Luottamuksellisten tietojen suojaaminen laitteiston korjauksen aikana

Joskus tietokoneen kovalevy vaihdetaan tuotekorjauksen yhteydessä (ei kuitenkaan aina). Seuraavassa kerrotaan kovalevyllä olevien luottamuksellisten ja arkaluontoisten tietojen suojaamisesta.

Kun kovalevy vaihdetaan, vanha kovalevy palautetaan Applelle ja kunnostetaan. Kunnostuksen yhteydessä Apple tyhjentää ja uudelleenalustaa kovalevyn tietoturvasyistä ja identiteettivarkauksien varalta.

Joskus tietokone lähetetään korjattavaksi, kun kovalevy vielä toimii: levy joko toimii katkonaisesti tai korjausta vaativa vika ei ole kovalevyssä. Jos tietoturva askarruttaa ja kovalevy toimii edelleen, varmuuskopioi tärkeät tiedot ja alusta kovalevy uudelleen Levytyökalun turvallisten tyhjennystoimintojen avulla (lisätietoja alla), ennen kuin lähetät tietokoneen huoltoon.

Levytyökalun turvalliset tyhjennystoiminnot

Tyhjennysvaihtoehdot vaihtelevat tietokoneen OS X:n version mukaan.

• Mac OS X 10.4:n tai uudemman Levytyökalussa on muitakin turvallisen tyhjennyksen vaihtoehtoja.
  • Huomautus: Jos käytössä on OS X Lion 10.7 tai uudempi ja SSD-asema, Levytyökalun Turvallinen tyhjennys- ja Tyhjennä vapaa tila -vaihtoehtoja ei voi käyttää. Niitä ei tarvita SSD-levyn tapauksessa, koska tietojen palauttaminen SSD-levyltä on vaikeaa tavallisenkin tyhjennyksen jälkeen. Voit parantaa tietoturvaa ottamalla FileVault-salauksen käyttöön, kun alat käyttää SSD-asemaa. FileVault on Mac OS X 10.3:ssa ja uudemmissa, ja sen avulla voit estää muita pääsemästä helposti kotikansiossasi oleviin tietoihin, vaikka asema lakkaisi odottamatta toimimasta tai olisi huollossa.

• Mac OS X 10.3.x:n tai aiemman Levytyökalussa on Nollaa kaikki tiedot -toiminto, jonka avulla levyltä voidaan poistaa kaikki tiedot.

Muista aina varmuuskopioida tärkeät tiedot ennen kuin käytät tyhjennys- tai salaustoimintoja, sillä tietojen uudelleenkirjoitukseen liittyy aina tietojen menettämisen vaara.