Näin tunnistat Macisi portit

Jos et ole varma, mitä porttia sinun pitäisi käyttää ulkoisen näytön, kovalevyn, kameran, tulostimen, iPhonen, iPadin tai muun laitteen kanssa, tässä oppaassa esitetyistä porttien muodoista ja symboleista saattaa olla apua.

Macissasi saattaa olla yksi tai useita seuraavissa esimerkeissä esitetyistä porteista. Porttien tiedot on tämän lisäksi esitetty Macisi teknisissä tiedoissa, jotka löydät antamalla Macisi sarjanumeron teknisten tietojen sivulla. Voit tarkistaa myös Macisi käyttöoppaan.

MacBook Pro (15-tuumainen, 2017): kaksi Thunderbolt 3 (USB-C) -porttia tietokoneen kummallakin puolella

MacBook Pron (Retina, 15-tuumainen, vuoden 2015 puoliväli) vasen puoli: virta, kaksi Thunderbolt 2 -porttia, USB-A ja äänilähtö

MacBook Pron (Retina, 15-tuumainen, vuoden 2015 puoliväli) oikea puoli: SD-korttipaikka, HDMI ja USB-A

iMac (21,5-tuumainen, 2017): äänitulo, SD-korttipaikka, neljä USB-A-porttia, kaksi Thunderbolt 3 (USB-C) -porttia ja Ethernet

Thunderbolt 3 (USB-C)

Käytä Thunderbolt 3 (USB-C) -porttia Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa. Voit liittää myös USB-C-virtalähteen ja -kaapelin kannettavan tietokoneen lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit ehkä käyttää sovitinta sen liittämiseen.

USB-C

Käytä USB-C-porttia USB-C-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa. Voit liittää myös USB-C-virtalähteen ja -kaapelin kannettavan tietokoneen lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit ehkä käyttää sovitinta sen liittämiseen.

USB-C on muodoltaan samanlainen kuin Thunderbolt 3 (USB-C), mutta se ei tue Thunderbolt-laitteita. Jos Macissasi on vain yksi portti, joka näyttää tältä, se on MacBook, jossa on USB-C-portti.

USB-A

Käytä USB-A-porttia USB-A-kaapelilla liitettävien laitteiden kanssa. USB-A-portit tunnistetaan joskus portin USB-standardin mukaan: USB 3, USB 2 tai USB 1. USB-standardi viittaa nopeuteen, jolla portti pystyy siirtämään tietoja, ja virran määrään, jonka se pystyy antamaan yhdistetylle laitteelle.

Thunderbolt 2, Thunderbolt

Käytä Thunderbolt 2 -porttia tai Thunderbolt-porttia Thunderbolt-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa.

Thunderbolt 2 ja Thunderbolt eivät vastaa Mini DisplayPortia . Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

Mini DisplayPort

Käytä Mini DisplayPortia Mini DisplayPort -kaapelilla liitettävien näyttöjen kanssa.

Mini DisplayPort ei vastaa Thunderbolt 2:ta tai Thunderboltia . Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

HDMI

Käytä HDMI-porttia HDMI-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja televisioiden kanssa.

Ethernet

Käytä Ethernet-porttia Ethernet (RJ45) -kaapelilla liitettävien verkkojen ja laitteiden kanssa.

SD-kortti

Käytä SD-korttipaikkaa esimerkiksi digitaalikameroissa käytettävien SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- ja UHS-II-mediakorttien kanssa.

Ääni

Käytä äänilähtöä ( tai ) kuulokkeiden, kaiuttimien ja muiden 3,5 mm:n ääniliittimellä varustettua äänijohtoa käyttävien äänilähtölaitteiden kanssa.

Käytä äänituloa () mikrofonin tai muun 3,5 mm:n ääniliittimellä varustettua äänijohtoa käyttävän äänitulolaitteen kanssa.

Virta

Käytä virtaporttia , jos sellainen on, tietokoneen yhdistämiseen verkkovirtaan MagSafe-kaapelin tai sovittimen avulla. Tämä portti ei ole käytettävissä uudemmissa Mac-kannettavissa, joissa käytetään Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-porttia virransyöttöön ja lataamiseen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.