Räätälöityjen mainosten hallinta App Store-, Apple News- ja Pörssi-apeissa

Lue, miten voit rajoittaa Applen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa näyttämien mainosten räätälöintiä. Lue myös, miten voit laittaa Applen sijaintipohjaiset mainokset pois päältä iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa.

Applen näyttämät mainokset auttavat ihmisiä tutustumaan appeihin, tuotteisiin ja palveluihin, samalla kun ne kunnioittavat käyttäjien yksityisyyttä. Apple käyttää räätälöityjen mainosten näyttämiseen sinua koskevia tietoja, jotta se pystyy tarjoamaan sinulle entistä osuvampia mainoksia. Voit lukea lisää tiedoista, joiden avulla Apple näyttää mainoksia sinulle, samalla kun se suojaa yksityisyyttäsi.

Jos et halua saada räätälöityjä mainoksia, voit laittaa Räätälöidyt mainokset -asetuksen pois päältä iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa. Tämä ei ehkä vähennä saamiesi mainosten määrää, mutta mainokset eivät ehkä ole yhtä osuvia. Voit myös laittaa sijaintipohjaiset mainokset pois päältä iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa.

Räätälöidyt mainokset

Laita räätälöidyt mainokset laitteessasi pois päältä, jotta Apple ei voi käyttää tietoja tarjotakseen sinulle mahdollisesti osuvampia mainoksia.

Räätälöityjen mainosten laittaminen pois päältä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Applen mainonta.
    iPhone, jossa näkyvät Applen mainonta -välilehden valinnat, muun muassa Katso mainonnan kohdentamistiedot- ja Räätälöidyt mainokset -asetusten valinnat
  2. Laita Räätälöidyt mainokset -asetus pois päältä.

Räätälöityjen mainosten laittaminen pois päältä Macissa

1. Siirry Järjestelmäasetuksiin ja klikkaa Suojaus ja yksityisyys.
  2. Valitse Tietosuoja-välilehti.
  3. Valitse sivupalkista Applen mainonta.
    Macin ikkuna, jossa näkyvät Applen mainonta -välilehden valinnat, muun muassa Applen toimittama mainonta ja Räätälöidyt mainokset
  4. Poista Räätälöidyt mainokset -asetuksen valinta.

Sijaintipohjaiset mainokset

Jos myönnät App Storelle tai Apple Newsille luvan laitteesi sijainnin käyttöön, Applen mainosalusta saattaa käyttää laitteesi nykyistä sijaintia tarjotakseen sinulle maantieteellisesti kohdennettuja mainoksia App Storessa ja Apple Newsissa.

Voit laittaa maantieteellisesti kohdennetut mainokset pois päältä.

Sijaintipohjaisten mainosten laittaminen pois päältä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut.
    iPhone, jossa näkyvät Sijaintipalvelut-välilehden valinnat, muun muassa Sijaintihälytykset-toiminnon ja appikohtaisten asetusten valinnat
  2. Laita Sijaintipalvelut napauttamalla pois päältä tai valitse luettelosta App Store tai News ja aseta Salli sijainnin käyttö -asetukseksi Ei koskaan.

Lue lisää tietosuojasta ja sijaintipalveluista iOS:ssä ja iPadOS:ssä.

Sijaintipohjaisten mainosten laittaminen pois päältä Macissa

1. Siirry Järjestelmäasetuksiin ja klikkaa Suojaus ja yksityisyys.
  2. Valitse Tietosuoja-välilehti.
  3. Valitse sivupalkista Sijaintipalvelut.
    Macin ikkuna, jossa näkyvät Sijaintipalvelut-välilehden valinnat, muun muassa appikohtaisten asetusten valinnat
  4. Poista Ota Sijaintipalvelut käyttöön- tai News-asetuksen valinta.