Toimi näin, jos perheen jaettua sisältöä ei näy

Hanki ohjeita perheen jaettujen ostosten ja tilausten (esimerkiksi iCloudin tallennustila tai Apple Music) käyttöön.

Perhejaolla jopa kuusi perheenjäsentä voit jakaa App Storen ostoksia ja ostettuja kappaleita, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja sekä Apple Musicin perhetilauksen, Apple Arcade -tilauksen, Apple News+ -tilauksen, Apple TV+ -tilauksen ja iCloud-tallennustilatilauksen. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa Perhejako käyttöön, kutsua perheenjäsenet liittymään ja ottaa jaettavat ominaisuudet käyttöön. Jos perheen jaettua sisältöä ei näy, voimme auttaa.

Tarkista asetukset ja varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kaikkialla, minne kirjaudut sisään, myös Perhejaossa ja iTunes Storessa. Pyydä sitten perheenjäseniä tarkistamaan myös omat asetuksensa.

Tarkista Perhejaon asetukset

Tarkista Perhejaon asetukset ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä. Katso sen jälkeen, onko Perhejaon kanssa käytettävät toiminnot, kuten ostojen jako ja Apple Music, laitettu päälle.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
  4. Siirry takaisin perhejakoon ja varmista, että toiminnot, jotka haluat jakaa, ovat käytössä.
  5. Napauta Ostojen jako ja varmista, että Jaa ostoni on päällä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Ostojen jako.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni -asetus on valittuna.

Tarkista ostoihin käyttämäsi Apple ID

Varmista, että olet kirjautunut iTunes ja App Storeen sillä Apple ID:llä, jonka valitsit ostosten jakamista ja iCloudia varten.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta iTunes ja App Store.
  3. Varmista, että käytät iTunes Storessa ja Perhejaossa samaa Apple ID:tä.

Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iTunes- ja App Store ja tarkista Apple ID:si.

Mac

1. Avaa App Store.
  2. Valitse Store > Näytä oma tili.
  3. Klikkaa Katso tiedot.
  4. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin perhejaossa.

Kokeile sitten näitä toimenpiteitä

Jos jakaminen ei vieläkään onnistu, kokeile seuraavia toimenpiteitä. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onnistuuko jakaminen.

Kirjaudu ulos iTunes Storesta ja App Storesta

Jos et edelleenkään näe tai voi ladata perheen jaettua sisältöä tai jos et voi käyttää jaettuja Apple-tilauksia, kirjaudu ulos iTunes Storesta ja App Storesta ja kirjaudu sitten niihin uudelleen sisään.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Jos käytössä on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] ja napauta sitten Kirjaudu ulos. Jos käytössäso on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iTunes Store ja App Store, napauta Apple ID ja sitten Kirjaudu ulos.
  2. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  3. Kirjoita Apple ID:n salasana ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

Mac:

1. Avaa App Store.
  2. Valitse Store > Näytä oma tili.
  3. Klikkaa Katso tiedot.
  4. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin perhejaossa.

Apple TV:

1. Valitse Asetukset > Tilit > iTunes Store ja App Store.
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
  3. Valitse Kirjaudu sisään.
  4. Kirjoita Apple ID ja salasana ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

Varmista, että kirjaudut kaikkiin Apple-palveluihin sillä Apple ID:llä, jonka valitsit sisällön jakamiseksi perheen kesken. Sinun ei tarvitse kirjautua ulos muista Apple ID:täsi käyttävistä palveluista, kuten iCloudista tai iMessagesta.

Varmista, että ohjelma on jaettavissa

Jos haluat tarkistaa, voitko jakaa apin, siirry App Storeen, etsi appi, siirry tukiosioon ja tarkista, tukeeko appi perhejakoa.

Perhejako ei ole käytettävissä kaikkien appien osalta. Jos olet hankkinut tällaisen apin, näet sen omassa ostohistoriassasi, mutta perheenjäsenesi eivät näe sitä eivätkä voi ladata sitä uudelleen.

Tarkista, onko osto kätketty

Jos perheenjäsen on kätkenyt jonkin kohteistaan, kukaan perheenjäsenistä ei voi nähdä sitä. Perheenjäsen voi halutessaan lopettaa Mac-appien kätkemisen.

Varmista, että laitteesi täyttää järjestelmävaatimukset

Tarvitset perheenjäsentesi jakaman sisällön käyttämiseen iPhonen, iPadin tai iPod touchin, jossa on iOS 8 tai uudempi, tai Macin, jossa on OS X Yosemite tai uudempi. Jos käytät vanhempaa laitetta, et näe perheesi jaettua sisältöä.

Perhejako-ryhmän käyttöönottoon tai siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai OS X Yosemite. Lue Perhejaon järjestelmävaatimukset.

Lisätietoja

Perhejako edellyttää, että käytät samaa Apple ID:tä ostoksiin ja iCloudissa. Jos perheeesi käyttää ostosten jakamista, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen per tili. Niistä enintään viisi voi olla tietokoneita. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.