iPhonen ja iPadin mobiilidatan käytön tarkastaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten käyttämäsi mobiilidatan määrän voi tarkastaa, ja miten mobiilidatan voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä kaikissa tai yksittäisissä apeissa.

Mobiilidatan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit ottaa mobiilidatan käyttöön tai poistaa sen käytöstä rajoittaaksesi appien ja palveluiden mobiiliverkon käyttöä, kun ne muodostavat yhteyttä internetiin. Kun mobiilidata on käytössä, apit ja palvelut käyttävät mobiiliyhteyttä, kun Wi-Fi ei ole käytettävissä. Tämän seurauksena sinua saatetaan veloittaa tiettyjen ominaisuuksien ja palveluiden mobiilidatakäytöstä. Kysy lisätietoja mahdollisista maksuista operaattoriltasi.

Voit ottaa mobiilidatan käyttöön tai poistaa sen käytöstä kohdasta Asetukset ja napauttamalla Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.

Operaattoristasi ja laitteestasi riippuen Mobiilidatavalinnat-luettelossa voi olla muitakin vaihtoehtoja:

• Ota LTE, 4G tai 3G käyttöön. Voit valita äänelle ja datalle käytettävän verkkoyhteyden tyypin. Lue lisätietoja näistä vaihtoehdoista.
  • Ota puheroaming käyttöön tai poista se käytöstä: CDMA-verkoissa voit poistaa puheroamingin käytöstä välttääksesi muiden operaattoreiden verkkojen käytöstä aiheutuvat maksut.
  • Ota dataroaming käyttöön tai poista se käytöstä: Voit poistaa dataroamingin käytöstä välttääksesi roamingmaksut, kun olet matkalla ulkomailla. Jos sinulla on kansainvälinen dataliittymä, dataroaming on ehkä pidettävä käytössä. Lue lisätietoja matkustamisesta ulkomailla iPhonen tai iPadin kanssa.

Dataroamingia saatetaan käyttää myös kotimaan matkoilla, mutta tämä riippuu operaattoristasi. Saat lisätietoja dataroamingin käytännöistä tai muista mobiilidata-asetuksista omalta operaattoriltasi.

Käyttämäsi datamäärän tarkastaminen

Tarkasta käyttämäsi mobiilidatan määrä kohdasta Asetukset ja napauttamalla Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.

Voit selvittää yksittäisen apin käyttämän mobiilidatan määrän vierittämällä alaspäin, kunnes löydät kyseisen apin. Jos et halua tietyn apin käyttävän mobiilidataa, voit poistaa mobiilidatan käytöstä kyseiseltä apilta. Kun mobiilidata ei ole käytössä, apit käyttävät datasiirtoihin Wi-Fi-yhteyttä.

Näet yksittäisten järjestelmäpalveluiden mobiilidatan käytön siirtymällä kohtaan Asetukset ja napauttamalla Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Vieritä sitten näytön alalaitaan ja napauta Järjestelmäpalvelut. Mobiilidataa ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä yksittäisten järjestelmäpalveluiden kohdalla.

Operaattoristasi riippuen tällä näytöllä saattaa näkyä mobiilidatan käytön kokonaismäärä. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole tai sinulla on kysyttävää datan käytöstä, ota yhteyttä operaattoriisi.

Näin saat apua

• Jos yhteys mobiiliverkkoon ei vieläkään onnistu, lue lisäohjeita.
  • Jos käytät Exchange ActiveSync -tiliä, se saattaa jatkaa mobiilidatan käyttöä, vaikka poistaisit sen käytöstä Mailissa ja Kalenterissa. Näet Exchange ActiveSync -tilisi mobiilidatan käytön siirtymällä kohtaan Asetukset > Mobiiliverkko > Järjestelmäpalvelut.
  • Wi-Fi-apurin avulla voi siirtyä automaattisesti käyttämään mobiiliverkkoyhteyttä, kun Wi-Fi-yhteys on heikko.