Poista kiinnostuksen kohteisiin perustuvat mainokset käytöstä App Storessa ja Apple Newsissa

Lue, miten voit rajoittaa kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia, joita Apple näyttää iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä. Lue myös, miten voit poistaa käytöstä sijaintiin perustuvat Applen mainokset iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

Apple pyrkii tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen mainontakokemuksen näyttämällä App Storessa ja Apple Newsissa mainoksia, jotka perustuvat esimerkiksi App Storen hakuhistoriaasi ja Apple Newsin lukuhistoriaasi. (Lue lisää tiedoista, joiden avulla Apple näyttää mainoksia sinulle.) Jos et halua kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia, voit kytkeä Rajoita mainosseurantaa -toiminnon päälle iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä. Lisäksi voit poistaa Applen sijaintiin perustuvat mainokset käytöstä iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

Kun käytät näitä asetuksia, tapahtuu seuraavaa:

• Mainoksia saattaa edelleen näkyä yhtä paljon kuin aiemmin, mutta ne eivät välttämättä ole kannaltasi yhtä osuvia, koska ne eivät perustu kiinnostuksen kohteisiisi.
  • Saatat nähdä edelleen mainoksia, jotka liittyvät apin sisältöön tai jotka perustuvat muihin kuin henkilökohtaisiin tietoihin.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Mainonta.
  2. Laita Rajoita mainosseurantaa -toiminto päälle.

Apple TV

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tietosuoja.
  2. Laita Rajoita mainosseurantaa -toiminto päälle.

Sijaintipohjaisten mainosten laittaminen pois päältä

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut.
  2. Laita Sijaintipohjaiset Apple Adsit pois päältä.

Lue lisää tietosuojasta ja sijaintipalveluista iOS 8:ssa ja uudemmissa versioissa.