Pidä kuvasi turvallisesti tallessa ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi

iCloud-kuvat on helpoin tapa pitää koko kirjastosi turvassa – vaikka laitteesi katoaisikin. Jos synkronoit kuvasi mieluummin manuaalisesti, voit siirtää kuvat ja videot iTunesin avulla tietokoneeltasi iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin.

Kuvat-appi iPadissa, iPhonessa ja Macissa

iCloud-kuvien avulla voit käyttää kuviasi ja videoitasi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä, iCloud.comissa ja jopa Windows-tietokoneessasi. Kun internet-, Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys on käytössä, uusimmat kuvasi lähetetään automaattisesti ja muokkaukset päivitetään reaaliaikaisesti. Näin käytössäsi on aina tuorein versio laitteissasi ja verkossa.

Ennen kuin aloitat

iCloud-kuvien ottaminen käyttöön

• Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvat käyttöön.
  • Mac: valitse Järjestelmäsetukset > iCloud > Valinnat Kuvat-kohdan vierestä, ja valitse sitten iCloud-kuvat.
  • Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Tilit > iCloud > iCloud-kuvat.
  • Windows-tietokone: lataa iCloudin Windows-versio ja ota iCloud-kuvat käyttöön.

Jos sinulla on iOS-laitteeseen synkronoituja kuvia iTunesista ja otat iCloud-kuvat käyttöön, näet viestin ”iTunesista synkronoidut kuvat ja videot poistetaan”. Kuvien ja videoiden alkuperäiset versiot säilytetään tietokoneessasi ja niiden kopiot poistetaan iOS-laitteesta. Kun otat iCloud-kuvat käyttöön Macissa tai Windows-tietokoneessa, alkuperäiset versiot lähetetään iCloudiin, jolloin voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi.

Jos et ota iCloud-kuvia käyttöön, voit synkronoida kuvat ja videot manuaalisesti iTunesissa.

Kuvien manuaalinen synkronointi iTunesin avulla

Voit asettaa iTunesin synkronoimaan kuvat iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa Kuvat-ohjelmasta tai tietokoneen kansiosta. Aina kun synkronoit iOS-laitteen iTunesin kanssa, iOS-laitteessa olevat kuvat ja videot päivitetään vastaamaan tietokoneen albumeita. Jos iPhone, iPad tai iPod touch sisältää kuvia, joita ei ole tietokoneessa, voit tuoda ne seuraavien ohjeiden avulla.

1. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Avaa iTunes tietokoneessa.
  3. Liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla.
  4. Klikkaa laitteen kuvaketta iTunesissa.
    iTunes, jossa näkyy laitekuvake
  5. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemmalla puolella olevassa sivupalkissa Kuvat.
    Valitut kuvat iTunesin sivupalkissa
  6. Klikkaa Synkronoi kuvat -valinnan vieressä olevaa ruutua. Jos kuitenkin näet viestin ”iCloud-kuvat päällä”, kaikki kuvasi ja videosi ovat jo kaikissa laitteissasi, jotka käyttävät iCloud-kuvia. Niitä ei tarvitse synkronoida iTunesin avulla.
  7. Valitse ohjelma tai kansio, josta haluat synkronoida. Jos päätät synkronoida kansion alikansioiden kanssa, alikansioiden ensimmäinen taso näkyy laitteessa albumeina.
    synkronoitavien kuvien sijainnin valinta iTunesissa
  8. Valitse kaikkien kuvien ja albumeiden tai valittujen albumeiden synkronointi.
  9. Voit synkronoida myös videot ohjelmasta tai kansiosta valitsemalla Sisällytä videot.
  10. Klikkaa Käytä.

Hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot on tuotava Kuvat-ohjelman tai Kuvansiirtäjän avulla OS X Yosemitessa tai uudemmissa, jotta niiden efektit synkronoidaan iTunesin kautta. Kun käytät iCloud-kuvia, hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot säilyttävät tehosteensa.

Live Photos -kuvien efektit säilyvät, kun tuot ne Kuvat-ohjelmaan OS X El Capitanissa tai uudemmissa, mutta niiden efektit menetetään, jos synkronoit ne iTunesin avulla takaisin laitteeseen. Käytä iCloud-kuvia, jotta Live Photo -kuvasi pitävät tehosteensa laitteesta riippumatta.

Jos synkronoit Kuvat-ohjelmasta, vain järjestelmän kuvakirjasto on käytettävissä iTunesissa.

iTunes-synkronoinnin poistaminen käytöstä

Jos et halua enää pitää synkronoituja kuvia iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, poista synkronointi käytöstä iTunesissa, niin kuvat poistetaan laitteeltasi. Voit poistaa synkronoinnin käytöstä joidenkin kuva-albumeiden tai kerralla kaikkien kohdalla.

Joidenkin albumien synkronoinnin poistaminen

1. Avaa iTunes tietokoneessa ja liitä iPhone, iPad tai iPod touch.
  2. Klikkaa laitteen kuvaketta iTunesissa.
  3. Klikkaa Kuvat.
  4. Valitse Valitut albumit ja poista valinta niiden albumien tai kokoelmien kohdalta, joiden synkronoinnin haluat poistaa.
  5. Klikkaa Käytä.

Kaikkien kuvien synkronoinnin poistaminen

1. Avaa iTunes tietokoneessa ja liitä iPhone, iPad tai iPod touch.
  2. Klikkaa laitteen kuvaketta iTunesissa.
  3. Klikkaa Kuvat.
  4. Poista Synkronoi kuvat -valinta ja klikkaa sitten Poista kuvat.
  5. Klikkaa Käytä.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.