Tietoturva ja Apple ID

Tässä artikkelissa kerrotaan tietoturvasta ja Apple ID:stä.

Apple ID on tili, jonka avulla voit käyttää Applen palveluita, kuten App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Se on sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmä, jolla kirjaudut sisään Applen palveluihin. Sen avulla määrität myös yhteys-, maksu- ja suojaustietosi. Apple suhtautuu henkilötietojesi suojaamiseen vakavasti ja käyttää alan standardikäytäntöjä Apple ID:si suojaamiseen.

Tässä on joitain parhaita käytäntöjä, joilla voit auttaa maksimoimaan tilisi suojauksen.

Käytä Apple ID:llä vahvaa salasanaa

Applen käytäntö edellyttää, että Apple ID:n salasana on vahva. Salasanassasi on oltava vähintään 8 merkkiä, ja sen on sisällettävä sekä pieniä että isoja kirjaimia sekä vähintään yksi numero. Voit myös lisätä ylimääräisiä merkkejä ja välimerkkejä, jotta salasana on vieläkin vahvempi. Apple varmistaa myös muiden salasanasääntöjen avulla, että salasanaasi ei ole helppo arvata.

Jos et ole varma, onko salasanasi vahva, käy Apple ID -tilisivullasi ja vaihda salasana mahdollisimman pian.

Tee turvakysymysten vastauksista vaikeasti arvattavia

Turvakysymyksillä Apple tarjoaa toissijaisen menetelmän, jolla voit tunnistautua internetissä tai ottaessasi yhteyttä Apple-tukeen. Turvakysymykset ovat sellaisia, että sinun itsesi on helppo muistaa vastaus, mutta muiden on vaikea arvata sitä. Kun turvakysymyksiä käytetään muiden tunnistetietojen kanssa, Apple voi niiden avulla vahvistaa, että oikea henkilö pyytää lupaa tilin käyttöön. Jos et ole asettanut turvakysymyksiä, voit ottaa ne käyttöön Apple ID -tilisivullasi.

Suojaa tilisi kaksiosaisella todennuksella

Apple tarjoaa parannetun turvallisuusmenetelmän, jota kutsutaan kaksiosaiseksi todennukseksi. Sen avulla on tarkoitus on varmistaa, että kaikkia Applen palveluissa säilyttämiäsi valokuvia, dokumentteja ja muita tärkeitä tietoja voit käyttää vain sinä omilla laitteillasi. Kun annat Apple ID:si ja salasanasi ensimmäistä kertaa uudessa laitteessa, sinua pyydetään varmistamaan henkilöllisyytesi kuusinumeroisella vahvistuskoodilla. Koodi näkyy automaattisesti muissa laitteissasi tai se lähetetään luotettuun puhelinnumeroosi. Anna koodi uudessa laitteessa, niin voit kirjautua sisään ja käyttää tiliäsi. Älä koskaan jaa salasanaasi tai vahvistuskoodiasi kenenkään muun kanssa.

iOS 9 ja OS X El Capitan tukevat tätä ominaisuutta. Se on tällä hetkellä tietyt tili- ja järjestelmävaatimukset täyttävien käyttäjien käytettävissä.

Suojaa tilisi kaksivaiheisella vahvistuksella

Apple tarjoaa Apple ID:täsi varten myös valinnaisen turvallisuusparannuksen, jota kutsutaan kaksivaiheiseksi vahvistukseksi. Kaksivaiheinen vahvistus edellyttää, että vahvistat henkilöllisyytesi jollakin laitteistasi, ennen kuin voit tehdä muutoksia Apple ID -tilitietoihisi, kirjautua iCloudiin tai tehdä iTunes Store-, App Store- tai iBooks Store -ostoksia uudesta laitteesta.

Älä koskaan jaa salasanaasi, palautusavaintasi tai vahvistuskoodiasi kenenkään muun kanssa.

Varmista, että salaus ja SSL-tekniikka ovat käytössä

Kaikilla verkkosivuilla, joilla voi tarkastella tai muuttaa Apple ID:tä, käytetään turvallisuussyistä SSL-tekniikkaa. Tarkista Safarissa, että selaimessasi näkyy lukkokuvake  kun käytät tiliäsi Apple ID -tilisivultasi. Siitä tiedät, onko istunto täysin salattu ja turvallinen.

Työntekijöiden tietosuoja- ja tietoturvakäytännöt

Vahvojen salasanojen, salauksen ja muun tekniikan lisäksi Applella on tiukat käytännöt ja menettelytavat, jotta tilisi luvaton käyttö voidaan estää. Apple-tuki ei voi auttaa salasanan nollaamisessa tai muiden toimenpiteiden suorittamisessa tilillesi, ellei henkilöllisyyttäsi voida todistaa turvakysymyksillä ja muilla huolellisesti valituilla kriteereillä. Näitä käytäntöjä tarkistetaan säännöllisesti.

Muita vinkkejä tilin pitämiseen turvassa

Internetin turvallinen käyttö edellyttää Internet-palveluja tuottavien yritysten käytäntöjen noudattamista ja käyttäjien valistunutta käyttäytymistä. Seuraavien vinkkien avulla pidät tietoturvan mahdollisimman hyvänä, kun käytät Apple ID:täsi ja muita Internet-tilejä.

• Käytä aina vahvaa salasanaa.
  • Älä koskaan käytä Apple ID:n salasanaa muilla Internet-tileillä.
  • Vaihda salasana säännöllisesti, äläkä käytä vanhaa salasanaa uudelleen.
  • Valitse turvakysymykset ja niiden vastaukset niin, että niitä ei voi arvata helposti. Vastaukset voivat olla myös merkityksettömiä, kunhan muistat ne. Esimerkkikysymys: Mikä on lempivärisi? Vastaus: Mozart.
  • Ottamalla kaksiosaisen todennuksen Apple ID:lläsi käyttöön voit parantaa tilisi suojausta ja samalla välttää turvakysymysten käytön.
  • Vältä tietojenkalastelua. Älä käytä epäilyttävissä sähköposti- tai tekstiviesteissä olevia linkkejä äläkä anna henkilötietoja sivustoilla, joiden luotettavuudesta et ole varma. Lue, miten tunnistat tietojenkalasteluyritykset.
  • Älä koskaan luovuta salasanaasi, turvakysymyksiä, vahvistuskoodeja, palautusavainta tai muita tilisi suojaustietoja muille.  Apple ei koskaan kysy sinulta näitä tietoja.
  • Älä jaa Apple ID:täsi muiden ihmisten, edes perheenjäsenten, kanssa.
  • Kun käytät julkista tietokonetta, kirjaudu aina ulos, kun istunto on päättynyt, jotta muut eivät pääse tilillesi.
  • Jos lopetat Apple ID:hesi liitetyn sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron käytön, päivitä Apple ID:si voimassa olevilla tiedoilla mahdollisimman pian.

Jos Apple-tuki pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi, voimme pyytää sinua luomaan väliaikaisen tuki-PIN-koodin. Pyydämme sinulta näitä tietoja puhelimitse vasta sen jälkeen, kun olet ottanut yhteyttä Apple-tukeen pyytääksesi tukea.

Lisätietoja

Lue, mitä tehdä, jos tilitietojasi käytetään mielestäsi luvattomasti. Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

Muokattu viimeksi: