Pidä kuvasi turvallisesti tallessa ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi

iCloud-kuvat on helpoin tapa pitää koko kirjastosi turvassa ja päivitettynä automaattisesti laitteiden kesken. Voit myös käyttää tietokonetta ja synkronoida kuvat ja videot manuaalisesti iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Pidä kuvat automaattisesti ajan tasalla iCloudin avulla

iCloud-kuvien avulla voit säilyttää kaikki kuvasi ja videosi iCloudissa ja synkronoida ne saumattomasti kaikkiin laitteisiin, jotta voit käyttää kirjastoasi Macista, Apple TV:stä, iPhonesta, iPadista ja jopa Windows-tietokoneesta.

Kun internet-, Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys on käytössä, uusimmat kuvasi lähetetään automaattisesti ja muokkaukset päivitetään reaaliaikaisesti. Näin käytössäsi on aina tuorein versio laitteissasi ja verkossa.

Ennen kuin aloitat

iCloud-kuvien ottaminen käyttöön

• Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvat käyttöön.
  • Mac: valitse Järjestelmäasetukset > iCloud > Valinnat Kuvat-kohdan vierestä, ja valitse sitten iCloud-kuvat.
  • Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Tilit > iCloud > iCloud-kuvat.
  • Windows-tietokone: lataa iCloudin Windows-versio ja ota iCloud-kuvat käyttöön.

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, kaikki iOS-laitteeseen manuaalisesti synkronoimasi kuvat tai videot korvataan. Jos nämä kuvat ja videot ovat edelleen Macissa tai Windows-tietokoneessa, ne ilmestyvät iOS-laitteeseen, kun iCloud-kuvat päivittää kuvakirjastosi.

Jos et ota iCloud-kuvia käyttöön, voit synkronoida kuvat ja videot manuaalisesti Macin Finderilla.

Kuvien manuaalinen synkronointi Finderilla

Macin Finderilla voit synkronoida kuvat iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin Kuvat-apista tai tietokoneen kansiosta. Aina kun synkronoit iOS-laitteen tietokoneen kanssa, iOS-laitteessa olevat kuvat ja videot päivitetään vastaamaan tietokoneen albumeita. Jos iPhone, iPad tai iPod touch sisältää kuvia, joita ei ole tietokoneessa, voit tuoda ne seuraavien ohjeiden avulla.

1. Avaa Finder-ikkuna ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  2. Laite näkyy Finder-ikkunan sivupalkissa. Valitse laite klikkaamalla sitä.
  3. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  4. Klikkaa laitteen tietojen alla olevaa Kuvat-välilehteä.
  5. Valitse Synkronoi kuvat laitteeseesi lähteestä -kohdan vieressä oleva valintaneliö ja valitse sitten Kuvat tai Macin kansio.
  6. Valitse kaikkien kuvien ja albumeiden tai vain valittujen albumeiden synkronointi. Voit myös synkronoida vain suosikit ja valita, haluatko sisällyttää videot.
  7. Klikkaa näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta.

Hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot on tuotava Kuvat-apin tai Kuvansiirtäjän avulla OS X Yosemitessa tai uudemmissa, jotta niiden tehosteet synkronoidaan Finderin kautta. Kun käytät iCloud-kuvia, hidastetut ja nopeutetut videot säilyttävät tehosteensa.

Live Photos -kuvien tehosteet säilyvät, kun tuot ne Kuvat-appiin OS X El Capitanissa tai uudemmissa, mutta niiden tehosteet menetetään, jos synkronoit ne tietokoneen avulla takaisin laitteeseen. Käytä iCloud-kuvia, jotta Live Photo -kuvasi pitävät tehosteensa laitteesta riippumatta.

Voit synkronoida laitteesi vain järjestelmän kuvakirjaston kanssa. Jos Macissasi on useita kuvakirjastoja, varmista, että oikea kuvakirjasto on määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi.

Finder-synkronoinnin poistaminen käytöstä

Jos et halua enää pitää synkronoituja kuvia iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, poista synkronointi käytöstä Finderissa, niin kuvat poistetaan laitteeltasi. Voit poistaa synkronoinnin käytöstä joidenkin kuva-albumeiden tai kerralla kaikkien kohdalla.

Joidenkin albumien synkronoinnin poistaminen

1. Avaa Finder-ikkuna ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  2. Laite näkyy Finder-ikkunan sivupalkissa. Valitse laite klikkaamalla sitä.
  3. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  4. Klikkaa laitteen tietojen alla olevaa Kuvat-välilehteä.
  5. Valitse Valitut albumit ja poista valinta niiden albumien tai kokoelmien kohdalta, joiden synkronoinnin haluat poistaa.
  6. Klikkaa Käytä.

Kaikkien kuvien synkronoinnin poistaminen

1. Avaa Finder-ikkuna ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  2. Laite näkyy Finder-ikkunan sivupalkissa. Valitse laite klikkaamalla sitä.
  3. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  4. Klikkaa laitteen tietojen alla olevaa Kuvat-välilehteä.
  5. Poista Synkronoi kuvat -valinta ja klikkaa sitten Poista kuvat.
  6. Klikkaa Käytä.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.