Tiliotteessa näkyy itunes.com/bill tai jokin tuntematon veloitus

Tarkastele ostohistoriaasi pankkitilisi, luotto- tai pankkikorttisi tai mobiililaskutuksen tiliotteessa näkyvien veloitusten selvittämiseksi.

Ennen kuin otat yhteyttä Appleen ja pyydät hyvitystä oudosta veloituksesta,
noudata seuraavia ohjeita.

Jos et tunnista tiliotteessa näkyvää summaa, useita ostoja on saatettu yhdistää yhdeksi maksuksi. Et mahdollisesti saa sähköpostitse erillistä kuittia jokaisesta ostoksesta. Joskus veloitukset näkyvät tiliotteessa muutaman päivän kuluttua ostoksesta.

Ostohetkellä laskutettujen musiikki-, elokuva-, TV-ohjelma-, tarra- ja appiostosten (iTunes Storesta ja App Storesta tehtyjen) lisäksi tiliote voi sisältää myös appien sisäisiä ostoja, ennakkotilattua musiikkia tai elokuvia ja automaattisesti uusiutuvia tilauksia.

Vertaile ostohistoriaasi tiliotteessa näkyviin veloituksiin.

Tarkastele ostohistoriaasi ja tee hakuja klikkaamalla tai napauttamalla tätä linkkiä: Näytä ostohistoria.

Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät ostosten tekemiseen App Storessa ja iTunes Storessa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe ostostasi, ota selvää, miten voit tarkastella ostohistoriaasi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Osoitteessa reportaproblem.apple.com voit tarkastella ostohistoriaasi ja kuittejasi.

Raportoi ongelma -sivustolla näkyvät useimmat tilaukset, paitsi ne, jotka liittyvät Applen palveluihin ja iCloud-tallennustilan veloituksiin.

Tarkista tilausten tila

Varmista, etteivät veloitukset koske sinun tai perheenjäsenesi tekemää tilausta.

Voit tarkastella ja hallita tilauksiasi klikkaamalla tai napauttamalla tätä linkkiä: Tilausten hallinta.

Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät hallittavan tilauksen kanssa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe tilaustasi, ota selvää, miten voit tarkastella, muuttaa tai peruuttaa tilauksia. Jos teit tilauksen apin ulkopuolella, sinun on sen peruuttamiseksi otettava yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.

Apin poistaminen ei peruuta tilausta.

Tarkista kaikki Apple ID:si

Jos olet joskus lisännyt maksutavan toiseen Apple ID:hen, tunnistamattomat maksut saattavat olla siltä tililtä. Tarkista ostohistoria jokaisesta Apple ID:stä, joka käyttää maksutapaasi.

Jos et muista, onko sinulla toista Apple ID:tä, voimme auttaa sinua selvittämään tämän.

Lopeta kyseiseen Apple ID:hen liittyvät maksut asettamalla rajoituksia ohjelmien sisäisille ostoille tai ottamalla rajoitukset käyttöön (käyttörajoitukset) iOS-laitteessaiTunesissa Mac- tai Windows-tietokoneessa tai Apple TV:ssä.

Jos laitteet on jaettu

Jos jaat laitteesi muiden kanssa, pienet lapset mukaan lukien, lue, miten voit hallita salasanasi asetuksia.

Jos jaat laitteesi muiden kanssa, joilla on omat laitteensa, sinun kannattaa ottaa Perhejako käyttöön.

Jos joku muu tietää Apple ID -salasanasi

Kuka tahansa Apple ID -salasanasi tietävä voi tehdä veloituksia tilillesi. Jos tililläsi on luvattomia veloituksia, vaihda Apple ID:si salasana.

Lisäohjeet

Jos vertaat tiliotettasi ostohistoriaasi etkä vieläkään tunnista veloitusta, voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen.

Voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen klikkaamalla tai napauttamalla tätä linkkiä: Ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos et käytä Apple ID:tä ostoksiin iTunes Storessa tai App Storessa ja näet tiliotteessasi veloituksen, ota yhteyttä Appleen ja pyydä apua Apple ID:n tietoturvaan liittyvissä asioissa.

Jos epäilet, että sinua laskutetaan kahdesti samasta ostoksesta, kyseessä voi olla maksun katevaraus eikä todellinen veloitus. Maksu katoaa, kun osto on hyväksytty.