Tiliotteessa näkyy apple.com/bill tai jokin tuntematon veloitus

Tutki pankkitilisi, luotto- tai pankkikorttisi tai mobiililaskutuksen tiliotteessa näkyviä veloituksia.

Selvitä, koskeeko veloitus hiljattain tehtyä ostoa tai ostojen ryhmää

Näet kaikkien ostojen luettelon klikkaamalla tätä. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään. Jos et näe ostojen luetteloa sisäänkirjautumisen jälkeen, voit näyttää kaikki ostot toimimalla näiden ohjeiden mukaan.

Etkö tunnista summaa? Joskus yhteen laskuun kootaan useita nimikkeitä, kuten tilauksia, apin sisäisiä ostoja tai ennakkotilattuja tuotteita. Lue lisätietoja ostojen ryhmittelemisestä.

Selvitä, koskeeko veloitus uusittua tilausta

Kun tarkastelet kaikkien ostojen luetteloa, etsi automaattisesti uusittuja tilauksia.

Jos et enää halua tilausta, voit peruuttaa sen.

Tarkista, onko perheenjäsen tehnyt oston

Jos käytät Perhejakoa ja olet perheen järjestäjä, etsi kuitti sähköpostistasi. Apple lähettää sinulle kuitin, kun perheenjäsenet ostavat tuotteita ja kun heidän tilauksensa uusitaan. Perheen järjestäjä maksaa useimmat perheenjäsenten tekemät ostot.

Jos nuoret lapset pääsevät käyttämään laitettasi, sinun kannattaa määrittää salasana-asetukset niin, että salasanaa vaaditaan jokaista ostoa varten. Voit myös käyttää Ruutuaikaa ostojen estämiseen. Jos haluat hallita, mitä lapset ostavat omilla laitteillaan, ota Perhejako käyttöön

Kuka tahansa Apple ID -salasanasi tietävä voi tehdä veloituksia tilillesi. Jos tililläsi on luvattomia veloituksia, vaihda Apple ID:si salasana.

Tarkista, oletko ostanut jotakin toisella Apple ID:llä

Siirry osoitteeseen reportaproblem.apple.com ja kirjaudu sisään toisella Apple ID:llä. Näet luettelon kyseisellä Apple ID:llä hiljattain tehdyistä ostoista.

Jos käytät toista Apple ID:tä toisella laitteella, voit tällä laitteella näyttää luettelon kyseisellä Apple ID:llä tehdyistä ostoista.

Ota yhteyttä Apple-tukeen

Jos toimit edellä annettujen ohjeiden mukaan, mutta et saanut selville, mistä sinua veloitettiin, ota yhteyttä Apple-tukeen.