Toimi näin, jos perheen jaettua sisältöä ei näy

Tarkista asetuksesi varmistaaksesi, että olet kirjautunut kaikkiin palveluihin samalla Apple ID:llä, mukaan lukien Perhejakoon ja ostojen jakamiseen. Pyydä sitten perheenjäseniä tarkistamaan myös omat asetuksensa.

Tarkista Perhejaon asetukset

Tarkista Perhejaon asetukset ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä. Tarkista sitten, onko ostojen jakaminen käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
    iPhone, jossa näkyy sisällön jakamiseen käytetty Apple ID
  4. Voit palata takaisin Perhejakoon napauttamalla vasemmassa yläkulmassa Edellinen.
  5. Napauta Ostojen jako ja varmista, että Share Purchases with Family (Jaa ostoja perheen kanssa) on käytössä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Ostojen jako.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
    Macin Järjestelmäasetukset, jossa näkyvät Apple ID -asetukset
  4. Varmista, että omien ostojen jakovaihtoehto on valittuna.

Tarkista ostoihin käyttämäsi Apple ID

Varmista, että olet kirjautunut Media ja ostot -kohdassa samalla Apple ID:llä, jonka valitsit ostosten jakamista ja iCloudia varten.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Media ja ostot.
  3. Napauta Näytä tili.
  4. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Varmista, että kirjaudut sisään samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät Perhejaossa.
    iPhone, jossa näkyvät Apple ID -asetukset

Mac

1. Avaa App Store.
  2. Valitse Store > Näytä oma tili.
  3. Klikkaa Katso tiedot.
  4. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin Perhejaossa.
    Macin App Store, jossa näkyvät Apple ID:n tilitiedot

Jos et vieläkään näe jaettua sisältöä

Noudata seuraavia ohjeita. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onnistuuko jakaminen.

Kirjaudu ulos Media ja ostot -palvelusta

Varmista, että kirjaudut kaikkiin Apple-palveluihin sillä Apple ID:llä, jonka valitsit sisällön jakamiseksi perheen kesken. Sinun ei tarvitse kirjautua ulos muista Apple ID:täsi käyttävistä palveluista, kuten iCloudista tai iMessagesta.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Media ja ostot.
  3. Napauta Kirjaudu ulos.
  4. Napauta Media ja ostot uudelleen.
  5. Napauta Etkö ole [nimesi]? ja kirjaudu sitten sisään samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät Perhejaossa.

Mac

1. Avaa App Store.
  2. Valitse valikkoriviltä Store > Kirjaudu ulos.
  3. Valitse valikkoriviltä Store > Kirjaudu sisään.
  4. Kirjaudu sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa.

Apple TV

1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > [nimesi].
  2. Valitse Store.
  3. Valitse Kirjaudu ulos.
  4. Valitse Kirjaudu sisään.
  5. Kirjaudu sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät Perhejaossa.

Tarkista, onko sovellus jaettavissa

1. Siirry App Storeen.
  2. Etsi appi.
  3. Vieritä alas Tuki-osioon ja varmista, että Perhejako on luettelossa.

Perhejako ei ehkä ole käytettävissä kaikkien appien osalta. Jos olet ostanut tällaisen apin, näet sen omassa ostohistoriassasi mutta perheenjäsenesi eivät näe sitä eivätkä voi ladata sitä uudelleen. Lue, minkä tyyppistä sisältöä voit jakaa perheellesi ostojen jakamisen avulla.

Tarkista, onko ostos kätketty

Jos perheenjäsen on kätkenyt jonkin kohteistaan, kukaan perheenjäsenistä ei voi nähdä sitä. Perheenjäsen voi halutessaan lopettaa Mac-appien kätkemisen.

Varmista, että laitteesi täyttää järjestelmävaatimukset

Tarvitset perheenjäsentesi jakaman sisällön käyttämiseen iPhonen, iPadin tai iPod touchin, jossa on iOS 8 tai uudempi, tai Macin, jossa on OS X Yosemite tai uudempi. Jos käytät vanhempaa laitetta, et näe perheesi jaettua sisältöä.