Jos et pysty muodostamaan yhteyttä App Storeen, iTunes Storeen tai Apple Booksiin

Tarkista asetukset ja verkkoyhteydet iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Windows-tietokoneessa tai Apple TV:ssä ongelman korjaamiseksi.

Kun yrität avata iTunes Storen, App Storen tai Book Storen Apple Booksissa, saatat nähdä iTunes Storeen ei saada yhteyttä -varoitusviestin tai jotakin vastaavaa. iTunes Store, App Store tai Book Store ei ehkä myöskään lataa mitään tai saattaa pysähtyä odottamatta sisältöä ladattaessa.

Jos sinulla on jokin muu ongelma, jonka vuoksi iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPod touchia, kun liität laitteen USB-kaapelilla tietokoneeseen, lue ohjeet.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista.

Tarkista yhteys

Varmista, että laite on yhteydessä internetiin. Yritä muodostaa verkkoselaimella yhteys mihin tahansa sivustoon ja tarkista, latautuuko se. Jos ei, käytä toista samassa verkossa olevaa laitetta ja tarkista, pystyykö se muodostamaan yhteyden mihin tahansa sivustoon. Jos muut laitteet eivät pysty käyttämään internetiä, nollaa Wi-Fi-reititin kytkemällä se pois päältä ja takaisin päälle. Jos et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, pyydä lisäohjeita internet-palveluntarjoajalta. Jos vain ensimmäinen laite ei pysty muodostamaan internet-yhteyttä, pyydä apua Wi-Fi-verkon käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Jos muodostat internet-yhteyden iPhonella tai iPadilla mobiilipalvelun välityksellä, varmista, että mobiilidata on päällä iTunes Storea, App Storea ja Apple Booksia varten: valitse Asetukset > Mobiiliverkko ja laita Mobiilidata päälle.

Tarkista järjestelmän tila

Käy Applen Järjestelmän tila -sivulla ja tarkista, onko maassasi tai alueellasi palvelukatkoja.

Päivitä tilisi

Jos et pysty käyttämään iTunes Storea, App Storea tai Book Storea, koska et pysty kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi, lue, miten voit nollata Apple ID:si salasanan. Jos olet hiljattain vaihtanut Apple ID:si tai salasanasi, sinun on ehkä kirjauduttava ulos ja sitten takaisin sisään. Kirjaudu sisään iOS-laitteeseen valitsemalla Asetukset > [nimesi] > iTunes ja App Store. Napauta Apple ID:täsi, kirjaudu ulos ja kirjaudu sitten uudelleen sisään napauttamalla Kirjaudu sisään. Lue, miten voit kirjautua ulos Macissa, Windows-tietokoneessa tai Apple TV:ssä.

Jos sinua pyydetään vahvistamaan maksutietosi, varmista, että maksutapasi, etu- ja sukunimesi sekä laskutusosoitteesi on annettu oikein ja että ne vastaavat rahoituslaitoksesi tiedossa olevia tietoja.

Päivitä ohjelmisto

Päivitä iOS:n, macOS:ntvOS:niTunesin tai Windows-tietokoneen käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon. Yritä sitten muodostaa yhteys iTunes Storeen, App Storeen tai Book Storeen uudelleen.

Tarkista päivämäärä ja aika

Varmista, että laitteen päivämäärä ja aika on asetettu aikavyöhykkeesi mukaisesti oikein.

iPhone, iPad tai iPod touch: valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Lue lisäohjeet päivämäärään ja aikaan liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Mac: avaa Järjestelmäasetukset > Päivä ja aika.
Apple TV: valitse Asetukset > Yleiset > Päivämäärä ja aika.
Windows-tietokone: tee hakuruudussa tai Hae-oikopolun avulla haku hakusanalla timedate.cpl.

Jos ne eivät ole oikein, aseta oikea päivämäärä ja aika tai laita niiden automaattinen asetustoiminto päälle.

Lisäohjeet

Jos et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä iTunes Storeen, App Storeen tai Book Storeen, kokeile näitä lisäohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

• Jos käytät internet-yhteyden muodostamiseen mobiilidatayhteyttä, suuret kohteet eivät ehkä lataudu. Pelien, appien, videoiden ja podcastien lataaminen saattaa edellyttää yhteyden muodostamista Wi-Fi-verkkoon.
  • Ladattavan sisällön koosta ja internet-yhteyden nopeudesta riippuen joidenkin kohteiden lataaminen saattaa kestää odotettua pidempään.

Mac tai Windows-tietokone

Lue, mitä tehdä, jos näet -45054-virheen iTunes Storessa. Jos et näe -45054-virhettä, noudata tietokonettasi koskevia ohjeita.

Mac

macOS:n sisäinen sovelluspalomuuri sallii Applen allekirjoittamille apeille automaattisesti saapuvien yhteyksien vastaanottamisen. Jos olet muuttanut sovelluspalomuurisi asetuksia, sinun on mahdollisesti sallittava saapuvat yhteydet. Jos ongelma jatkuu, nollaa hyväksyttyjen varmenteiden välimuisti:

• Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa.
  • Valitse näytön ylälaidan valikosta Siirry > Siirry kansioon.
  • Kirjoita ruutuun /var/db/crls/.
  • Klikkaa Siirry-painiketta.
  • Vedä tiedostot crlcache.db ja ocspcache.db roskakoriin.
  • Anna ylläpitäjän salasana pyydettäessä.
  • Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä sitten muodostaa yhteys iTunes Storeen, App Storeen tai Book Storeen.

Windows-tietokone

Apple TV

Jos et pysty muodostamaan yhteyttä iTunes Storeen, App Storeen tai mihinkään muuhun videoiden suoratoistopalveluun, valitse Asetukset > Verkko ja varmista, että verkkoyhteys toimii. Lue ohjeet Wi-Fi-verkon käyttöön Apple TV:ssä.

Muut yhteyteen liittyvät varoitusviestit

Noudattamalla tämän artikkelin ohjeita voit korjata myös näihin virheviesteihin liittyvät ongelmat:

• ”iTunes Storeen ei saada yhteyttä. Tapahtui tuntematon virhe.”
  • ”iTunes Store -pyyntöä ei voitu suorittaa. iTunes Store on väliaikaisesti pois käytöstä. Yritä myöhemmin uudelleen.”
  • ”iTunes ei voinut muodostaa yhteyttä iTunes Storeen. Tarkista verkkoyhteytesi ja yritä uudelleen."
  • ”iTunes Store -pyyntöä ei voitu suorittaa. Verkkoyhteyttä ei voitu muodostaa. iTunes Storessa tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.”

Lisäohjeet

• Jos et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä ja saat virheilmoituksen, jota ei ole käsitelty tässä artikkelissa, tarkista, onko kyseessä mahdollinen iTunes Store -virhe.
  • Jotkin verkot (esimerkiksi toimistoissa tai kouluissa) eivät ehkä salli yhteyksien muodostamista iTunes Storen käyttämiin palvelimiin ja portteihin. Pyydä verkon ylläpitäjää sallimaan iTunes Storen palvelimien ja porttien käyttö.
  • Jos olet kokeillut kaikkia edellä annettuja ohjeita, mutta et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.