Macin testaaminen Apple-vianmäärityksen avulla

Apple-vianmääritys, aikaisemmalta nimeltään Apple Hardware Test, pystyy tarkistamaan Macisi laitteisto-ongelmien varalta.

Jos luulet, että Macissasi on mahdollisesti ilmennyt laitteisto-ongelma, Apple-vianmäärityksen avulla voit määrittää, mistä laitteistokomponentista ongelma saattaa johtua. Apple-vianmääritys ehdottaa myös ratkaisuja ja auttaa sinua ottamaan yhteyttä Apple-tukeen, jos tarvitset apua.

Macin valmisteleminen

1. Jos uusimpien macOS-päivitysten asentaminen onnistuu, asenna ne ennen jatkamista.

2. Sammuta Mac.

3. Irrota kaikki ulkoiset laitteet, paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö. Katkaise myös Ethernet-yhteys (jos se on käytössä) ja verkkovirran syöttö.

4. Varmista, että Mac on kovalla, tasaisella, vakaalla ja hyvin tuulettuvalla tasolla.

Apple-vianmäärityksen käynnistäminen

Selvitä, käytätkö Applen sirulla varustettua Macia, ja toimi sitten ohjeiden mukaan:

Applen siru

1. Pidä Macin virtapainiketta painettuna. (Jokaisessa Macissa on virtapainike. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.)

2. Kun pidät virtapainiketta painettuna, Mac käynnistyy ja lataa käynnistysvalinnat. Kun näet Valinnat, vapauta virtapainike.

3. Pidä näppäimistöllä komento (⌘) ‑D painettuna.

Intel-prosessori

1. Käynnistä Mac, paina välittömästi näppäimistön D-näppäintä ja pidä sitä painettuna Macin käynnistymisen aikana.

2. Vapauta painike, kun näet edistymispalkin tai kun sinua pyydetään valitsemaan kieli.

Jos D-näppäimen painaminen ei toimi, kokeile pitää käynnistymisen aikana optio (⌥) ‑D painettuna. Jos kumpikaan tavoista ei toimi, tarkista käynnistyksen yhteydessä käytettävien näppäinyhdistelmien käyttöohjeet.

Sinua saatetaan pyytää valitsemaan kieli ja varmistamaan, että verkkoyhteys toimii. Voit valita Wi‑Fi-verkon näytön oikeassa yläkulmassa näkyvästä Wi‑Fi-valikostaNo alt supplied for Image.

Testitulosten tarkasteleminen

Apple-vianmääritys näyttää edistymispalkin Macin tarkistuksen aikana:

macOS:n vianmääritys, jossa on käynnissä edistymispalkki

Kun testaus on suoritettu, Apple-vianmääritys näyttää tulokset ja antaa yhden tai useamman viitekoodin:

macOS:n vianmäärityksen tulokset. Ongelmia ei löytynyt.

Jos haluat toistaa testin, valitse Suorita testi uudelleen tai paina komento-R-näppäinyhdistelmää.

Jos haluat käynnistää Macin uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen tai paina R-näppäintä.

Jos haluat sammuttaa Macin, valitse Sammuta tai paina S-näppäintä.

Jos haluat saada lisätietoja palvelu- ja tukivaihtoehdoista, varmista, että Mac on yhteydessä internetiin, ja klikkaa sitten Aloita tai paina komento-G-näppäinyhdistelmää. Mac käynnistyy uudelleen ja avaa verkkosivun, jolla on lisätietoja. Kun olet valmis, valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen tai Sammuta.

Apple-vianmäärityksen viitekoodit

Jos testaat Macia Apple-vianmäärityksellä, testituloksissa on yksi tai useita viitekoodeja.

Luettelo Apple-vianmäärityksen viitekoodeista