Apple-vianmääritys-ohjelman käyttö Macissa

Apple-vianmääritys tarkistaa Macin laitteisto-ongelmien varalta ja ehdottaa ratkaisuja.

Kun olet rajannut Macissa ilmenneen ongelman mahdolliseen laitteisto-ongelmaan, Apple-vianmäärityksen avulla voit määrittää, mikä laitteistokomponentti mahdollisesti aiheuttaa ongelman. Apple-vianmääritys ehdottaa myös ratkaisuja ja auttaa sinua ottamaan yhteyttä Apple-tukeen, jos tarvitset apua.

Jos Macisi on tuotu markkinoille ennen kesäkuuta 2013, siinä käytetään Apple Hardware Testiä

Apple-vianmääritys-ohjelman käyttö

1. Irrota kaikki ulkoiset laitteet, paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö. Katkaise myös Ethernet-yhteys (jos se on käytössä) ja verkkovirran syöttö.
  2. Varmista, että Mac on kovalla, tasaisella, vakaalla ja hyvin tuulettuvalla tasolla.
  3. Sammuta Mac.
  4. Käynnistä Mac ja paina sen jälkeen välittömästi D-näppäintä pitkään. Jatka painamista, kunnes näet näytön, jossa sinua pyydetään valitsemaan kieli. Kun Apple-vianmääritys tunnistaa kielesi, se näyttää edistymispalkin, joka osoittaa, että Macia tarkistetaan:
  5. Macin tarkistaminen kestää 2–3 minuuttia. Jos Apple-vianmääritys löytää ongelmia, se ehdottaa ratkaisuja ja antaa viitekoodeja. Kirjaa viitekoodit muistiin ennen jatkamista.
  6. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos haluat toistaa testin, valitse Suorita testi uudelleen tai paina komento (⌘)- ja R-näppäimiä.
    • Jos haluat saada lisätietoja esimerkiksi palvelusta ja tukivaihtoehdoista, valitse Aloita tai paina komento-G-näppäinyhdistelmää.
    • Jos haluat käynnistää Macin uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen tai paina R-näppäintä.
    • Jos haluat sammuttaa Macin, valitse Sammuta tai paina S-näppäintä.

Jos päätät pyytää lisätietoja, Mac käynnistää macOS:n palautustoiminnon ja näyttää verkkosivun, jolla sinua pyydetään valitsemaan oma maasi tai alueesi. Valitse Lähetä tiedot lähettääksesi sarjanumeron ja viitekoodit Applelle. Toimi sen jälkeen näyttöön tulevien palvelu- ja tukiohjeiden mukaan. Kun olet valmis, voit valita omenavalikosta Käynnistä uudelleen tai Sammuta.

Tämä vaihe edellyttää internet-yhteyttä. Jos internet-yhteyttä ei ole, näet sivun, jolla annetaan yhteyden muodostamisohjeet.

Lisätietoja

Jos Apple-vianmääritys ei käynnisty, kun pidät D-näppäintä painettuna Macia käynnistettäessä, toimi seuraavasti:

• Jos käytät laiteohjelmiston salasanaa, laita se pois päältä. Voit laittaa sen uudelleen päälle Apple-vianmäärityksen käytön jälkeen.
  • Pidä optio-D-näppäinyhdistelmää painettuna Macia käynnistettäessä ja yritä käynnistää Apple-vianmääritys internetin kautta.