Pidä kuvasi turvallisesti tallessa ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi

iCloud-kuvakirjasto on helpoin tapa pitää koko kirjastosi suojattuna – vaikka laitteesi katoaisi. Jos synkronoit kuvasi mieluummin manuaalisesti, voit lähettää ne iTunesin avulla tietokoneeltasi iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin.

iCloud-kuvakirjaston avulla voit käyttää kuviasi ja videoitasi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä, iCloud.comissa ja jopa Windows-tietokoneessa. Uusimmat otokset latautuvat automaattisesti ja muokkaukset päivittyvät reaaliaikaisesti. Näin käytössäsi on aina tuorein versio laitteissasi ja verkossa.

Ennen kuin aloitat

iCloud-kuvakirjaston käyttöönotto

• iPhone, iPad tai iPod touch: valitse Asetukset > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön.
  • Mac: valitse Järjestelmäsetukset > iCloud > Valinnat (Kuvat-kohdan vierestä), ja valitse sitten iCloud-kuvakirjasto.
  • Apple TV: valitse Asetukset > Tilit > iCloud > iCloud-kuvakirjasto.
  • Windows-tietokone: lataa iCloudin Windows-versio ja ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön.

Jos sinulla on iOS-laitteeseen synkronoituja kuvia iTunesista ja otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, näet viestin "iTunesista synkronoidut kuvat ja videot poistetaan". Kuvien ja videoiden alkuperäiset versiot säilytetään tietokoneessasi ja niiden kopiot poistetaan iOS-laitteesta. Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön Macissa tai Windows-tietokoneessa, alkuperäiset versiot ladataan iCloudiin, jolloin voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi.

Jos et ota iCloud-kuvakirjastoa käyttöön, voit synkronoida kuvat ja videot manuaalisesti iTunesissa.

Kuvien manuaalinen synkronointi iTunesin avulla

Voit asettaa iTunesin synkronoimaan kuvat iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa Kuvat-ohjelmasta tai tietokoneen kansiosta. Aina kun synkronoit iOS-laitteen iTunesin kanssa, iOS-laitteessa olevat kuvat ja videot päivitetään vastaamaan tietokoneen kansioita. Jos iPhone, iPad tai iPod touch sisältää kuvia, joita ei ole tietokoneessa, voit tuoda ne seuraavien ohjeiden avulla.

1. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Avaa iTunes tietokoneessa.
  3. Liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla.
  4. Valitse laitteen kuvake iTunesissa.
  5. Valitse sivupalkista Kuvat.
  6. Lisää valinta Synkronoi kuvat -ruutuun. Jos kuitenkin näet viestin "iCloud-kuvat on käytössä", kaikki kuvasi ja videosi ovat jo kaikissa laitteissasi, jotka käyttävät iCloud-kuvakirjastoa. Niitä ei tarvitse synkronoida iTunesin avulla.
  7. Valitse avattavasta valikosta ohjelma tai kansio, josta haluat synkronoida.
  8. Valitse kaikkien kuvien tai valittujen kansioiden synkronointi.
  9. Voit synkronoida myös videot ohjelmasta tai kansiosta valitsemalla Sisällytä videot.
  10. Klikkaa Käytä.

Hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot on tuotava Kuvat-ohjelman tai Kuvansiirtäjän avulla OS X Yosemitessa tai uudemmissa, jotta niiden efektit synkronoidaan iTunesin kautta. iCloud-kuvakirjaston avulla voit synkronoida myös hidastettuja ja timelapse-nopeutettuja videoita.

Jos synkronoit Kuvat-ohjelmasta, vain järjestelmän kuvakirjasto on käytettävissä iTunesissa.

iTunes-synkronoinnin poistaminen käytöstä

Jos et halua enää pitää synkronoituja kuvia iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, poista synkronointi käytöstä iTunesissa, niin kuvat poistetaan laitteeltasi. Voit poistaa synkronoinnin käytöstä joidenkin kuva-albumeiden tai kerralla kaikkien kohdalla.

Joidenkin albumien synkronoinnin poistaminen

1. Avaa iTunes tietokoneessa ja liitä iPhone, iPad tai iPod touch.
  2. Valitse laitteen kuvake iTunesissa.
  3. Valitse Kuvat.
  4. Valitse Valitut albumit ja poista valinta niiden albumien tai kokoelmien kohdalta, joiden synkronoinnin haluat poistaa.
  5. Klikkaa Käytä.

Kaikkien kuvien synkronoinnin poistaminen

1. Avaa iTunes tietokoneessa ja liitä iPhone, iPad tai iPod touch.
  2. Valitse laitteen kuvake iTunesissa.
  3. Valitse Kuvat.
  4. Poista Synkronoi kuvat -valinta ja valitse sitten Poista kuvat.
  5. Klikkaa Käytä.

Lue, miten voit poistaa iTunesista synkronoidut kuvat ja videot, kun niiden alkuperäiset versiot eivät ole käytettävissäsi.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: