Jos et löydä perheesi jaettuja appeja ja sisältöä

Jos Perhejako-ryhmäsi jäsenet eivät löydä jaettuja appeja tai ladattua sisältöä, tarkista ostojen jakamisen asetuksista, onko appi tai tilaus jaettavissa, ja paljon muuta.

Tarkista Perhejaon asetukset

Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä Perhejaossa ja Media ja ostot -toiminnossa. Varmista myös, että ostojen jakaminen on käytössä. Pyydä sitten perheenjäseniä tarkistamaan myös omat asetuksensa.

iPhone tai iPad, jossa on iOS 16 tai uudempi

1. Valitse Asetukset > Perhe.

2. Napauta nimeäsi.

3. Tarkista, mikä Apple ID tulee näkyviin.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-sharing-name
  4. Napauta Ostot.

5. Napauta Apple ID ostoihin ja varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa. Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä, napauta Jaa käyttäen toissijaista Apple ID:tä ja anna kyseisen Apple ID:n Apple ID ja salasana.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-sharing-name-purchases

iPhone tai iPad, jossa on iOS 15 tai vanhempi

1. Valitse Asetukset, napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.

2. Napauta nimeäsi.

3. Tarkista, mikä Apple ID tulee näkyviin. Sinun on käytettävä samaa Apple ID:tä kirjautuessasi myöhemmin.

4. Palaa Perhejakoon napauttamalla Takaisin.

5. Napauta Ostojen jako ja varmista, että Jaa ostot perheen kanssa on valittuna.

6. Napauta Takaisin ja napauta sitten Apple ID:tä.

7. Napauta Media ja ostot.

8. Napauta Näytä tili.

9. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.  Varmista, että kirjaudut sisään samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät Perhejaossa.

Mac, jossa on macOS Ventura tai uudempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa Ostot.

3. Paina mieleesi Apple ID ostoihin ‑kohdassa oleva Apple ID.

macos-sonoma-system-settings-family-sharing-name-purchases
  4. Avaa App Store.

5. Valitse Store > Tili.

6. Klikkaa Tiliasetukset.

7. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin Perhejaossa.

macos-sonoma-app-store-store-account-settings

Mac, jossa on macOS Monterey tai aiempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa Ostojen jako.

3. Tarkista, mikä Apple ID tulee näkyviin. Sinun on käytettävä samaa Apple ID:tä kirjautuessasi myöhemmin.

4. Varmista, että Jaa omat ostot on valittuna.

5. Avaa App Store.

6. Valitse Store > Näytä oma tili.

7. Klikkaa Katso tiedot.

8. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin Perhejaossa.

Jos et vieläkään löydä jaettua sisältöä

Kirjaudu ulos Media ja ostot -palvelusta

Varmista, että kirjaudut kaikkiin Apple-palveluihin Sinun ei tarvitse kirjautua ulos muista Apple ID:täsi käyttävistä palveluista, kuten iCloudista tai iMessagesta.

iPhone tai iPad

1. Valitse Asetukset > [nimesi].

2. Napauta Media ja ostot.

3. Napauta Kirjaudu ulos.

4. Napauta Media ja ostot uudelleen.

5. Napauta Etkö ole [nimesi]? ja kirjaudu sitten sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa.

Mac

1. Avaa App Store.

2. Valitse valikkoriviltä Store > Kirjaudu ulos.

3. Valitse valikkoriviltä Store > Kirjaudu sisään.

4. Kirjaudu sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa.

Apple TV

1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > [nimesi].

2. Valitse Store.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Valitse Kirjaudu sisään.

5. Kirjaudu sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa.

Tarkista, onko sovellus jaettavissa

1. Siirry App Storeen.

2. Etsi appi.

3. Vieritä alas Tuki-osioon ja varmista, että Perhejako on luettelossa.

Perhejako ei ehkä ole käytettävissä kaikissa apeissa. Jos olet ostanut tällaisen apin, näet sen omassa ostohistoriassasi, mutta perheenjäsenesi eivät näe sitä eivätkä voi ladata sitä uudelleen.

Joitakin tilauksia, kuten yksittäisiä Apple Music- ja Apple One -sopimuksia ja -tilauksia sekä apin sisäisiä ostoja osallistumattomista apeista, ei voi jakaa Perhejaon kautta.

Lue lisätietoja sisällöstä, jota voit jakaa perheellesi ostojen jaon avulla

Lue, miten voit lisätä perheenjäsenen jaettuihin tilauksiin

Kysy perheenjäseneltä, onko osto kätketty

Jos perheenjäsen on kätkenyt jonkin ostoistaan, kukaan perheenjäsenistä ei voi nähdä sitä.

Lue, miten voit kätkeä tai näyttää ostoja App Storessa

Varmista, että laitteesi täyttää järjestelmävaatimukset

Tarvitset perheenjäsentesi jakaman sisällön käyttämiseen iPhonen tai iPadin. jossa on iOS 9 tai uudempi, tai Macin, jossa on OS X El Capitan 10.11 tai uudempi. Jos käytät vanhempaa laitetta, et näe perheesi jaettua sisältöä.