Tiedostojen jakaminen tietokoneen ja iPhonen, iPadin tai iPod touchin välillä iTunesilla

Voit kopioida tiedostoja tietokoneen ja iOS-laitteesi Tiedostonjako-toimintoa käyttävien appien välillä.

Ennen kuin aloitat

Voit pitää dokumentit ja tiedostot ajan tasalla kaikissa laitteissasi Tiedostonjako-toiminnon sijasta myös iCloud Driven, Handoffin tai AirDropin avulla.

iCloud Driven avulla voit turvallisesti käyttää kaikkia dokumenttejasi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella. Käytettävissäsi on siis aina ajantasaiset dokumentit riippumatta siitä, mitä laitetta käytät.

Handoffin avulla voit aloittaa dokumentin, sähköpostiviestin tai viestin kirjoittamisen yhdessä laitteessa ja jatkaa toisessa laitteessa siitä, mihin jäit. Handoff toimii Applen ohjelmien, kuten Mailin, Safarin, Karttojen, Viestien, Muistutusten, Kalenterin, Yhteystietojen, Pagesin, Numbersin ja Keynoten, kanssa. Myös jotkin muun valmistajan ohjelmat ovat yhteensopivia.

AirDropin avulla voit jakaa esimerkiksi kuvia, videoita, sivustoja ja sijainteja muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa.

Tiedostonjaon vaatimukset

Tiedostojen jakamista tietokoneen kanssa tukevien iOS-appien selvittäminen

1. Avaa iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa.
  2. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla tietokoneeseen.
  3. Klikkaa laitettasi iTunesissa. Jos et löydä laitettasi, lue ohjeet
    Laitteen painike.
  4. Klikkaa Tiedostonjako vasemmassa sivupalkissa.
    iTunes-ikkuna, kun iPhone on yhdistetty ja luettelosta on valittu Tiedostonjako.
  5. Näet laitteessasi olevan ohjelman jaettavissa olevat tiedostot valitsemalla sen. Jos et näe Tiedostojako-osiota, laitteessasi ei ole tiedostojen jakamista tukevia ohjelmia.
    iTunes-ikkuna, jossa näkyy jaettavissa olevia Keynote-dokumentteja.

Tiedostojen kopioiminen tietokoneesta iOS-appiin

1. Valitse iTunesissa ohjelma Tiedostonjako-osiossa olevasta luettelosta.
  2. Voit kopioida tiedostoja laitteeseen vetämällä ja pudottamalla niitä kansiosta tai ikkunasta Dokumentit-luetteloon.
    Voit myös klikata iTunesin Dokumentit-luettelossa Lisää, etsiä kopioitavat tiedostot tietokoneesta ja klikata sitten Lisää. iTunes kopioi tiedostot laitteesi ohjelmaan. Valitse vain sellaisia tiedostoja, jotka toimivat kyseisessä ohjelmassa. Tarkista ohjelman käyttöoppaasta, millaiset tiedostot toimivat.
    Keynote-esitys vedetään ja pudotetaan Keynoten Dokumentit-luetteloon.

Tiedostojen kopioiminen iOS-ohjelmasta tietokoneeseen

1. Valitse iTunesissa ohjelma Tiedostonjako-osiossa olevasta luettelosta.
  2. Kopioi tiedostot tietokoneeseen vetämällä ja pudottamalla ne Dokumentit-luettelosta tietokoneen kansioon tai ikkunaan.
    Voit myös valita tietokoneeseen kopioitavat tiedostot Dokumentit-luettelosta, klikata Tallenna, etsiä tietokoneesta kansion, johon haluat kopioida tiedostot, ja klikata Tallenna.
    Tiedosto vedetään ja pudotetaan Keynoten Dokumentit-luetteloon.

Jaettujen tiedostojen avaaminen

Voit avata tietokoneesta peräisin olevat tiedostot iOS-laitteessasi sillä ohjelmalla, jonka valitsit Tiedostonjako-toimintoa varten.

Et voi käyttää näitä tiedostoja muilla laitteesi ohjelmilla tai muualla laitteessasi. Voit tarkistaa tiedostoluettelon iTunesin Tiedostonjako-osiossa, kun laitteesi on yhdistetty tietokoneeseen.

Jaettujen tiedostojen varmuuskopioiminen

Kun iCloud (tai iTunes) varmuuskopioi laitteesi, myös jaetut tiedostot varmuuskopioidaan.

Jos poistat iOS-laitteestasi apin, jossa on jaettuja tiedostoja, myös ne poistetaan laitteestasi ja iCloud- tai iTunes-varmuuskopiosta. Voit välttää jaettujen tiedostojen menettämisen kopioimalla ne tietokoneeseesi, ennen kuin poistat apin iOS-laitteesta.

Jaetun tiedoston poistaminen iOS-laitteesta

Voit poistaa tiedostonjaon avulla iOS-laitteen appiin kopioidun tiedoston seuraavasti:

1. Avaa iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa.
  2. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla tietokoneeseen.
  3. Valitse laitteesi iTunesissa. Jos et löydä laitettasi iTunesissa, lue ohjeet sen etsimiseen.
  4. Valitse appi Tiedostonjako-osiossa olevasta luettelosta.
  5. Valitse poistettava tiedosto Dokumentit-luettelosta ja paina poistonäppäintä.
  6. Kun iTunes pyytää sinua vahvistamaan valintasi, klikkaa Poista.

Tiedostoja voi ehkä poistaa ohjelmasta myös muilla tavoin. Lisätietoja saat lukemalla ohjelman käyttöoppaan.