Spotlight-indeksin uudelleenluonti Macissa

Jos saat odottamattomia tuloksia etsiessäsi Macia, Spotlight-indeksin uudelleenluonti voi auttaa.

Ennen Spotlight-indeksin uudelleenluontia

Spotlight-indeksin uudelleenluonti

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Spotlight.
  2. Klikkaa Yksityisyys-välilehteä.
  3. Vedä uudelleenindeksoitava levy tai kansio niiden sijaintien luetteloon, joista Spotlight ei anna hakea sisältöä. Voit myös klikata Lisää (+) -painiketta ja valita lisättävän kansion tai levyn.
    Dokumentit-kansio vedettiin Estä Spotlightia etsimästä näistä kohteista -luetteloon Spotlight-järjestelmäasetuksissa
    Voit lisätä kohteen Yksityisyys-välilehteen vain, jos sinulla on kyseisen kohteen omistajuusoikeudet. Lisätietoja käyttöoikeuksista saat valitsemalla Finderin valikkoriviltä Ohjeen ja tekemällä haun sanalla ”käyttöoikeudet”.
  4. Valitse samasta sijaintien luettelosta juuri lisäämäsi kansio tai levy. Voit tämän jälkeen poistaa sen luettelosta klikkaamalla Poista (–) -painiketta.
    Spotlight-järjestelmäasetusten Yksityisyys-välilehti, jossa Lisää ja poista -painikkeet näkyvät korostettuina
  5. Sulje Järjestelmäasetukset. Spotlight uudelleenindeksoi kansion tai levyn sisällön. Tämä voi viedä jonkin aikaa riippuen indeksoitavien tietojen määrästä.