Mac mini -mallin tunnistaminen

Alla olevien tietojen avulla voit selvittää, mikä Mac mini -malli sinulla on ja milloin Mac mini -laitteiden historiassa se julkaistiin.

Macissa on useita työkaluja sen mallin tunnistamiseksi. Helpoin on Tietoja tästä Macista, jonka näet valitsemalla Omenavalikon () näytön vasemmasta yläkulmasta. Toinen tapa on Järjestelmän tiedot -ohjelman käyttö. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tunnistat Macisi mallin näiden työkalujen avulla.

Jos Mac ei ole mukanasi tai se ei käynnisty, kokeile sen sijaan seuraavia ratkaisuja:

• Etsi sarjanumero, joka on painettu Macin pohjaan säädöksiin liittyvien merkintöjen lähelle. Se näkyy myös alkuperäisessä pakkauksessa viivakooditarran vieressä. Kirjoita sarjanumero sitten kattavuuden tarkistussivulle, niin saat selville mallisi.
  • Myös Applen osanumero, kuten MGEM2xx/A (”xx” vaihtelee maan/alueen mukaan), saattaa esiintyä alkuperäisessä pakkauksessa. Vertaa Applen osanumeroa alla olevaan luetteloon, niin löydät oman mallisi.

Mac mini -mallien luettelo

Mac mini -mallit on järjestetty niiden markkinoilletulovuoden mukaan uusimmasta alkaen. Näet yksityiskohtaiset tekniset tiedot klikkaamalla mallin nimeä.

Vuoden 2012 Mac mini -malleissa ja uudemmissa voi käyttää uusinta macOS-versiota. Ennen vuotta 2010 julkaistujen mallien kohdalla ilmoitetaan viimeisin yhteensopiva käyttöjärjestelmä.

2018

Mac mini (2018)
Mallin tunniste: Macmini8,1
Osanumerot: MRTR2xx/A, MRTT2xx/A
Tekniset tiedot: Mac mini (2018)

2014

Mac mini (loppuvuosi 2014)
Mallin tunniste: Macmini7,1
Osanumerot: MGEM2xx/A, MGEN2xx/A, MGEQ2xx/A
Tekniset tiedot: Mac mini (loppuvuosi 2014)

2012

Mac mini (loppuvuosi 2012)
Mallin tunniste: Macmini6,1; Macmini6,2
Osanumerot: MD387xx/A, MD388xx/A, MD389xx/A
Tekniset tiedot: Mac mini (loppuvuosi 2012)

2011

Mac mini (vuoden 2011 puoliväli)
Mallin tunniste: Macmini5,1; Macmini5,2
Osanumerot: MC815xx/A, MC816xx/A, MC936xx/A
Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: macOS High Sierra 10.13.6
Tekniset tiedot: Mac mini (vuoden 2011 puoliväli)

2010

Mac mini (vuoden 2010 puoliväli)
Mallin tunniste: Macmini4,1
Osanumerot: MC438xx/A, MC270xx/A
Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: macOS High Sierra 10.13.6
Tekniset tiedot: Mac mini (vuoden 2010 puoliväli)

2009

Mac mini (loppuvuosi 2009)
Mallin tunniste: Macmini3,1
Osanumerot: MC238xx/A, MC239xx/A, MC408xx/A
Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: OS X El Capitan 10.11.6
Tekniset tiedot: Mac mini (loppuvuosi 2009)

Mac mini (alkuvuosi 2009)
Mallin tunniste: Macmini3,1
Osanumerot: MB464xx/A, MB463xx/A
Uusin yhteensopiva käyttöjärjestelmä: OS X El Capitan 10.11.6
Tekniset tiedot: Mac mini (alkuvuosi 2009)