Kirkkaiden ja värilämpötilan säätäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää näytön kirkkautta ja värilämpötilaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Kirkkauden säätäminen Ohjauskeskuksessa

Voit säätää kirkkautta nopeasti iPhonen tai iPadin Ohjauskeskuksessa:

1. Jos käytössäsi on iPhone X tai tätä uudempi malli tai iPad, jossa on iOS 12 tai iPadOS, pyyhkäise alaspäin laitteesi näytön oikeasta yläkulmasta. Jos käytössäsi on iPhone 8, tätä vanhempi malli tai iPod touch, pyyhkäise ylöspäin laitteesi näytön alalaidasta.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä kirkkauspalkkia  ylös- tai alaspäin.

Lue lisätietoja iPhone X:n ja tätä uudempien mallien näytöstä.

Kirkkauden ja värilämpötilan säätäminen Asetuksissa

1. Valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle.

Voit tästä ottaa käyttöön Tumman tilan, joka on suunniteltu lieventämään näytön valon vaikutusta silmillesi. Tumma tila käyttää tummaa väriteemaa, joka toimii koko järjestelmässä – myös laitteen mukana toimitetuissa apeissa ja monissa muiden valmistajien apeissa.

Oletusarvoisesti käytössä olevan True Tonen* edistyneet tunnistimet säätävät näytön väriä ja voimakkuutta ympäristön valoisuuden mukaan. Tämä saa kuvat näyttämään luonnollisemmilta.

Jos poistat True Tonen käytöstä, näytön väri ja voimakkuus pysyvät muuttumattomina myös ympäristön valoisuuden muuttuessa.

Voit myös ottaa käyttöön Night Shiftin, joka säätää näytön värejä automaattisesti kohti värispektrin lämpimämpää päätä. Näin näyttö on suopeampi silmillesi. Jos haluat säätää värilämpötilaa lämpimämmäksi tai viileämmäksi, valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Night Shift ja käytä värilämpötilan liukusäädintä.

Jotkin näytön käyttöasetukset, kuten Käänteiset värit, Harmaasävy ja Lisää kontrastia, saattavat poistaa True Tonen käytöstä.

Tietoja kirkkaustasoista

iOS-laitteet säätävät kirkkaustasoaan ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla. Tunnistin laskee kirkkautta pimeissä olosuhteissa ja nostaa sitä valoisissa. Automaattinen kirkkauden säätö on oletusarvoisesti käytössä.

Kun automaattinen kirkkauden säätö on käytössä, huomaat, että laitteesi kirkkauden liukusäädin liikkuu vaihtuvien valaistusolosuhteiden mukaisesti.

Voit laittaa automaattisen kirkkauden säädön päälle tai pois päältä valitsemalla Asetukset > Käyttöapu > Näyttö ja tekstin koko. Voit nollata automaattisen kirkkauden asetukset laittamalla automaattisen kirkkauden säädön pois päältä ja sitten takaisin päälle.

iPod touch ei tue automaattista kirkkauden säätöä.

Lisätietoja

*Voit käyttää True Tonea seuraavissa laitteissa: iPhone 8 ja uudemmat, 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi), 11 tuuman iPad Pro, 12,9 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi), 10,5 tuuman iPad Pro, 9,7 tuuman iPad Pro, iPad Air (3. sukupolvi) ja iPad mini (5. sukupolvi).