Mainonta ja tietosuoja

Applen mainosalusta on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Applen mainosalusta on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä ja milloin haluat jakaa.

Applen mainosalustan tuottamia mainoksia voi näkyä iOS:n App Storessa, Apple Newsissä ja Pörssissä.

Seuraavia tietoja voidaan käyttää sinulle jaeltavia mainoksia määritettäessä:

• Laitetiedot: Näppäimistösi kieliasetukset, laitetyyppi, käyttöjärjestelmän versio, operaattori ja yhteystyyppi.
  • Laitteen sijainti: Jos Sijaintipohjaiset Apple Ads -mainokset ovat käytössä, sinulle voidaan lähettää maantieteelliseen sijaintiin perustuvia mainoksia. Applen mainonta-alusta ei tallenna sijaintitietojasi eikä tämän tiedon perusteella luoda profiileja.
  • Haut iOS:n App Storessa: Kun teet hakuja iOS:n App Storessa, niitä voidaan käyttää sopivien hakumainoksien näyttämiseen sinulle.
  • Apple News ja Pörssi: Lukemasi artikkelin tyyppiä käytetään valitsemaan sopiva mainos.

Applen mainosalusta luo ihmisryhmiä (segmenttejä), joilla on samanlaisia ominaispiirteitä, ja käyttää näitä ryhmiä kohdennettujen mainosten tarjoamiseen varmistaakseen, että mainokset ovat merkityksellisiä. Tietoja sinusta käytetään määritettäessä sinulle sopivia segmenttejä ja sinulle lähetettäviä mainoksia. Yksityisyytesi suojaamiseksi sinut sijoitetaan tietojesi avulla vähintään 5 000 hengen segmentteihin.

Apple Newsissä ja Pörssissä News-tunnisteeseesi liitetyt aiheet ja julkaisut sekä julkaisut, joille olet antanut luvan lähettää ilmoituksia, käytetään segmenttien määrittämiseen sinulle. App Storen hakusanoista ei luoda segmenttejä.

iOS:n App Storessa, Apple Newsissä ja Pörssissä voidaan käyttää myös seuraavia tietoja segmenttien määrittämiseen sinulle:

• Tilitiedot: Nimesi, osoitteesi, ikäsi sekä tilillesi rekisteröidyt laitteet. Sukupuolesi voidaan määrittää käyttämällä tietoja, kuten Apple ID:n rekisteröintisivulla olevaa etunimeäsi tai iTunes-tililläsi olevaa puhuttelua.
  • Lataukset: Lataamasi musiikki, elokuvat, kirjat, TV-ohjelmat ja apit.
  • Toiminta muissa apeissa: Appikehittäjät, omien tietosuojakäytäntöjensä ja sovellettavien lakien mukaisesti, voivat tarjota tietoja apeissa tekemistäsi ostoista ja toiminnoista, kuten saavutetuista pelitasoista.
  • Mainonta: Kuinka käytät Applen mainonta-alustan toimittamia mainoksia.
  • Muut segmentit: Erityismainoskampanjoita varten mainostajat voivat täsmäyttää tietojaan käyttäjistä Applen tietojen kanssa luodakseen segmenttejä, joissa pitää olla vähintään 5 000 ihmistä. Mainostajat voivat käyttää mainostunnistetta tai muita käyttäjätietoja, kuten puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, täsmäyttääkseen käyttäjiä segmenteiksi Applen mainosalustalla. Täsmäytyksen aikana nämä tunnisteet peitetään, jotta käyttäjien henkilökohtaiset tiedot eivät paljastu. Valitessaan käyttäjiin täsmättäviä segmenttejä, mainostajat voivat käyttää tietoja, joita ne ovat saaneet vuorovaikuttaessaan käyttäjien kanssa. Nämä tiedot on hankittu ja niitä käytetään mainostajien omien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Apple ei tiedä eikä anna mainostajien käyttöön tietoja uskonnollista vakaumuksestasi tai seksuaalisesta tai poliittisesta suuntautumisestasi. Apple Pay ‑tapahtumat tai Terveys-apin tiedot eivät ole Applen mainosalustan käytössä, eikä niitä käytetä mainostarkoituksiin.

Apple ei myy tai muulla tavoin välitä yksilöiviä tietoja kolmansille osapuolille.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Mainosasetuksesi katsominen

Tietoja tästä mainoksesta

Jos haluat tietää, miksi tietty mainos näytettiin sinulle iOS:n App Storessa, Apple Newsissä tai Pörssissä, napauta mainoksen Mainos-painiketta. Tämä näyttää segmentit ja muut tiedot, kuten demografiset tiedot, jonka vuoksi sait kyseisen mainoksen.

Mainontatiedot

Jos haluat nähdä tiedot, joita voidaan käyttää Applen mainosalustan kohdennettuihin mainoksiin, mukaan lukien segmentit, joissa olet, valitse iOS-laitteessasi Asetukset > Tietosuoja > Mainonta ja napauta Katso mainontatiedot.

macOS:ssä avaa järjestelmäasetukset, valitse Suojaus ja yksityisyys, valitse Yksityisyys-välilehti, valitse Mainonta ja klikkaa Katso mainontatiedot.

Jos sinulla on mainonnanrajoitus päällä, Applen mainosalustassa ei ole mainossuositustietoja sinulle.

Jos koet, että tiedot sinusta eivät ole oikein, päivitä Apple ID- ja iTunes-tilitietosi.

Valitse mainosasetuksesi

Älä käytä sijaintiisi perustuvia kohdistettuja mainoksia

Voit estää sijaintiin perustuvat mainokset iOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut ja liu’uttamalla Sijaintipohjaiset Apple Adsit ‑kytkin pois päältä.

macOS:ssä avaa järjestelmäasetukset, valitse Suojaus ja yksityisyys, valitse Yksityisyys-välilehti, valitse Sijaintipalvelut ja poista kohdan Sijaintipohjaiset Apple Adsit valinta.

Applen mainonta-alusta ei saa sijaintipohjaisia tietoja, kun laitat laitteesi Sijaintipalvelut pois päältä.

Älä käytä kohdennettua mainontaa

Voit rajoittaa mainosseurantaa iOS:ssä valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Mainonta ja liu’uttamalla Rajoita mainosseurantaa ‑kytkin päälle. Voit laittaa mainosseurannan rajoituksen päälle Apple TV:ssä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Tietosuoja > Rajoita mainosseurantaa. macOS:ssä voit rajoittaa mainosseurantaa avaamalla järjestelmäasetukset, valitsemalla Suojaus ja yksityisyys, valitsemalla Yksityisyys-välilehden, valitsemalla Mainokset ja Rajoita mainosseurantaa.

Jos päätät rajoittaa mainosseurantaa, Applen mainonta-alusta poistaa kiinnostuksen kohteisiisi suunnattujen mainosten lähettämisen laitteisiin, jotka käyttävät Apple ID:täsi. Appien tai mainostajien, jotka eivät käytä Applen mainosalustaa, mutta käyttävät Applen mainostunnistetta, on tarkistettava Rajoita mainosseurantaa -asetus. Applen ohjeiden mukaisesti niillä ei ole lupaa tarjota sinulle kohdennettuja mainoksia, jos olet ottanut Rajoita mainosseurantaa -asetuksen käyttöön. Kun Rajoita mainosseurantaa -asetus on päällä iOS 10:ssä tai uudemmassa, mainostunniste korvataan ei-yksilöllisellä arvolla (kaikki nollia), joka estää kohdennettujen mainosten tarjoamisen. Se nollataan automaattisesti uudeksi satunnaiseksi tunnisteeksi, jos poistat Rajoita mainosseurantaa ‑asetuksen käytöstä.

Nollaa mainostunnisteesi, kun haluat tyhjentää siihen liittyvät tiedot. Nollaa mainostunniste iOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Mainonta ja napauttamalla Nollaa mainostunniste. Nollaa mainostunniste Apple TV:ssä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Yksityisyys ja valitsemalla Nollaa mainostunniste. Nollaa mainostunniste macOS:ssä avaamalla järjestelmäasetukset, valitsemalla Suojaus ja yksityisyys, valitsemalla Yksityisyys-välilehti, valitsemalla Mainonta ja klikkaamalla Nollaa mainostunniste.

Jos otat Rajoita mainosseurantaa ‑asetuksen käyttöön, saatat silti saada saman määrän mainoksia, mutta ne voivat olla sinulle merkityksettömämpiä.