Apple ID:n vaihtaminen

Voit vaihtaa Apple ID:nä käyttämäsi sähköpostiosoitteen* noudattamalla näitä ohjeita.

Jos Apple ID:näsi on muun palveluntarjoajan sähköpostiosoite

Ennen kuin vaihdat Apple ID -sähköpostiosoitteesi, sinun pitää kirjautua ulos kaikista Apple-palveluista ja kaikilta laitteilta, joita käytät Apple ID:lläsi. Jos haluat muuttaa Apple ID:si iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, pysy kirjautuneena Apple ID:lläsi ainoastaan kyseisessä laitteessa.

Kun vaihdat Apple ID:si, voit käyttää jotakin toista kolmannen osapuolen sähköpostiosoitetta. Voit myös käyttää @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-sähköpostiosoitetta, joka on jo tilisi sisäänkirjautumisalias tai vaihtoehtoinen Apple ID. Voit nähdä nämä osoitteet kirjautumalla Apple ID -tilisivullesi. Klikkaa Tili-osiossa Muokkaa, niin näet kohdan Tavoitettavissa. Tässä luettelossa sisäänkirjautumisaliaksen vieressä on . Kun siirrät hiiren osoittimen tämän kuvakkeen päälle, näet tämän viestin: ”Tämä on Apple ID -sähköpostiosoitteesi alias.”

Sellaisen iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttäminen, jossa on iOS 10.3 tai uudempi

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Nimi, puhelin, sähköposti.
  2. Napauta Tavoitettavissa-kohdan viereistä Muokkaa-kohtaa ja poista sitten nykyinen Apple ID:si.
  3. Napauta Jatka. Anna Apple ID, jota haluat käyttää.
  4. Napauta Seuraava.

Apple ID -tilisivun käyttäminen

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse Tili-kohdassa Muokkaa.
  3. Valitse Apple ID:n alapuolelta Vaihda Apple ID. Jos yrität muuttaa Apple ID:si @icloud.com-päätteiseksi sähköpostiosoitteeksi, joka on luotu viimeisen 30 päivän sisällä, sinua saatetaan pyytää yrittämään myöhemmin uudelleen.
  4. Anna Apple ID, jota haluat käyttää.
  5. Klikkaa Jatka.

Jos uudessa Apple ID:ssä on @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-pääte, näet vahvistuspyynnön. Kun muutat Apple ID:si @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-tiliksi, et voi vaihtaa sitä takaisin muun palveluntarjoajan sähköpostitiliksi. Aiempi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeseen päättyvä Apple ID:si siirtyy Apple ID -tilisi vaihtoehtoiseksi sähköpostiosoitteeksi.

Uuden sähköpostiosoitteen vahvistaminen

Jos vaihdat Apple ID:si muuksi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeksi, sinun pitää vahvistaa tilisi.

Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän sähköpostisoitteesi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Anna saamasi vahvistuskoodi asianmukaisiin kenttiin ja ala käyttää uutta Apple ID:täsi. Eikö sähköposti tullut perille?

Kirjaudu takaisin sisään

Kirjaudu uudelleen sisään kaikkiin Applen palveluihin uudella Apple ID:lläsi.

Vaihdettuasi Apple ID:si sinun on käytettävä uusia kirjautumistietoja kaikissa käyttämissäsi Applen palveluissa.

Jos Apple ID:si pääte on @icloud.com, @me.com tai @mac.com

Kun vaihdat Apple ID:si, voit käyttää jotakin toista kolmannen osapuolen sähköpostiosoitetta. Voit myös käyttää @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-sähköpostiosoitetta, joka on Apple ID:si alias. Sähköpostiosoitteen muuttaminen muuttaa myös Apple ID:si, joka näkyy sisältöä sinulle jakaville henkilöille ja jonka Apple näyttää tiliisi viitattaessa.

Kun otat iCloud-sähköpostin käyttöön ja valitset @icloud.com-sähköpostiosoitteen, uudesta @icloud.com-sähköpostiosoitteestasi tehdään Apple ID:si sisäänkirjautumisalias. Näet Apple ID:hesi aliaksiksi liitetyt sähköpostiosoitteet kirjautumalla Apple ID -tilisivullesi ja klikkaamalla Tili-osiossa Muokkaa. Siirrä osoitin kuvakkeen  päälle halutun sähköpostiosoitteen vieressä. Jos näet sitten Tämä on Apple ID -sähköpostiosoitteesi alias -viestin, kyseisen sähköpostiosoitteen pitäisi olla kelvollinen.

Toimi seuraavien ohjeiden mukaan Apple ID-tilisivulla.

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään.
  2. Valitse Tili-kohdassa Muokkaa.
  3. Valitse Apple ID:n alapuolelta Vaihda Apple ID. Näet sähköpostiosoiteluettelon, josta voit valita Apple ID:si. Voit valita vain sähköpostiosoitteista, jotka ovat jo tiliisi liitettyjä aliaksia. Jos yrität muuttaa Apple ID:si @icloud.com-päätteiseksi sähköpostiosoitteeksi, joka on luotu viimeisen 30 päivän sisällä, sinua saatetaan pyytää yrittämään myöhemmin uudelleen.
  4. Valitse osoite, jota haluat käyttää Apple ID:näsi. Voit muuttaa Apple ID:si vain @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-päätteiseksi sähköpostiosoitteeksi.
  5. Klikkaa Jatka.

Tarvitsetko apua?

Jos tarvitset apua Apple ID:n muuttamisessa tai oikealle tilille kirjautumisessa, noudata seuraavia ohjeita.

Jos et voi muuttaa Apple ID:täsi

Voit vaihtaa Apple ID:ksi minkä tahansa hallussasi olevan sähköpostiosoitteen*, kunhan sitä ei vielä käytetä Apple ID:nä. Jos sähköpostiosoitteessasi on @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-pääte, et voi muuttaa Apple ID:täsi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeksi. Et myöskään näe Vaihda Apple ID -kohtaa tilisivullasi etkä kohtaa, jossa sähköpostiosoite voidaan poistaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla (iOS 10.3 tai uudempi).

Jos haluat kirjautua sisään toisella Apple ID:llä

Jos haluat vaihtaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa käyttämäsi Apple ID:n – etkä halua vaihtaa Apple ID:näsi käyttämääsi sähköpostiosoitetta – noudata näitä ohjeita kirjautuaksesi ulos ja sitten takaisin sisään eri Apple ID:llä.

Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi väärin luodessasi Apple ID:tä

Jos luot Apple ID:n sellaisella sähköpostiosoitteella, jota ei voida vahvistaa, kirjaudu Apple ID -tilisivullesi sillä sähköpostiosoitteella, jonka annoit luodessasi Apple ID:n. Voit sitten vaihtaa Apple ID:si oikeaan sähköpostiosoitteeseen.

* Kiinassa ja Intiassa voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä. Jos sinulla on jo Apple ID, joka on sähköpostiosoite, et voi muuttaa sitä puhelinnumeroksi. Puhelinnumerosta muodostettua Apple ID:tä ei myöskään voi muuttaa sähköpostiosoitteeksi.