Tallennustilan käyttötietojen tarkistaminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS valvoo laitteen tallennustilaa analysoimalla, kuinka paljon tilaa kukin appi käyttää. Voit myös tarkistaa tallennustilan käyttötiedot laitteessasi kohdassa Asetukset tai iTunesissa.

iOS:n tallennustilan optimointi

Jos laitteessasi on vähän tallennustilaa, iOS optimoi automaattisesti vapaan tilan esimerkiksi apin asennuksen, iOS:n päivityksen, musiikin latauksen ja videoiden tallennuksen aikana.

Vapauttaakseen tallennustilaa iOS voi poistaa joitakin sisältöjä, kuten suoratoistettuja musiikkitiedostoja ja videoita, iCloud Drivessa olevia tiedostoja sekä appien tarpeettomia osia. Se poistaa myös tilapäiset tiedostot ja tyhjentää laitteen välimuistin. iOS poistaa vain sellaiset sisällöt, jotka voidaan ladata uudelleen tai joita ei enää tarvita.

Tallennustilan käyttötietojen tarkistaminen iOS-laitteessa

Valitse Asetukset > Yleiset > [Laitteen] tallennustila. Näkyviin voi tulla luettelo suosituksia laitteesi tallennustilan optimoimiseksi, minkä jälkeen näkyviin tulee luettelo asennettuja appeja ja kunkin käytössä oleva tallennustila. Napauta apin nimeä saadaksesi lisätietoja sen käytössä olevasta tallennustilasta. Välimuistissa olevia ja tilapäisiä tietoja ei ehkä lasketa käytöksi.

Apista riippuen voit mahdollisesti myös poistaa osan sen sisällöstä tai poistaa apin ja sen koko sisällön. Voit myös siirtää apin sivuun, mikä vapauttaa apin käyttämää tallennustilaa, mutta säilyttää sen dokumentit ja datan laitteessa.

Jos laitteen tallennustila on täyttymässä eikä iOS pysty vapauttamaan laitteessa tilaa, saatat saada Tallennustila melkein täynnä -ilmoituksen. Jos näet tämän ilmoituksen, sinun täytyy poistaa osa vähemmän käyttämästäsi sisällöstä, kuten videoita ja appeja.

Suositusten käyttöönotto tallennustilan optimoimiseksi

iOS saattaa antaa suosituksia laitteesi tallennustilan optimoimiseksi asetusten kohdassa Tallennustila. Napauta Näytä kaikki nähdäksesi kaikki laitteesi suositukset.

Lue suositusten kuvaus ja ota ne käyttöön napauttamalla Salli.

iOS-laitteen tallennustilan käyttötietojen tarkistaminen iTunesissa

1. Avaa iTunes tietokoneessa.
  2. Liitä laite tietokoneeseen.
  3. Valitse laitteesi iTunesissa. Näet palkin, jossa näkyy iOS-laitteesi sisällön käyttämän tallennustilan määrä sisältötyypin mukaan jaoteltuna.
  4. Saat lisätietoja siirtämällä hiiren sisältötyypin (kuten Muut tai Apit) päälle:

Seuraavassa on luettelo iOS-laitteesi sisältötyypeistä sekä tieto siitä, mitä kuhunkin tyyppiin sisältyy:

• Ääni: kappaleet, äänipodcastit, äänikirjat, sanelut ja soittoäänet.
  • Video: elokuvat, musiikkivideot ja TV-ohjelmat.
  • Kuvat: kuvakirjasto, kameran rulla ja kuvavirran sisältö.
  • Apit: asennetut apit. Appien sisältö on lueteltu Dokumentit ja data -kohdassa.
  • Kirjat: iBooks-kirjat, äänikirjat ja PDF-tiedostot.
  • Dokumentit ja data: Safarin offline-tilassa oleva lukulista, asennettuihin appeihin tallennetut tiedostot sekä appien sisältö, kuten yhteystiedot, kalenterit, viestit ja sähköpostit (ja niiden liitteet).
  • Muut: asetukset, Siri-äänet, järjestelmätiedot ja välimuistissa olevat tiedostot.

Tietoja iOS-laitteen tallennustilan Muut-luokkaan sisältyvistä välimuistissa olevista tiedostoista

Välimuistiin tallentuu tiedostoja, kun suoratoistat tai katselet sisältöä, kuten musiikkia, videoita ja kuvia. Kun suoratoistat musiikkia tai videota, kyseinen sisältö tallennetaan tiedostoina iOS-laitteen välimuistiin, jotta voit käyttää niitä nopeasti uudelleen. iTunes sisällyttää välimuistissa olevat musiikit, videot ja kuvat Muut-luokkaan eikä varsinaisten kappaleiden, videoiden tai kuvien luokkaan.

iOS-laite poistaa välimuistissa olevat ja tilapäiset tiedostot automaattisesti, kun se tarvitsee lisätilaa.

Jos iOS-laitteen tallennustilaluvut poikkeavat iTunesin luvuista

Koska iTunes sisällyttää välimuistissa olevat tiedostot Muut-luokkaan, Musiikki- tai Videot-luokan käyttötiedot saattavat poiketa toisistaan. Voit katsella käyttötietoja iOS-laitteessasi kohdassa Asetukset > Yleiset > [Laitteen] tallennustila.

Jos haluat poistaa iOS-laitteen välimuistissa olevat tiedostot

iOS-laite poistaa välimuistissa olevat ja tilapäiset tiedostot automaattisesti, kun se tarvitsee lisätilaa. Niitä ei tarvitse poistaa itse.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.