Puhelinnumeron lisääminen tai poistaminen Viesteissä tai FaceTimessa

Voit käyttää iPhone-puhelinnumeroasi Viesteissä ja FaceTimessa Macilla, iPadilla ja iPod touchilla.

Puhelinnumeron käyttöönotto

iPhone:

1. Valitse Asetukset > Viestit ja varmista, että iMessage on päällä. Sen pitäisi aktivoitua hetken kuluttua.
  2. Napauta Lähetys/vastaanotto. Jos näet kohdan Käytä Apple ID:tä iMessageen, napauta sitä ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Apple ID:n on oltava sama, jota käytät Macissa, iPadissa tai iPod touchissa.
  3. Varmista, että puhelinnumerosi sekä Apple ID:si ovat valittuina Voit vastaanottaa iMessage-viestejä -kohdassa.
  4. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että puhelinnumerosi ja Apple ID:si ovat valittuina Yhteystietosi FaceTimea varten -kohdassa.

Voit nyt ottaa juuri määrittämäsi puhelinnumeron muissa laitteissa käyttöön:

Jos käytät tätä toimintoa ja jaat Apple ID:si jonkun kanssa, et pysty estämään heitä näkemästä keskustelujasi. Sen sijaan, että käyttäisit jonkun kanssa samaa Apple ID:tä, ota Perhejako käyttöön.

Puhelinnumeron poistaminen

Jos et halua saada iPhoneesi tulevia puheluja tai viestejä iPadilla, iPod touchilla tai Macilla, voit poistaa puhelinnumeron. Sen voi tehdä kahdella tavalla:

• Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto. Valitse Apple ID:si ja napauta Kirjaudu ulos. Valitse sitten Asetukset > FaceTime, valitse Apple ID:si ja napauta Kirjaudu ulos.
  • Jos puhelinnumero, jonka haluat poistaa, kuuluu iPhonelle, johon sinulla ei ole pääsyä, vaihda Apple ID:si salasana. Tämä poistaa kaikki puhelinnumerot iPadista, iPod touchista ja Macista. Puhelut ja viestit poistettuihin numeroihin eivät tämän jälkeen enää näy näissä laitteissa.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys Apple-tukeen.

Puhelinnumeron käyttöönotto tai käytöstä poisto Macilla

Kun olet ottanut puhelinnumeron käyttöön, voit ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä Macin Viesteissä ja FaceTimessa.

1. Avaa Viestit tai FaceTime. Kirjaudu pyydettäessä sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät iPhonen Viestit-apissa ja FaceTimessa.
  2. Valitse Viestit-ohjelmassa Viestit > Asetukset, klikkaa Tilit ja valitse iMessage-tilisi. Valitse FaceTimessa FaceTime > Asetukset ja klikkaa Asetukset.
  3. Voit ottaa puhelinnumeron käyttöön tai poistaa sen käytöstä seuraavasti:
  4. Jos haluat, että vastaanottajat näkevät puhelinnumerosi eivätkä Apple ID:täsi, valitse puhelinnumero Aloita uudet keskustelut käyttäen- tai Aloita uudet puhelut käyttäen -ponnahdusvalikosta.

Lue, miten saat iPhonesi lähetetyt ja vastaanotetut viestit näkymään Macissa, iPadissa ja iPod touchissa.

Puhelinnumeron käyttöönotto tai käytöstä poisto iPadilla tai iPod touchilla

Kun olet ottanut puhelinnumeron käyttöön, voit ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä iPadin tai iPod touchin Viesteissä ja FaceTimessa.

1. Valitse Viesteissä Asetukset > Viestit ja varmista, että iMessage on päällä. Kirjaudu pyydettäessä sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät iPhonen Viesteissä ja FaceTimessa. Napauta sitten Lähetys/vastaanotto.
  2. Valitse FaceTimessa Asetukset > FaceTime. Kirjaudu pyydettäessä sisään samalla Apple ID:llä, jota käytät iPhonen Viestit-apissa ja FaceTimessa.
  3. Voit ottaa puhelinnumeron käyttöön tai poistaa sen käytöstä seuraavasti:

Lue, miten saat iPhonesi lähetetyt ja vastaanotetut viestit näkymään Macissa, iPadissa ja iPod touchissa.

Jos numero ei näy tai sitä ei voi valita Viesteissä tai FaceTimessa

1. Varmista, että käytät Macin tai iOS-laitteen uusinta ohjelmistoa
  2. Varmista, että olet suorittanut iPhonen puhelinnumeron käyttöönottoon liittyvät ohjeet oikein. Sinun pitäisi käyttää samaa Apple ID:tä kaikissa laitteissa.
  3. Varmista, että Viestien ja FaceTimen asetusten Yhteystietosi-kohdassa on valintamerkki puhelinnumeron ja Apple ID:n vieressä:

Jos puhelinnumero on valitsematta etkä pysty valitsemaan sitä tai sinulla on muita ongelmia, toimi seuraavasti:

1. Mac:
    • Valitse Viestit-ohjelmassa Viestit > Asetukset, klikkaa Tilit ja valitse iMessage-tilisi. Klikkaa Kirjaudu ulos.
    • Valitse FaceTimessa FaceTime > Asetukset ja sitten Kirjaudu ulos.
  2. iPhone, iPad ja iPod:
    • Valitse Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto. Napauta Apple ID:täsi ja valitse Kirjaudu ulos.
    • Valitse Asetukset > FaceTime. Napauta Apple ID:täsi ja valitse Kirjaudu ulos.
  3. iPhone:
    • Valitse Asetukset > Viestit ja varmista, että iMessage on päällä.
    • Napauta Lähetys/vastaanotto, valitse Käytä Apple ID:tä iMessageen ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään.
  4. Kirjaudu samalla Apple ID:llä takaisin Viesteihin ja FaceTimeen muissa laitteissasi.

Jos tarvitset edelleen apua, vaihda Apple ID -salasana ja suorita käyttöönoton vaiheet. Jos tämä ei auta, ota yhteys Apple-tukeen.