iPhonen, iPadin tai iPod touchin kirkkauden säätäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää näytön kirkkautta Ohjauskeskuksessa tai asetuksissa.

Kirkkauden säätäminen ohjauskeskuksessa

Kirkkauden säätäminen Ohjauskeskuksessa

Voit säätää kirkkautta nopeasti Ohjauskeskuksessa:

1. Jos käytössäsi on iPhone X tai tätä uudempi malli tai iPad, pyyhkäise alaspäin laitteesi näytön oikeasta yläkulmasta. Jos käytössäsi on iPhone 8, tätä vanhempi malli tai iPod touch, pyyhkäise ylöspäin laitteesi näytön alalaidasta.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä kirkkauspalkkia ylös- tai alaspäin.

Lue lisätietoja iPhone X:n ja tätä uudempien mallien näytöstä.

Kirkkauden säätäminen asetuksissa

Kirkkauden säätäminen asetuksissa

1. Valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle.

Täällä voit ottaa käyttöön True Tonen*, jonka edistyneet monikanavaiset tunnistimet säätävät näytön väriä ja voimakkuutta ympäristön valoisuuden mukaan, jolloin kuvat näyttävät luonnollisemmilta.

Voit myös ottaa käyttöön Night Shiftin, joka säätää näytön värejä automaattisesti kohti värispektrin lämpimämpää päätä, jolloin näyttö on suopeampi silmillesi.

Jotkin näytön käyttöasetukset, kuten Käänteiset värit, Harmaasävy ja Lisää kontrastia, saattavat poistaa True Tonen käytöstä.

Tietoja kirkkaustasoista

iOS-laitteet säätävät kirkkaustasoaan ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla. Tunnistin laskee kirkkautta pimeissä olosuhteissa ja nostaa sitä valoisissa. Automaattinen kirkkauden säätö on oletusarvoisesti käytössä.

Kun automaattinen kirkkauden säätö on käytössä, laitteesi kirkkauden liukusäädin liikkuu vaihtuvien valaistusolosuhteiden mukaisesti.

iOS 11:ssä ja tätä uudemmissa versioissa voit ottaa automaattisen kirkkauden säädön käyttöön tai poistaa sen käytöstä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus.

iPod touch ei tue automaattista kirkkauden säätöä.

Lisätietoja

* Voit käyttää True Tonea seuraavilla laitteilla: iPhone 8 ja tätä uudemmat mallit, 12,9-tuumainen 2. sukupolven iPad Pro, 10,5-tuumainen iPad Pro ja 9,7-tuumainen iPad Pro.