Mitä tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch katoaa tai varastetaan

Jos kadotat iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi tai luulet, että se on varastettu, voit seuraavilla toimenpiteillä etsiä sen ja suojata tietosi.

Jos Etsi [laitteeni] on päällä kadonneessa laitteessa

Voit etsiä laitteesi Etsi-apilla ja tehdä lisätoimia, jotka auttavat laitteen palauttamisessa ja tietojesi suojaamisessa.

1. Kirjaudu osoitteeseen iCloud.com/find verkossa tai käytä Missä on...? -appia toisella Apple-laitteella.
  2. Etsi laitteesi. Avaa Etsi-appi tai siirry osoitteeseen iCloud.com ja valitse Etsi iPhone. Valitse laite, niin näet sen sijainnin kartalla. Jos laite on lähistöllä, voit soittaa siinä merkkiäänen, jotta löytäisit sen.
  3. Merkitse kadonneeksi. Näin voit lukita laitteen etäyhteyden välityksellä pääsykoodilla ja näyttää oman viestin sekä puhelinnumerosi kadonneen laitteen lukitusnäytössä. Näin voit myös seurata laitteen sijaintia. Jos olet lisännyt luotto-, pankki- tai prepaid-kortteja Apple Payhin, maksaminen Apple Paylla otetaan pois käytöstä siksi aikaa, kun laite on Kadonnut-tilassa.
  4. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa. Etsi laitteesi sarjanumero.
  5. Jos kadonnut laitteesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla, voit täyttää korvaushakemuksen kadonneesta tai varastetusta iPhonestasi. Siirry alla olevaan kohtaan 7.
  6. Tyhjennä laitteesi. Voit tyhjentää kadonneen laitteen tiedot etänä, jotta kukaan muu ei pääse niihin käsiksi. Kun tyhjennät laitteen, kaikki tietosi (mukaan lukien Apple Payhin lisätyt luotto-, pankki- tai prepaid-kortit) poistetaan laitteesta, eikä laitetta voi löytää Etsi-apin tai Etsi iPhoneni -toiminnon avulla sivustolla iCloud.com. Kun laite on tyhjennetty, sen sijaintia ei enää voi seurata. Jos poistat laitteen tililtäsi tyhjentämisen jälkeen, aktivointilukitus laitetaan pois päältä. Tällä tavalla joku muu voi kytkeä laitteesi päälle ja käyttää sitä.
  7. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta matkapuhelinoperaattorille, jotta tämä voi poistaa liittymän käytöstä ja näin estää puhelut, tekstiviestit ja datakäytön liittymästä. Laitteellasi voi olla vakuutus operaattorisopimuksessa.
  8. Poista kadonnut tai varastettu laite luotettujen laitteiden luettelosta.

Jos käytät Perhejakoa, voit saada apua kadonneen laitteen paikantamisessa perheenjäseniltäsi. Pyydä perheenjäsentä kirjautumaan sisään iCloudiin Apple ID:llään, niin voit etsiä kaikki sinun ja perheenjäsentesi Perhejakoon käyttämät laitteet.

Jos Etsi [laitteeni] ei ole päällä kadonneessa laitteessa

Jos et ole laittanut Etsi [laitteeni] -toimintoa päälle ennen laitteen katoamista tai varastamista, sitä ei voi käyttää laitteen paikantamiseen. Suojaa kuitenkin tietosi toimimalla seuraavasti:

1. Vaihda Apple ID:si salasana. Kun vaihdat Apple ID:n salasanan, voit estää kadonneen laitteesi iCloud-tietojen ja muiden palvelujen (esimerkiksi iMessage tai iTunes) käytön.
  2. Vaihda muiden laitteessasi käytössä olevien internet-tilien salasanat, kuten sähköpostitilien, Facebookin ja Twitterin salasanat.
  3. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa. Etsi laitteesi sarjanumero.
  4. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta matkapuhelinoperaattorille. Matkapuhelinoperaattori voi poistaa liittymän käytöstä ja näin estää puhelut, tekstiviestit ja datakäytön liittymästä.
  5. Poista kadonnut tai varastettu laite luotettujen laitteiden luettelosta.

Etsi [laitteeni] -toiminto on ainoa tapa seurata kadonnutta laitetta tai paikantaa se. Jos Etsi [laitteeni] -toiminto ei ole käytössä laitteessa ennen sen katoamista, Applella ei ole muuta palvelua laitteen etsimiseen, seuraamiseen tai merkitsemiseen.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.