Perhejaosta poistuminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten perheryhmästä voi poistua tai tulla poistetuksi, ja mitä tapahtuu, kun lopetat Perhejaon käytön. Jos olet perheen järjestäjä, voit poistaa jäseniä milloin tahansa tai poistaa ryhmän kokonaan.

Itsesi poistaminen perheryhmästä

Henkilön poistaminen perheryhmästä

Perheryhmän poistaminen

Mitä tapahtuu, kun jako lopetetaan?

Itsesi poistaminen perheryhmästä

Kaikki vähintään 13-vuotiaat perheenjäsenet* voivat poistaa itsensä perheryhmästä. Jos Ruutuaika on otettu käyttöön tililläsi, perheen järjestäjän on poistettava sinut.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Perhe. Jos et näe Perhe-kohtaa, napauta nimeäsi ja valitse Perhejako.

3. Napauta nimeäsi.

4. Napauta Lopeta perhejaon käyttö.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-adult

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhe.

3. Klikkaa nimeäsi.

4. Klikkaa Lopeta perhejaon käyttö.

macos-ventura-system-settings-family-secondary-apple-id.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Perhejako.

3. Klikkaa nimesi vieressä Lisätietoja.

4. Klikkaa Lopeta perhejaon käyttö.

Kun poistut Perhejaosta, menetät käyttöoikeuden kaikkiin perheryhmässä jaettuihin ostoksiin ja palveluihin.

Oman tilin poistaminen perheryhmästä

Jos Apple ID:täsi käytetään ostosten jakamiseen sellaisen perheryhmän kanssa, johon et enää halua kuulua, voit käydä Apple ID -tilisivullasi ja poistaa tilisi perheestä suoraan. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään sen tilin Apple ID:llä ja salasanalla, jonka haluat poistaa.

Perhejako-osiossa:

1. Kirjaudu iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla osoitteeseen appleid.apple.com Apple ID:lläsi ja salasanallasi.

2. Napauta iPhonessa tai iPod touchissa alaspäin osoittavaa nuolta sivun yläosasta ja napauta sitten Perhejako. Klikkaa iPadissa tai Macissa Perhejako sivun vasemmasta reunasta.

3. Napauta tai klikkaa Disconnect Account (Katkaise tilin yhteys).

4. Napauta tai klikkaa Katkaise yhteys.

Perheryhmästä poistumisen jälkeen voit aloittaa oman perheryhmäsi tai liittyä toiseen perheryhmään.

Henkilön poistaminen perheryhmästä

Perheen järjestäjä voi poistaa perheryhmästä kenet tahansa vähintään 13-vuotiaan*. Voit tarvittaessa siirtää lapsen toiseen perheeseen.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Perhe. Jos et näe Perhe-kohtaa, napauta nimeäsi ja valitse Perhejako.

3. Napauta poistettavan perheenjäsenen nimeä.

4. Napauta Poista [perheenjäsenesi nimi] ryhmästä.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-remove-from-family.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa poistettavan perheenjäsenen nimeä.

3. Klikkaa Poista [perheenjäsenesi nimi] ryhmästä.

macos-ventura-system-settings-family-remove-from-family.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista [perheenjäsenesi nimi] ryhmästä.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa poistettavan perheenjäsenen nimen vieressä Lisätietoja.

3. Klikkaa Poista [perheenjäsenen nimi].

Perheryhmän poistaminen

Jos perheen järjestäjä poistaa Perhejaon käytöstä, kaikki perheenjäsenet poistetaan samalla myös ryhmästä. Ennen kuin voit lopettaa Perhejaon, sinun täytyy siirtää kaikki alle 13-vuotiaat* lapset toiseen perheryhmään. Katso ohjeet lapsen siirtämiseen toiseen perheryhmään

iPhone, iPad tai iPod touch

iOS 16 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Perhe.

3. Napauta nimeäsi.

4. Napauta Lopeta perhejaon käyttö.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-organizer.

iOS 15 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.

3. Napauta nimeäsi.

4. Napauta Lopeta Perhejako.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa nimeäsi.

3. Klikkaa Lopeta perhejaon käyttö.

macos-ventura-system-settings-family-stop-using-family-sharing

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa nimesi vieressä Lisätietoja.

3. Klikkaa Laita pois päältä ja sitten Lopeta Perhejako.

Jos olet luonut Perhejako-ryhmän ennen iOS 14:ää, perheen kalenteri, muistutukset ja jaettu kuva-albumi säilyvät järjestäjän tilillä. Hän voi jakaa sisältöä uudelleen yksittäisten perheenjäsenten kanssa. Lue lisätietoja kalenterien ja muistutusten jakamisesta.

Mitä tapahtuu, kun jako lopetetaan?

• Apple ID:si poistetaan perheryhmästä, eikä sinulla ole enää käyttöoikeutta perheen kesken jaettuihin palveluihin, kuten Apple Music -perhetilaukseen tai jaettuun iCloud-tallennustilatilaukseen.

• Sijaintiasi ei enää jaeta perheenjäsenille ja laitteesi poistetaan perheen Etsi-luettelosta.

• Jos perheesi jakaa iTunes-, Apple Books- tai App Store -ostoksia, omien ostostesi jakaminen loppuu välittömästi, eikä sinulla ole enää käyttöoikeutta muiden perheenjäsenten ostoksiin. Ostokset, jotka teit kuuluessasi perheryhmään, säilyvät. Muut perheenjäsenet eivät voi käyttää kokoelmastasi ladattua sisältöä.

• Perheen kanssasi jakamaa sisältöä ei poisteta automaattisesti laitteestasi. Voit ostaa sen uudelleen tai poistaa sen, jos haluat vapauttaa tilaa laitteestasi. Jos olet ladannut apin perheenjäsenen ostohistoriasta ja tehnyt apin sisäisiä ostoja, niiden käyttö edellyttää, että ostat apin itse.

• Jos perheen järjestäjä ottaa sinulle käyttöön Apple Cash -tilin osana Apple Cash -perhettä, tilisi lakkautetaan automaattisesti ja saldosi siirretään perheen järjestäjän Apple Cash -tilille. Jos olet järjestäjä ja poistat perheryhmän, kaikki perheenjäsenille käyttöön ottamasi Apple Cash -perheen tilit lakkautetaan ja niiden saldot siirretään tilillesi.

• Jos sinulla on Apple Watch, jossa käytetään Perhejaon käyttöönotto -toimintoa, et pysty hallinnoimaan tätä Apple Watchia.

• Jos jaat kuva-albumin, kalenterin tai muistutuksia perheenjäsenten kanssa, niiden jakaminen loppuu. Jos haluat jatkaa Perhejaon käyttöä, mutta et jakaa tiettyjä ominaisuuksia perheen kanssa, voit peruuttaa niiden tilauksen Kuvat-, Kalenterit- tai Muistutukset-apissa laitteessasi tai iCloud.comissa.

• Jos käytät Apple Card -perhettä ja poistut Perhejako-ryhmästä, sinua ei automaattisesti poisteta Apple Card -perheen tililtä. Lue, miten voit poistaa itsesi tai osallistujan jaetulta Apple Card -tililtä.

* Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti. Alle 14 vuotta Bulgariassa, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Kyproksella, Liettuassa ja Manner-Kiinassa. Alle 15 vuotta Kreikassa, Perussa, Ranskassa, Sloveniassa ja Tšekissä. Alle 16 vuotta Alankomaissa, Brasiliassa, Filippiineillä, Irlannissa, Kosovossa, Kroatiassa, Liechtensteinissa, Luxemburgissa, Malesiassa, Puolassa, Romaniassa, Saksassa, Singaporessa, Slovakiassa ja Unkarissa. Alle 13 vuotta kaikissa muissa maissa.