintä ja pidä sitä painettuna Macin käynnistymisen aikana.
  2. Vapauta painike, kun näet edistymispalkin tai kun sinua pyydetään valitsemaan kieli.

Testitulosten tarkasteleminen

Apple-vianmääritys näyttää edistymispalkin Macin tarkistuksen aikana:

macOS:n vianmääritys, jossa on käynnissä edistymispalkki

Kun testaus on suoritettu, Apple-vianmääritys näyttää tulokset yhdessä yhden tai useamman viitekoodin kanssa. Lue lisätietoja Apple-vianmäärityksen viitekoodeista.

macOS:n vianmäärityksen tulokset. Ongelmia ei löytynyt.

Jos haluat toistaa testin, valitse Suorita testi uudelleen tai paina komento-R-näppäinyhdistelmää.

Jos haluat käynnistää Macin uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen tai paina R-näppäintä.

Jos haluat sammuttaa Macin, valitse Sammuta tai paina S-näppäintä.

Jos haluat saada lisätietoja palvelu- ja tukivaihtoehdoista, varmista, että Mac on yhteydessä internetiin, ja klikkaa sitten Aloita tai paina komento-G-näppäinyhdistelmää. Mac käynnistyy uudelleen ja avaa verkkosivun, jolla on lisätietoja. Kun olet valmis, valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen tai Sammuta.

Lisätietoja

Jos et pysty käynnistämään Apple-vianmääritystä D-näppäimellä Intel-pohjaisessa Macissa, kokeile näitä ratkaisuja:

• Pidä optio-D-näppäinyhdistelmää painettuna käynnistyksen aikana ja käytä Apple-vianmääritystä internetin kautta.
  • Varmista, että Macissa ei käytetä laiteohjelmiston salasanaa.