Apple ID:n vaihtaminen

Voit vaihtaa Apple ID:nä käyttämäsi sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron* näiden ohjeiden avulla.

Ennen Apple ID:n vaihtamista

Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja laitteista, jotka käyttävät Apple ID:täsi. Jos haluat muuttaa Apple ID:si iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, pysy kirjautuneena Apple ID:lläsi ainoastaan kyseisessä laitteessa.

Jos Apple ID:näsi on muun palveluntarjoajan sähköpostiosoite

Kun vaihdat Apple ID:n, joka on muun palveluntarjoajan sähköpostiosoite, voit käyttää toista muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitetta. Voit myös käyttää @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-loppuista sähköpostiosoitetta, joka on jo tilisi sisäänkirjautumisalias tai vaihtoehtoinen Apple ID. Voit nähdä nämä osoitteet kirjautumalla Apple ID -tilisivullesi. Klikkaa Tili-osiossa Muokkaa, niin näet kohdan Tavoitettavissa. Tässä luettelossa sisäänkirjautumisaliaksen vieressä on . Kun siirrät hiiren osoittimen tämän kuvakkeen päälle, näet tämän viestin: Tämä on Apple ID -sähköpostiosoitteesi alias.

@icloud.com-sähköpostiosoitteen käyttäminen

Kun otat iCloud-sähköpostin käyttöön ja valitset @icloud.com-sähköpostiosoitteen, uudesta @icloud.com-sähköpostiosoitteestasi tehdään Apple ID:si sisäänkirjautumisalias. Näet Apple ID:hesi aliaksiksi liitetyt sähköpostiosoitteet kirjautumalla Apple ID -tilisivullesi ja klikkaamalla Tili-osiossa Muokkaa. Pidä osoitinta halutun sähköpostin vieressä olevan kysymysmerkin  päällä. Jos näet Tämä on Apple ID -sähköpostiosoitteesi alias -viestin, kyseisen sähköpostin pitäisi olla kelvollinen.

Jos Apple ID:si on puhelinnumero

Jos loit Apple ID:n käyttämällä puhelinnumeroa käyttäjänimenäsi iOS 11:ssä tai uudemmassa, lue, miten voit vaihtaa toiseen matkapuhelinnumeroon.

@icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-loppuisen Apple ID:n muuttaminen

Jos käytät @icloud.com-, @mac.com- tai @me.com-loppuista sähköpostiosoitetta Apple ID:näsi, et voi vaihtaa sitä muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeseen. Voit kuitenkin vaihtaa sen Apple ID -osoitteesi aliakseksi. Jos esimerkiksi Apple ID:si on j.appleseed@icloud.com, mutta myös j.appleseed@me.com on liitetty tiliisi, voit vaihtaa j.appleseed@me.comin Apple ID:ksesi. Kun vaihdat sähköpostiosoitteesi, Apple ID, jonka muut näkevät jakaessaan sisältöä kanssasi, muuttuu myös.

Jos haluat löytää Apple ID -käyttäjätunnukseksi kelpaavan sähköpostiosoitteen, kirjaudu Apple ID -tilisivullesi ja klikkaa Tili-osion Muokkaa-kohtaa. Näet Tavoitettavissa-kohdan ja sisäänkirjautumisaliaksen, jonka perässä on kysymysmerkin kuvake . Jos pidät osoitinta kuvakkeen päällä, näet Tämä on Apple ID -sähköpostiosoitteesi alias -viestin.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 10.3 tai uudempi

1. Siirry kohtaan Asetukset, napauta [nimesi] ja valitse sitten Nimi, puhelin, sähköposti.
  2. Napauta Tavoitettavissa-kohdan viereistä Muokkaa-kohtaa ja poista sitten nykyinen Apple ID:si.
  3. Napauta Jatka. Anna Apple ID, jota haluat käyttää.
  4. Napauta Seuraava.

Apple ID -tilisivu

1. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään.
  2. Klikkaa Tili-osiossa Muokkaa.
  3. Valitse Apple ID:n alapuolelta Vaihda Apple ID. Jos yrität muuttaa Apple ID:si @icloud.com-päätteiseksi sähköpostiosoitteeksi, joka on luotu viimeisen 30 päivän sisällä, sinua saatetaan pyytää yrittämään myöhemmin uudelleen.
  4. Anna Apple ID, jota haluat käyttää.
  5. Klikkaa Jatka.

Jos annat @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-loppuisen sähköpostiosoitteen, jota käytetään jo aliaksena tai vaihtoehtoisena Apple ID:nä, näet viestin, jossa pyydetään vahvistamaan se. Kun muutat Apple ID:si @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-tiliksi, et voi vaihtaa sitä takaisin muun palveluntarjoajan sähköpostitiliksi. Aiempi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeseen päättyvä Apple ID:si siirtyy Apple ID -tilisi vaihtoehtoiseksi sähköpostiosoitteeksi.

Uuden sähköpostiosoitteen vahvistaminen

Jos vaihdat Apple ID:si muuksi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeksi, sinun pitää vahvistaa tilisi.**

Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän sähköpostisoitteesi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita sähköpostilla saamasi vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin, niin voit käyttää uutta Apple ID:täsi. Lue, mitä tehdä, jos et saanut sähköpostia.

** Voit vaihtaa Apple ID:si toiseksi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeksi, jos nykyinen Apple ID:si on muun palveluntarjoajan sähköpostiosoite. Voit myös vaihtaa Apple ID:si jo olemassa olevaksi sisäänkirjautumisaliakseksi.

Kirjaudu takaisin sisään

Kirjaudu uudelleen sisään kaikkiin Applen palveluihin uudella Apple ID:lläsi.

Vaihdettuasi Apple ID:si sinun on käytettävä uusia kirjautumistietoja kaikissa käyttämissäsi Applen palveluissa.

Tarvitsetko apua?

Jos tarvitset apua Apple ID:n muuttamisessa tai oikealle tilille kirjautumisessa, noudata seuraavia ohjeita.

Jos et voi muuttaa Apple ID:täsi

Voit vaihtaa Apple ID:ksi minkä tahansa hallussasi olevan sähköpostiosoitteen*, kunhan sitä ei vielä käytetä Apple ID:nä. Jos sähköpostiosoitteessasi on @icloud.com-, @me.com- tai @mac.com-pääte, et voi muuttaa Apple ID:täsi muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteeksi. Et myöskään näe Vaihda Apple ID -kohtaa tilisivullasi etkä kohtaa, jossa sähköpostiosoite voidaan poistaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla (iOS 10.3 tai uudempi).

Jos haluat kirjautua sisään toisella Apple ID:llä

Jos haluat vaihtaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa käyttämäsi Apple ID:n – etkä halua vaihtaa Apple ID:näsi käyttämääsi sähköpostiosoitetta – noudata näitä ohjeita kirjautuaksesi ulos ja sitten takaisin sisään eri Apple ID:llä.

Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi väärin luodessasi Apple ID:tä

Jos luot Apple ID:n sellaisella sähköpostiosoitteella, jota ei voida vahvistaa, kirjaudu Apple ID -tilisivullesi sillä sähköpostiosoitteella, jonka annoit luodessasi Apple ID:n. Voit sitten vaihtaa Apple ID:si oikeaan sähköpostiosoitteeseen.

* Joissakin maissa ja joillakin alueilla voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä. Jos sinulla on jo Apple ID, joka on sähköpostiosoite, et ehkä voi muuttaa sitä puhelinnumeroksi.