Jos perheen jaettua sisältöä ei näy

Lue ohjeita perheen jaettujen ostojen ja Apple Music -tilauksen käyttöön.

Perhejaon avulla perheenjäsenet voivat jakaa muun muassa iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostot sekä Apple Music -perhetilauksen. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa Perhejako käyttöön, kutsua perheenjäsenet liittymään ja laittaa jaettavat toiminnot päälle. Jos perheen jaettua sisältöä ei näy, voimme auttaa.

Tarkista asetukset ja varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kaikkialla, minne kirjaudut sisään, myös Perhejaossa ja iTunes Storessa. Pyydä sitten perheenjäseniä tarkistamaan myös omat asetuksensa.

Tutustuminen Perhejaon asetuksiin

Tarkista Perhejaon asetukset ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä. Katso sen jälkeen, onko Perhejaon kanssa käytettävät toiminnot, kuten ostojen jako ja Apple Music, laitettu päälle.

Vahvista käyttämäsi Apple ID

iPhone, jossa näkyy Ostot ja musiikki ja jossa Vanhempi/huoltaja-valinta on päällä

Tarkista jakamasi toiminnot

iPhone, jossa näkyy Perhejako-näyttö sekä perheenjäsenet

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
  4. Palaa Perhejakoon ja varmista, että Jaa ostot ja/tai Apple Music on päällä.
  5. Napauta Jaa ostot ja varmista, että Jaa omat ostot on päällä.

Mac

Mac, jossa näkyy Perheenjäsenet-näkymä ja jossa yhden perheenjäsenen Ostot ja musiikki on korostettuna

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä ja klikkaa sitten nimeäsi.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
  4. Klikkaa Omat ohjelmat ja palvelut.
  5. Siirry Jaa ostot -kohtaan ja varmista, että Jaa omat ostot on valittuna. Voit myös siirtyä Apple Musiciin ja tarkistaa, oletko jakamassa Apple Music -perhejäsenyyttä.

Jos käytössä on macOS Sierra tai aiempi, varmista Apple ID:n vahvistamisen tai vaihtamisen jälkeen, että Jaa omat ostot on valittuna.

iPhone, jossa näkyy iTunes ja App Store -näkymä ja jossa Automaattiset lataukset on päällä

Tarkista Apple ID, jota käytät iTunes Storessa

Varmista, että olet kirjautunut iTunes Storeen sillä Apple ID:llä, jonka valitsit sisällön jakamiseen perheenjäsentesi kanssa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta iTunes Store ja App Store.
  3. Varmista, että käytät iTunes Storessa ja Perhejaossa samaa Apple ID:tä.

Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iTunes Store ja App Store ja tarkista Apple ID:si.

Mac

Macin näyttö, jossa näkyy Tilitiedot

1. Avaa iTunes.
  2. Klikkaa Tili.
  3. Varmista, että käytät iTunes Storessa ja Perhejaossa samaa Apple ID:tä.

Voit myös varmistaa, että sinun ja perheenjäsentesi Apple ID:iden yhteydessä näkyy sama maa tai alue. Tarvittaessa voit vaihtaa Apple ID:si maata

Kokeile sitten näitä toimenpiteitä

Jos jakaminen ei vieläkään onnistu, kokeile seuraavia toimenpiteitä. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onnistuuko jakaminen.

Kirjaudu ulos iTunes Storesta ja App Storesta

Jos et edelleenkään näe tai voi ladata perheenjäsentesi jakamaa sisältöä tai jos et voi käyttää Apple Musicia, kirjaudu ulos iTunes Storesta ja App Storesta ja sitten takaisin sisään.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Jos käytössä on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] ja napauta sitten Kirjaudu ulos. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iTunes Store ja App Store, napauta Apple ID ja sitten Kirjaudu ulos.
  2. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  3. Kirjoita Apple ID:n salasana ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

Mac:

1. Avaa iTunes.
  2. Klikkaa Tili > Kirjaudu ulos.
  3. Klikkaa Tili > Kirjaudu sisään.
  4. Kirjoita Apple ID ja salasana ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

Apple TV (4. sukupolvi):

1. Valitse Asetukset > Tilit > iTunes Store ja App Store.
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
  3. Valitse Kirjaudu sisään.
  4. Kirjoita Apple ID ja salasana ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

Varmista, että kirjaudut iTunes Storeen sillä Apple ID:llä, jolla jaat sisältöä perheenjäsentesi kanssa. Sinun ei tarvitse kirjautua ulos muista Apple ID:täsi käyttävistä palveluista, kuten iCloudista tai iMessagesta.

Varmista, että ohjelma on jaettavissa

Avaa ohjelman tuotesivu App Storessa ja vieritä alas Tiedot-kohtaan, niin voit tarkistaa, voitko jakaa sen. Katso, lukeeko Perhejako-osiossa Kyllä vai Ei.

Perhejako ei ole käytettävissä kaikkien appien osalta. Jos olet hankkinut tällaisen apin, näet sen omassa ostohistoriassasi, mutta perheenjäsenesi eivät näe sitä eivätkä voi ladata sitä uudelleen.

Tarkista, onko osto kätketty

Jos perheenjäsen on kätkenyt jonkin kohteistaan, kukaan perheenjäsenistä ei voi nähdä sitä. Hän voi halutessaan tuoda kätketyn kohteen uudelleen näkyviin.

Varmista, että laitteesi täyttää järjestelmävaatimukset

Tarvitset perheenjäsentesi jakaman sisällön käyttämiseen iPhonen, iPadin tai iPod touchin, jossa on iOS 8 tai uudempi, tai Macin, jossa on OS X Yosemite tai uudempi. Jos käytät vanhempaa laitetta, et näe perheesi jaettua sisältöä. Jos käytät Apple TV:tä, näet pelkästään jaetut elokuvat ja TV-ohjelmat.

Perhejako-ryhmän käyttöönottoon tai siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai OS X Yosemite. Lue Perhejaon järjestelmävaatimukset.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Jos perheryhmällä on ostojen jako käytössä, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata tiliä kohti korkeintaan kymmenelle laitteelle, joista viisi voi olla tietokoneita. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.