iPhonen, iPadin tai iPod touchin kirkkauden säätäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää näytön kirkkautta Ohjauskeskuksessa tai Asetuksissa.

Kirkkauden säätäminen Ohjauskeskuksessa

Voit säätää kirkkautta nopeasti Ohjauskeskuksessa:

1. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi versio, iPad tai iPod touch, pyyhkäise ylöspäin laitteesi näytön alalaidasta. Jos käytössäsi on iPhone X, pyyhkäise alaspäin laitteesi näytön oikeasta yläkulmasta.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä kirkkauspalkkia ylös- tai alaspäin.

Lue lisää iPhone X:n näytöstä.

Näyttö ja kirkkaus -asetukset näytössä

Kirkkauden säätäminen Asetuksissa

1. Valitse Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.
  2. Säädä kirkkautta vetämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle.

Tietoja kirkkaustasoista

iOS-laitteet säätävät kirkkaustasoaan ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla. Tunnistin laskee kirkkautta pimeissä olosuhteissa ja nostaa sitä valoisissa. Automaattinen kirkkauden säätö -ominaisuus on käytössä oletuksena.

Kun automaattinen kirkkauden säätö on käytössä, laitteesi kirkkauden liukusäädin liikkuu vaihtuvien valaistusolosuhteiden mukaisesti.

iOS 11:ssä voit kytkeä automaattisen kirkkauden säädön päälle tai pois valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus. Valitse iOS 10:ssä ja vanhemmissa Asetukset > Näyttö ja kirkkaus.

Tietoja True Tonesta

Seuraavissa laitteissa on True Tone, jonka edistyneet monikanavaiset tunnistimet säätävät näytön väriä ja voimakkuutta ympäristön valon mukaan, jolloin kuvat näyttävät luonnollisemmilta.

• iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi)
  • iPad Pro (10,5 tuumaa)
  • iPad Pro (9,7 tuumaa)

Jotkin näytön käyttöasetukset, kuten Käänteiset värit, Harmaasävy ja Lisää kontrastia, saattavat poistaa True Tonen käytöstä.