Näin tunnistat Macisi portit

Jos et ole varma, mitä porttia sinun pitäisi käyttää ulkoisen näytön, kovalevyn, kameran, tulostimen, iPhonen, iPadin tai muun laitteen kanssa, tässä oppaassa esitetyistä porttien muodoista ja symboleista saattaa olla apua.

Tietoja näistä ja muun tyyppisistä Mac-porteista on Macisi teknisissä tiedoissa: Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista, klikkaa Tuki ja klikkaa sitten Tekniset tiedot. Voit tarkistaa myös Macisi käyttöoppaan.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Käytä Thunderbolt 3 (USB-C) -porttia Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa. Voit liittää myös USB-C-virtalähteen ja -kaapelin kannettavan tietokoneen lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit ehkä käyttää sovitinta sen liittämiseen.

Näissä Mac-malleissa on Thunderbolt 3 (USB-C) -portit:

• MacBook Pro, julkistettu vuonna 2016 tai myöhemmin
  • MacBook Air, julkistettu vuonna 2018
  • iMac, julkistettu vuonna 2017 tai myöhemmin
  • iMac Pro (kaikki mallit)
  • Mac mini, julkistettu vuonna 2018

Jos Macissasi on useita portteja, jotka näyttävät tältä, ne kaikki tukevat ThunderBolt 3- ja USB-C-laitteita.

USB-C

Käytä USB-C-porttia USB-C-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa. Voit liittää myös USB-C-virtalähteen ja -kaapelin kannettavan tietokoneen lataamista varten. Jos sinulla on laite, jota ei voi liittää tähän porttiin, voit ehkä käyttää sovitinta sen liittämiseen.

MacBook-malleissa, jotka on julkistettu vuonna 2015 tai myöhemmin, on yksi USB-C-portti. Tämä portti ei tue Thunderbolt-laitteita.

Jos Macissasi on vain yksi portti, joka näyttää tältä, se tukee USB-C-laitteita, mutta ei Thunderbolt-laitteita.

Thunderbolt

Käytä Thunderbolt - tai Thunderbolt 2  -porttia Thunderbolt-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja muiden laitteiden kanssa.

Näissä Mac-malleissa on Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 -portit:

• MacBook Pro, julkistettu vuosien 2011 ja 2015 välillä
  • MacBook Air, julkistettu vuosien 2011 ja 2017 välillä
  • Mac mini, julkistettu vuosien 2011 ja 2014 välillä
  • iMac, julkistettu vuosien 2011 ja 2015 välillä
  • Mac Pro, julkistettu vuonna 2013

Thunderbolt ja Thunderbolt 2 eivät vastaa Mini DisplayPortia . (Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.) Tämä portti tukee kuitenkin Mini DisplayPortia videolähtöä varten, joten voit käyttää Mini DisplayPort -kaapelia Mini DisplayPort -näytön liittämiseen.

Mini DisplayPort

Käytä Mini DisplayPortia Mini DisplayPort -kaapelilla liitettävien näyttöjen kanssa.

Näissä Mac-malleissa on Mini DisplayPort:

• MacBook Pro, julkistettu loppuvuoden 2008 ja vuoden 2010 välillä
  • MacBook Air, julkistettu loppuvuoden 2008 ja vuoden 2010 välillä
  • Mac mini, julkistettu vuosina 2009 ja 2010
  • iMac, julkistettu vuosina 2009 ja 2010
  • Mac Pro, julkistettu vuosien 2009 ja 2012 välillä

Mini DisplayPort ei vastaa Thunderboltia tai Thunderbolt 2:ta . (Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.)

USB-A

Käytä USB-A-porttia USB-kaapelilla liitettävien laitteiden kanssa. USB-A-portit tunnistetaan joskus portin USB-standardin mukaan, kuten USB 2 tai USB 3.

Vasemmalta oikealle: virta, kaksi Thunderbolt-porttia, USB-A ja äänilähtö.

HDMI

Käytä HDMI-porttia HDMI-kaapelilla liitettävien näyttöjen ja televisioiden kanssa.

Ethernet

Käytä Ethernet-porttia Ethernet (RJ45) -kaapelilla liitettävien verkkojen ja laitteiden kanssa.

FireWire

FireWire 400

FireWire 800

Käytä FireWire-porttia FireWire 400- tai FireWire 800 -kaapelilla liitettävien laitteiden kanssa.

SD-kortti

Käytä SD-korttipaikkaa esimerkiksi digitaalikameroissa käytettävien SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- ja UHS-II-mediakorttien kanssa.

Ääni

Käytä äänilähtöä ( tai ) kuulokkeiden, kaiuttimien ja muiden 3,5 mm:n ääniliittimellä varustettua äänijohtoa käyttävien äänilähtölaitteiden kanssa.

Käytä äänituloa mikrofonin tai muun 3,5 mm:n ääniliittimellä varustettua äänijohtoa käyttävän äänitulolaitteen kanssa.

Virta

Käytä virtaporttia , jos sellainen on, tietokoneen yhdistämiseen verkkovirtaan MagSafe-kaapelin tai sovittimen avulla. Tämä portti ei ole käytettävissä uudemmissa Mac-kannettavissa, joissa käytetään Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-porttia virransyöttöön ja lataamiseen. Lue lisätietoja Mac-kannettavien virtalähteistä ja kaapeleista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.