Mainonta ja tietosuoja

Applen mainosalusta on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Applen mainosalusta on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä ja milloin haluat jakaa.

Applen mainosalustan tuottamia mainoksia voi näkyä App Storessa, Apple Newsissä ja Pörssissä.

Esimerkiksi seuraavia tietoja voidaan käyttää sinulle jaeltavia mainoksia määritettäessä:

• Laitetiedot: Näppäimistösi kieliasetukset, laitetyyppi, käyttöjärjestelmän versio, operaattori ja yhteystyyppi.
  • Laitteen sijainti: Jos Sijaintipohjaiset Apple Ads -mainokset ovat käytössä, sinulle voidaan lähettää maantieteelliseen sijaintiin perustuvia mainoksia. Applen mainosalusta ei tallenna tarkkoja sijaintitietojasi eikä tämän tiedon perusteella luoda profiileja. Voit säätää tätä asetusta valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Sijaintipohjaiset Apple Ads -mainokset.
  • Haut App Storessa: Kun teet hakuja App Storessa, niitä voidaan käyttää sopivien mainoksien näyttämiseen sinulle.
  • Apple News ja Pörssi: Lukemasi artikkelin tyyppiä voidaan käyttää valitsemaan sopiva mainos.

Luomme ihmisryhmiä, segmenttejä, joilla on samanlaisia ominaispiirteitä, ja käytämme näitä ryhmiä mainosten kohdentamiseen. Tietoja sinusta käytetään määritettäessä sinulle sopivia segmenttejä ja sinulle lähetettäviä mainoksia. Yksityisyytesi suojaamiseksi kohdennettuja mainoksia tarjotaan vain, jos enemmän kuin 5 000 ihmistä kuuluu kriteerin mukaiseen ryhmään.

Apple Newsissa ja Pörssissä sinut voidaan asettaa segmenttiin perustuen aiheisiin ja kategorioihin, joiden artikkeleita luet ja julkaisuihin, joita seuraat, tilaat tai joiden ilmoitukset olet sallinut. App Storen hakusanoista ei luoda segmenttejä.

App Storessa, Apple Newsissä ja Pörssissä voidaan käyttää myös seuraavia tietoja segmenttien määrittämiseen sinulle:

• Tilitiedot: Nimesi, osoitteesi, ikäsi sekä tilillesi rekisteröidyt laitteet. Sukupuolesi voidaan määrittää käyttämällä tietoja, kuten Apple ID:n rekisteröintisivulla olevaa etunimeäsi tai iTunes-tililläsi olevaa puhuttelua.
  • Lataukset ja aktiivisuus: Lataamasi musiikki, elokuvat, kirjat, TV-ohjelmat ja apit sekä appien sisäiset ostot.
  • Toiminta muissa apeissa: Appikehittäjät, omien tietosuojakäytäntöjensä ja sovellettavien lakien mukaisesti, voivat tarjota tietoja apeissa tekemistäsi ostoista ja toiminnoista, kuten saavutetuista pelitasoista.
  • Mainonta: Applen mainosalustan toimittamien mainosten käyttäminen.
  • Muut segmentit: Erityismainoskampanjoita varten mainostajat voivat täsmäyttää tietojaan käyttäjistä Applen tietojen kanssa luodakseen segmenttejä, joissa pitää olla vähintään 5 000 ihmistä. Mainostajat voivat käyttää mainostunnistetta tai muita käyttäjätietoja, kuten puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, täsmäyttääkseen käyttäjiä segmenteiksi Applen mainosalustalla. Täsmäytyksen aikana nämä tunnisteet peitetään, jotta käyttäjien henkilökohtaiset tiedot eivät paljastu. Valitessaan käyttäjiin täsmättäviä segmenttejä, mainostajat voivat käyttää tietoja, joita ne ovat saaneet vuorovaikuttaessaan käyttäjien kanssa. Nämä tiedot on hankittu ja niitä käytetään mainostajien omien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Kun useamman mainoksen joukosta valitaan sinulle näytettävää mainosta, voidaan sinulle sopivimman mainoksen valinnassa käyttää joitakin yllä mainittuja tietoja, sekä selailujasi App Storessa. App Store -selailu sisältää sisällöt ja apit, joita napautat ja joita katselet selaillessasi App Storea. Tämä tieto koostetaan käyttäjistä, joten sitä ei voi käyttää tunnistamiseesi.

Apple ei tiedä eikä anna mainostajien käyttöön tietoja uskonnollista vakaumuksestasi tai seksuaalisesta tai poliittisesta suuntautumisestasi. Apple Pay ‑tapahtumat tai Terveys-apin tiedot eivät ole Applen mainosalustan käytössä, eikä niitä käytetä mainostarkoituksiin.

Apple ei myy tai muulla tavoin välitä yksilöiviä tietoja kolmansille osapuolille. Olemme velvoitettuja antamaan joitakin ei-henkilökohtaisia tietoja strategisille kumppaneille, jotka toteuttavat yhteistyössä Applen kanssa tuotteemme ja palvelumme, auttavat Applea markkinoinnissa asiakkaille ja myyvät mainontaa Apple puolesta.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Mainosasetuksesi katsominen

Tietoja näytetystä mainoksesta

Jos haluat tietää, miksi tietty mainos näytettiin sinulle App Storessa, Apple Newsissä tai Pörssissä, napauta mainoksen Mainos-painiketta. Tämä näyttää segmentit ja muut tiedot, kuten demografiset tiedot, jonka vuoksi sait kyseisen mainoksen.

Mainontatiedot

Jos haluat nähdä tiedot, joita voidaan käyttää Applen mainosalustan kohdennettuihin mainoksiin, mukaan lukien segmentit, joissa olet, valitse iOS- tai iPadOS-laitteessasi Asetukset > Tietosuoja > Mainonta ja napauta Katso mainontatiedot.

macOS:ssä valitse omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys, valitse Yksityisyys-välilehti, valitse Mainonta ja klikkaa Katso mainontatiedot.

Jos sinulla on mainonnanrajoitus päällä, Applen mainosalustassa ei ole mainossuositustietoja sinulle. Lisätietoja löytyy alta.

Jos koet, että tiedot sinusta eivät ole oikein, voit päivittää Apple ID- ja iTunes-tilitietosi.

Mainosasetustesi valinta

Sijaintiin perustuvien kohdistettujen mainosten estäminen

iOS- tai iPadOS-laitteessa voit estää sijaintiin perustuvat kohdistetut mainokset valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut ja laittamalla Sijaintipohjaiset Apple Adsit pois päältä.

-laitteessa voit estää sijaintiin perustuvat kohdistetut mainokset valitsemalla omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys, valitsemalla Yksityisyys-välilehden, valitsemalla Sijaintipalvelut ja poistamalla kohdan Sijaintipohjaiset Apple Adsit valinnan.

Applen mainosalusta ei saa sijaintipohjaisia tietoja, kun laitat laitteesi Sijaintipalvelut pois päältä.

Kohdennetun mainonnan estäminen

iOS- tai iPadOS-laitteessa voit rajoittaa mainosseurantaa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Mainonta ja laittamalla päälle Rajoita mainosseurantaa. Apple TV:ssä voit valita Asetukset > Yleiset > Tietosuoja ja laittaa valinnan Rajoita mainosseurantaa päälle. macOS-laitteessa voit rajoittaa mainosseurantaa valitsemalla omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys, klikkaamalla Yksityisyys ja laittamalla valinnan Rajoita mainosseurantaa päälle.

Jos päätät rajoittaa mainosseurantaa, Applen mainosalusta poistaa kiinnostuksen kohteisiisi suunnattujen mainosten lähettämisen laitteisiin, jotka käyttävät Apple ID:täsi. Appien tai mainostajien, jotka eivät käytä Applen mainosalustaa, mutta käyttävät Applen mainostunnistetta, on tarkistettava Rajoita mainosseurantaa -asetus. Applen ohjeiden mukaisesti niillä ei ole lupaa tarjota sinulle kohdennettuja mainoksia, jos olet ottanut Rajoita mainosseurantaa -asetuksen käyttöön. Kun Rajoita mainosseurantaa -asetus on päällä iOS 10:ssä tai uudemmassa, mainostunniste korvataan ei-yksilöllisellä arvolla (kaikki nollia), joka estää kohdennettujen mainosten tarjoamisen. Se nollataan automaattisesti uudeksi satunnaiseksi tunnisteeksi, jos poistat Rajoita mainosseurantaa ‑asetuksen käytöstä.

Voit myös nollata mainostunnisteesi, jolloin laitteesi luo uuden satunnaisen tunnisteen. Edelliseen mainostunnisteeseesi yhdistettyjä tietoja ei yhdistetä uuteen tunnisteeseen. Nollaa mainostunniste iOS- tai iPadOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Mainonta ja napauttamalla Nollaa mainostunniste. Nollaa mainostunniste Apple TV:ssä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Yksityisyys ja valitsemalla Nollaa mainostunniste. Nollaa mainostunniste macOS:ssä avaamalla omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys, valitsemalla Yksityisyys-välilehti, valitsemalla Mainonta ja klikkaamalla Nollaa mainostunniste.

Jos otat Rajoita mainosseurantaa ‑asetuksen käyttöön, saatat silti saada mainoksia, mutta ne voivat olla sinulle merkityksettömämpiä.