Mitä tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch katoaa tai varastetaan

Jos iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi katoaa tai epäilet, että se on varastettu, voit suojata tietosi Missä on…? -apin avulla.

Etsi laitteesi kartalta

Voit etsiä laitteesi kirjautumalla osoitteeseen iCloud.com/find. Voit myös käyttää Missä on...? -appia tai toista omistamaasi Apple-laitetta.

Jos iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi ei ilmesty laitteiden luetteloon, Missä on…? -appia ei ole otettu käyttöön. Voit kuitenkin suojata tilisi myös silloin, kun Missä on…? -appia ei ole otettu käyttöön.

Merkitse kadonneeksi

Kun merkitset laitteesi kadonneeksi, lukitset sen etäältä pääsykoodilla, jolloin tietosi pysyvät turvassa. Tällöin myös Apple Pay poistetaan kadonneessa laitteessa käytöstä. Voit näyttää kadonneessa laitteessa myös yhteystietosi sisältävän mukautetun viestin.

Merkitse laitteesi kadonneeksi.

Ilmoita kadonneesta laitteesta paikallisille viranomaisille

Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa.

Etsi sarjanumero.

Tee korvaushakemus varastetusta tai kadonneesta laitteesta

Jos kadonnut iPhonesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla, tee korvaushakemus, jotta saat uuden iPhonen.

Tee korvaushakemus.

Tyhjennä laite etäältä

Kun laite on tyhjennetty, sen sijaintia ei enää voi seurata, joten varmista, että sinun ei enää tarvitse hakea laitetta. Jos sinulla on AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturva, älä tyhjennä iPhoneasi, ennen kuin korvaushakemuksesi on hyväksytty.

Tyhjennä laitteesi.

Ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi

Jos kadonnut laite on mobiilipalvelulla varustettu iPhone tai iPad, ilmoita kadonneesta laitteesta matkapuhelinoperaattorillesi. Pyydä operaattoriasi poistamaan tilisi käytöstä puhelujen, tekstiviestien ja datankäytön estämiseksi. Jos matkapuhelinoperaattorisi takuu kattaa tuotteesi, tee korvaushakemus.

Poista kadonnut laite tililtäsi

Jos sinulla on AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturva, älä poista iPhoneasi tililtäsi, ennen kuin korvaushakemuksesi on hyväksytty.

Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja poista kadonnut laite luotettujen laitteiden luettelosta.

AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturva ei ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.