iPhonen, iPadin tai iPod touchin kirkkauden säätäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää näytön kirkkautta Ohjauskeskuksessa tai Asetuksissa.

Kirkkauden säätäminen Ohjauskeskuksessa

Voit säätää kirkkautta nopeasti Ohjauskeskuksessa:

1. Jos käytössäsi on iPhone 8, sen aiempi versio tai iPod touch, pyyhkäise ylöspäin laitteesi näytön alalaidasta. Jos käytössäsi on iPad, pyyhkäise ylöspäin laitteesi näytön alalaidasta ja jatka pyyhkäisemistä ylöspäin, kunnes Dock tulee näkyviin. Jos käytössäsi on iPhone X, pyyhkäise alaspäin laitteesi näytön oikeasta yläkulmasta.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä kirkkauspalkkia ylös- tai alaspäin.

Lue lisää iPhone X:n näytöstä.

Näyttö ja kirkkaus -asetukset näytössä

Kirkkauden säätäminen Asetuksissa

1. Valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle.

Tietoja kirkkaustasoista

iOS-laitteet säätävät kirkkaustasoaan ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla. Tunnistin laskee kirkkautta pimeissä olosuhteissa ja nostaa sitä valoisissa. Automaattinen kirkkauden säätö on käytössä oletuksena.

Kun automaattinen kirkkauden säätö on käytössä, laitteesi kirkkauden liukusäädin liikkuu vaihtuvien valaistusolosuhteiden mukaisesti.

iOS 11:ssä voit kytkeä automaattisen kirkkauden säädön päälle tai pois valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus. Valitse iOS 10:ssä ja vanhemmissa Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.

iPod touch ei tue automaattista kirkkauden säätöä.

Tietoja True Tonesta

Seuraavissa laitteissa on True Tone, jonka edistyneet monikanavaiset tunnistimet säätävät näytön väriä ja voimakkuutta ympäristön valoisuuden mukaan, jolloin kuvat näyttävät luonnollisemmilta.

• iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPad Pro (12,9 tuumaa) (2. sukupolvi)
  • iPad Pro – 10,5 tuumaa
  • iPad Pro (9,7 tuumaa)

Jotkin näytön käyttöasetukset, kuten Käänteiset värit, Harmaasävy ja Lisää kontrastia, saattavat poistaa True Tonen käytöstä.