iPhonen, iPadin tai iPod touchin kirkkauden säätäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää näytön kirkkautta Ohjauskeskuksessa tai Asetukset-kohdassa.

Kirkkauden säätäminen Ohjauskeskuksessa

Voit säätää kirkkautta nopeasti Ohjauskeskuksessa:

1. Jos käytössäsi on iPhone X tai tätä uudempi malli tai iPad, jossa on iOS 12 tai iPadOS, pyyhkäise alaspäin laitteesi näytön oikeasta yläkulmasta. Jos käytössäsi on iPhone 8, tätä vanhempi malli tai iPod touch, pyyhkäise ylöspäin laitteesi näytön alalaidasta.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä kirkkauspalkkia  ylös- tai alaspäin.

Lue lisätietoja iPhone X:n ja tätä uudempien mallien näytöstä.

Kirkkauden säätäminen Asetukset-kohdassa

1. Valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle.

Voit tästä ottaa käyttöön Tumman tilan, joka on suunniteltu lieventämään näytön valon vaikutusta silmillesi. Kun Tumma tila on käytössä, kaikissa iPhonen apeissa ja toiminnoissa on tummempi näyttö.

Voit ottaa käyttöön True Tonen*, jonka edistyneet tunnistimet säätävät näytön väriä ja voimakkuutta ympäristön valoisuuden mukaan. Tämä saa kuvat näyttämään luonnollisemmilta.

Voit myös ottaa käyttöön Night Shiftin, joka säätää näytön värejä automaattisesti kohti värispektrin lämpimämpää päätä. Näin näyttö on suopeampi silmillesi.

Jotkin näytön käyttöasetukset, kuten Käänteiset värit, Harmaasävy ja Lisää kontrastia, saattavat poistaa True Tonen käytöstä.

Tietoja kirkkaustasoista

iOS-laitteet säätävät kirkkaustasoaan ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla. Tunnistin laskee kirkkautta pimeissä olosuhteissa ja nostaa sitä valoisissa. Automaattinen kirkkauden säätö on oletusarvoisesti käytössä.

Kun automaattinen kirkkauden säätö on käytössä, huomaat, että laitteesi kirkkauden liukusäädin liikkuu vaihtuvien valaistusolosuhteiden mukaisesti.

Voit kytkeä automaattisen kirkkauden säädön päälle tai pois valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Display & Text Size (Näyttö ja tekstin koko).

iPod touch ei tue automaattista kirkkauden säätöä.

Lisätietoja

*Voit käyttää True Tonea seuraavissa laitteissa: iPhone 8 ja uudemmat, 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi), 11 tuuman iPad Pro, 12,9 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi), 10,5 tuuman iPad Pro, 9,7 tuuman iPad Pro, iPad Air (3. sukupolvi) ja iPad mini (5. sukupolvi).