Apple ID:n maan tai alueen vaihtaminen

Jos muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle, siirry Apple ID:n tilisivulle, tilitietoihin tai asetuksiin ja muuta Apple ID -tietosi. Varmista, että uutta maata tai aluetta koskeva maksutapa on käsillä.

Kun muutat laskutusosoitteesi Apple ID -tilisivulla, App Storessa tai iTunes Storessa, se päivitetään kaikissa Applen palveluissa, joissa käytät samaa Apple ID:tä.

Toimi näin ennen maan tai alueen vaihtamista

1. Käytä Apple ID:lläsi jäljellä oleva Store-saldo. Sinun on myös odotettava, että odottavat Store-saldon hyvitykset on käsitelty, ennen kuin voit vaihtaa maan tai alueen. Lue, mitä tehdä, jos jäljellä oleva Store-saldosi on vähemmän kuin kohteen hinta.
  2. Peru tilaukset, mukaan lukien Apple Music, ja vaihda maa tai alue tilausjakson loputtua. Sinun pitää myös odottaa, että jäsenyydet, ennakkotilauksetiTunes-elokuvien vuokraukset ja Season Pass -liput ovat päättyneet.
  3. Pidä uuden maan tai alueen maksutapaa käsillä. Esimerkiksi saksalaisilla luottokorteilla voi ostaa sisältöä ainoastaan Saksan App Storesta, iTunes Storesta ja Apple Booksista.
  4. Varmuuskopioi iPhone, iPad tai iPod touch iTunesiin. Sinun on ehkä tilapäisesti pienennettävä iCloud-tallennustilaasi, kunnes vaihdat uuteen maahan tai alueeseen. Et menetä mitään iCloud-tietoja prosessin aikana. Kun siirrät tilisi uuteen maahan tai uudelle alueelle, jatka iCloud-tallennuksen käyttöä rekisteröimällä uusi tallennustilatilaus.

Jotkut aiemmat ostoksesi (esimerkiksi apit, musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat ja kirjat) eivät välttämättä ole saatavilla uudessa maassasi tai uudella alueellasi. Jotkut osto- tai sisältötyypit eivät ole saatavilla lainkaan joissakin maissa tai joillakin alueilla.

Jotta voit varmasti käyttää aiempia ostojasi uudessa maassasi tai uudella alueellasi, lataa aiemmat ostot uudelleen ennen maan tai alueen vaihtamista niissä laitteissa, joissa haluat tarkastella ostoja.

Jos kuulut Perhejako-ryhmään, et ehkä pysty vaihtamaan maata tai aluetta. Lue, miten voit poistua Perhejako-ryhmästä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta laitteessa Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
    iPhone X:ssä näkyy iTunes- ja App Storen Asetukset-näyttö, jossa on Apple ID -valikko auki ja Näytä Apple ID valittuna.
  3. Napauta Maa/alue ja sitten Vaihda maa tai alue.
  4. Napauta uutta maatasi tai aluettasi ja lue sitten Käyttöehdot.
  5. Napauta Hyväksy oikeassa yläkulmassa, ja vahvista sitten napauttamalla Hyväksy.
  6. Valitse maksutapa ja anna uudet maksutiedot ja laskutusosoite, ja napauta sitten Seuraava. Sinun pitää antaa kelvollinen uutta maata tai aluetta koskeva maksutapa.Lue lisätietoja Apple ID:n maksutietojen muuttamisesta tai poistamisesta

Apple ID:hesi liitetty maa tai alue päivittyy kaikissa käyttämissäsi Applen palveluissa kaikissa Apple-tuotteissasi.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Klikkaa Tilitiedot-sivun Maa/alue-kohdan oikealla puolella Vaihda maa tai alue.
  5. Valitse maasi tai alueesi Valitse maa tai alue -valikosta.
  6. Lue Käyttöehdot ja klikkaa sitten Hyväksy. Vahvista klikkaamalla uudelleen Hyväksy.
  7. Anna uudet maksutiedot ja laskutusosoite ja klikkaa Jatka. Sinun pitää antaa kelvollinen uutta maata tai aluetta koskeva maksutapa.Lue lisätietoja Apple ID:n maksutietojen muuttamisesta tai poistamisesta.

Apple ID:hesi liitetty maa tai alue päivittyy kaikissa käyttämissäsi Applen palveluissa kaikissa Apple-tuotteissasi.

Apple ID:n tilisivu

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi
  2. Vieritä Tili-osioon ja klikkaa Muokkaa.
  3. Valitse uusi maa tai alue Maa/alue-valikosta.
  4. Kun sinulta kysytään, haluatko vaihtaa maan tai alueen, klikkaa Jatka päivitystä.
  5. Anna uudet maksutiedot ja laskutusosoite ja klikkaa Tallenna. Sinun pitää antaa kelvollinen uutta maata tai aluetta koskeva maksutapa.Lue lisätietoja Apple ID:n maksutietojen muuttamisesta tai poistamisesta.

Apple ID:hesi liitetty maa tai alue päivittyy kaikissa käyttämissäsi Applen palveluissa kaikissa Apple-tuotteissasi.

Ota yhteyttä Apple-tukeen

Jos et pysty suorittamaan jotakin vaihetta, et voi vaihtaa maata tai aluetta tai Store-luottosi ei riitä kohteen ostamiseen kokonaan, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Lue, mitä voit ostaa iTunes Storesta maassasi.

Apple ID:n laskutusosoitteen ja maksutavan päivittämisen jälkeen voit päivittää iCloud-tallennustilasi uuden maasi tai alueesi hinnaston mukaan. Lue lisätietoja iCloud-tallennustilasta.

Lue Applen mediapalveluiden käyttöehdot.

1. Jos et halua antaa maksutapaa, odota, että saavut uuteen maahan tai uudelle alueelle, ja luo sitten uusi Apple ID.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.