Järjestelmän kuvakirjaston määrittäminen Kuvat-apissa

Jos Macissasi on useita kuvakirjastoja, voit valita iCloud-kuvien ja jaettujen albumien kanssa käytettävän kirjaston.

iCloud ja järjestelmän kuvakirjasto

Voit käyttää iCloud-kuvia ja jaettuja albumeita vain järjestelmän kuvakirjaston kanssa. Jos valitset jonkin toisen kirjaston Kuvat-apissa määrittämättä sitä järjestelmän kuvakirjastoksi, Kuvat-asetusten iCloud-välilehti ei ole käytössä.

Kuvat-apissa näkyy iCloud-välilehti

Jos haluat käyttää eri kirjastoa iCloudin kanssa, vaihda järjestelmän kuvakirjasto toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Järjestelmän kuvakirjaston määrittäminen

Jos määrität uuden kirjaston järjestelmän kuvakirjastoksi ja laitat sitten iCloud-kuvat päälle, uuden kirjaston kuvat ja videot yhdistetään iCloud-kuvissa ennestään olevan sisällön kanssa. Lisäksi kaikki iCloudin kuvat ja videot ladataan laitteeseen uudelleen.

1. Sulje Kuvat-appi.

2. Pidä optionäppäintä painettuna ja avaa Kuvat. Jokin kuvakirjasto on jo määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi seuraavasti: KirjastonNimi (järjestelmän kuvakirjasto).

3. Valitse kirjasto, jonka haluat määrittää järjestelmän kuvakirjastoksi.

4. Kun kirjasto on avautunut Kuvat-apissa, valitse valikkoriviltä Kuvat > Asetukset.

5. Klikkaa Yleiset-välilehteä.

6. Klikkaa Käytä järjestelmän kuvakirjastona -painiketta. Jos Käytä järjestelmän kuvakirjastona -vaihtoehto näkyy harmaana, nykyinen kirjasto on jo määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi.

Kuvat-apin Yleiset-välilehdessä näkyy useita eri asetuksia

Jos avaat muun kirjaston Kuvat-apissa etkä ole määrittänyt sitä järjestelmän kuvakirjastoksi, muut apit käyttävät alkuperäisen järjestelmän kuvakirjaston kuvia. Voit tarkistaa järjestelmän kuvakirjastoksi asetetun kirjaston pitämällä optionäppäintä painettuna Kuvat-appia avattaessa.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on edelleen Kuvat-appiin liittyviä ongelmia, ota yhteyttä Apple-tukeen.