iPhonen, iPadin tai iPod touchin yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon

Lue ohjeet siihen, miten voit yhdistää laitteesi Wi-Fi-verkkoon. Voit yhdistää laitteesi avoimeen, suojattuun tai kätkettyyn verkkoon, julkiseen verkkoon ja verkkoihin, joihin olet muodostanut yhteyden aiemmin.

Muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon

1. Valitse Koti-valikossa Asetukset > Wi-Fi.
  2. Laita Wi-Fi päälle. Laite etsii automaattisesti käytettävissä olevia Wi-Fi-verkkoja.
  3. Napauta sen Wi-Fi-verkon nimeä, johon haluat liittyä.

iOS 13:ssa ja iPadOS:ssä saatat nähdä nämä verkkoasetukset:

• Omat verkot: nämä ovat Wi-Fi-verkkoja, joihin olet muodostanut yhteyden aiemmin.
  • Julkiset verkot: nämä ovat käytettävissä olevia Wi-Fi-verkkoja, joihin et ole muodostanut yhteyttä aiemmin.

Kun liityt verkkoon, näet  -merkin verkon vieressä ja yhdistetyn Wi-Fi-verkon kuvakkeen näytön oikeassa yläkulmassa, jos käytössäsi on iPhone X tai tätä uudempi.

Yhteyden muodostaminen suojattuun Wi-Fi-verkkoon

Suojatut Wi-Fi-verkot on suojattu salasanalla, ja niiden nimen vieressä näkyy Lukko.

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi ja varmista, että Wi-Fi on päällä.
  2. Napauta sen suojatun Wi-Fi-verkon nimeä, johon haluat liittyä.
  3. Anna suojatun Wi-Fi-verkon salasana ja napauta Liity. Jos et pysty napauttamaan Liity, antamasi salasana on virheellinen.

Kun liityt verkkoon, näet -merkin verkon vieressä ja yhdistetyn Wi-Fi-verkon kuvakkeen näytön vasemmassa yläkulmassa tai oikeassa yläkulmassa, jos käytössäsi on iPhone X tai tätä uudempi. Jos et tiedä Wi-Fi-verkon salasanaa, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään.

Yhteyden muodostaminen kätkettyyn Wi-Fi-verkkoon

Kätketyt verkot eivät näy käytettävissä olevien verkkojen luettelossa, joten sinun on tiedettävä verkon tarkka nimi, ennen kuin voit liittyä verkkoon.

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi ja varmista, että Wi-Fi on päällä. Napauta sitten Muu.
  2. Kirjoita verkon tarkka nimi ja napauta Suojaus.
  3. Valitse suojaustyyppi. Kaikki kätketyt verkot eivät ole suojattuja. Jos et ole varma, käänny verkon ylläpitäjän puoleen.
  4. Voit palata edelliseen näyttöön napauttamalla Muu verkko.
  5. Kirjoita verkon salasana Salasana-kenttään ja napauta Liity.

Kun liityt verkkoon, näet -merkin verkon vieressä ja yhdistetyn Wi-Fi-verkon kuvakkeen näytön vasemmassa yläkulmassa tai oikeassa yläkulmassa, jos käytössäsi on iPhone X tai tätä uudempi.