macOS:n käyttäjätilin ja kotikansion nimen vaihtaminen

Voit nimetä uudelleen macOS-käyttäjätilisi ja kotikansiosi, jotka nimettiin, kun tilisi luotiin.

macOS-käyttäjätilisi nimen ja kotikansiosi  nimen on vastattava toisiaan. Näiden nimien vaihtaminen ei vaihda tai nollaa käyttäjätilisi salasanaa.

Koska tämän suorittaminen väärin voi vahingoittaa tiliäsi ja estää sinua kirjautumasta sisään, sinun pitäisi varmuuskopioida tärkeät tietosi ennen jatkamista.

Toimi OS X Yosemitessa tai uudemmassa seuraavien ohjeiden mukaan.

Nimeä ensin kotikansio uudelleen

1. Kirjaudu ulos tililtä, jota olet nimeämässä uudelleen, ja kirjaudu sitten sisään toisella ylläpitäjän tilillä. (Jos sinulla ei ole toista ylläpitäjän tiliä, voit luoda sen Käyttäjät ja ryhmät -asetuksissa.)
  2. Avaa käynnistyslevyn Käyttäjät-kansio. Se sisältää kunkin käyttäjän kotikansion. Pääset sinne valitsemalla valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon ja kirjoittamalla sitten /Users.
  3. Nimeä käyttäjän kotikansio uudelleen käyttämättä uudessa nimessä välilyöntejä. Sinua pyydetään antamaan sen ylläpitäjätilin käyttäjätunnus ja salasana, jolla kirjauduit sisään. Jos käytät tiedostonjakoa kotikansion jakamiseen, kotikansiota ei voi nimetä uudelleen, ennen kuin lopetat kansion jakamisen.

Nimeä sitten tili uudelleen

Kun olet edelleen kirjautuneena ulos tililtä, jota olet nimeämässä uudelleen, suorita seuraavat lisätoimet:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja ryhmät.
  2. Klikkaa lukko ja anna sen ylläpitäjätilin käyttäjätunnus ja salasana, jolla kirjauduit sisään.
  3. Ctrl-klikkaa vasemmalla olevassa käyttäjien luettelossa käyttäjää, jota olet nimeämässä uudelleen, ja valitse sitten Lisävalinnat.
  4. Muuta Käyttäjätunnus-kenttä vastaamaan kotikansion uutta nimeä. Siinä ei pidä olla välilyöntejä.
  5. Tilin nimi näkyy myös Kotihakemisto-kentässä, /Users/-osan jälkeen. Muuta kyseinen tilin nimi vastaamaan kotikansion uutta nimeä.
  6. Jos haluat vaihtaa tiliisi liittyvän koko nimen, päivitä myös Koko nimi -kenttä. Se voi olla mikä tahansa nimi, ja voit kirjautua Maciin käyttämällä koko nimeä tai tilin nimeä tai tehdä muutoksia, jotka edellyttävät nimeäsi ja salasanaasi.
  7. Klikkaa OK ja käynnistä sitten Mac uudelleen.
  8. Kirjaudu sisään uudelleennimettyyn tiliin ja varmista, että vanhat tiedostot ja kansiot näkyvät ja että tili toimii kuten pitääkin.

Käyttäjät ja ryhmät -asetusten Lisävalinnat-kohta