Mitä tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch katoaa tai varastetaan

Jos kadotat iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi tai luulet, että se on varastettu, voit seuraavilla toimenpiteillä etsiä sen ja suojata tietosi.

Jos Etsi iPhoneni -toiminto on päällä, näet laitteesi sijainnin sen avulla.

Jos Etsi iPhoneni -toiminto ei ole päällä, vaihda salasanasi ja ilmoita laite kadonneeksi.

Jos Etsi iPhoneni on päällä kadonneessa laitteessa

Voit etsiä laitteesi Etsi iPhoneni -toiminnolla ja tehdä lisätoimia, jotka auttavat laitteen palauttamisessa ja tietojesi suojaamisessa.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa icloud.com/find Macilla tai Windows-tietokoneella tai käytä Etsi iPhoneni -ohjelmaa toisella iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  2. Etsi laitteesi. Avaa Etsi iPhoneni ja valitse laite, niin näet sen sijainnin kartalla. Jos laite on lähistöllä, voit soittaa siinä merkkiäänen, jotta löytäisit sen.
  3. Laita Kadonnut-tila päälle. Kadonnut-tilan avulla voit etälukita laitteen pääsykoodilla, näyttää kadonneen laitteen lukitulla näytöllä oman viestin ja puhelinnumerosi sekä seurata laitteesi sijaintia. Jos olet lisännyt luotto-, pankki- tai prepaid-kortteja Apple Payhin, maksaminen Apple Paylla otetaan pois käytöstä siksi aikaa, kun laite on Kadonnut-tilassa.
  4. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa. Etsi laitteesi sarjanumero.
  5. Tyhjennä laitteen tiedot. Voit tyhjentää kadonneen laitteen tiedot etänä, jotta kukaan muu ei pääse niihin käsiksi. Kun tyhjennät laitteen, kaikki tietosi (mukaan lukien Apple Payhin lisätyt luotto-, pankki- tai prepaid-kortit) poistetaan laitteesta, eikä laitetta voi löytää Etsi iPhoneni -toiminnon avulla. Kun laite on tyhjennetty, sen sijaintia ei enää voi seurata. Jos poistat laitteen tililtäsi tyhjentämisen jälkeen, aktivointilukitus laitetaan pois päältä. Tällä tavalla joku muu voi kytkeä laitteesi päälle ja käyttää sitä.
  6. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta matkapuhelinoperaattorille, jotta tämä voi poistaa liittymän käytöstä ja näin estää puhelut, tekstiviestit ja datakäytön liittymästä. Laitteellasi voi olla vakuutus operaattorisopimuksessa.

Jos käytät Perhejakoa, voit saada apua kadonneen laitteen paikantamisessa perheenjäseniltäsi. Pyydä perheenjäsentä kirjautumaan sisään iCloudiin Apple ID:llään, niin voit etsiä kaikki kyseiseen Perhejako-tiliin liitetyt laitteet.

Jos kadonnut laitteesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla, voit täyttää korvaushakemuksen kadonneesta tai varastetusta iPhonestasi.

Entä jos laitteesi on sammutettu tai offline-tilassa?

Jos kadonnut laite on sammutettu tai offline-tilassa, voit silti asettaa sen Kadonnut-tilaan, lukita sen tai etätyhjentää sen. Nämä toiminnot suoritetaan, kun laite on taas online-tilassa. Jos poistat laitteen tililtäsi, kun se on offline-tilassa, kaikki laitteessa odottavat toiminnot peruutetaan.

Miten Kadonnut-tila laitetaan pois päältä tai perutaan?

Kadonnut-tilan voi laittaa pois päältä antamalla pääsykoodin laitteessa. Kadonnut-tilan voi laittaa pois päältä myös iCloud.comissa tai Etsi iPhoneni -ohjelmassa.

Jos Etsi iPhoneni -toiminto ei ole päällä kadonneessa laitteessa

Jos et ole laittanut Etsi iPhoneni -toimintoa päälle ennen laitteen katoamista tai varastamista, sitä ei voi käyttää laitteen paikantamiseen. Toimi kuitenkin seuraavasti tietojesi suojaamiseksi:

1. Vaihda Apple ID:si salasana. Kun vaihdat Apple ID:n salasanan, voit estää kadonneen laitteesi iCloud-tietojen ja muiden palvelujen (esimerkiksi iMessage tai iTunes) käytön.
  2. Vaihda muiden laitteessasi käytössä olevien internet-tilien salasanat, kuten sähköpostitilien, Facebookin ja Twitterin salasanat.
  3. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa. Etsi laitteesi sarjanumero.
  4. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta matkapuhelinoperaattorille. Matkapuhelinoperaattori voi poistaa liittymän käytöstä ja näin estää puhelut, tekstiviestit ja datakäytön liittymästä.

Etsi iPhoneni -toiminto on ainoa tapa seurata kadonnutta laitetta tai paikantaa se. Jos Etsi iPhoneni -toiminto ei ole käytössä laitteessa ennen sen katoamista, Applella ei ole muuta palvelua laitteen etsimiseen, seuraamiseen tai merkitsemiseen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.