Macin järjestelmänhallintayksikön nollaaminen

Järjestelmänhallintayksikön (SMC) nollaaminen voi ratkaista tietyt virtaan, akkuun, tuulettimiin ja muihin toimintoihin liittyvät ongelmat.

Tämä artikkeli koskee vain Mac-tietokoneita, joissa on Intel-prosessori.

Järjestelmänhallintayksikön nollaaminen tietokoneissa, joissa on T2-siru

Jos Macissasi on Apple T2 Security -siru, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen

Kannettavat tietokoneet, joissa on T2-siru

Kokeile seuraavia toimia ennen järjestelmänhallintayksikön nollaamista:

1. Sammuta Mac.
  2. Pidä virtapainiketta painettuna 10 sekunnin ajan ja vapauta se.
  3. Odota muutama sekunti ja kytke sitten Mac päälle painamalla virtapainiketta.

Jos ongelma jatkuu, nollaa järjestelmänhallintayksikkö toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Sammuta Mac.
  2. Pidä sisäänrakennetulla näppäimistöllä kaikkia seuraavia näppäimiä painettuina. Mac saattaa käynnistyä.
    • ctrl  näppäimistön vasemmalla puolella
    • optio (Alt)  näppäimistön vasemmalla puolella
    • vaihto  näppäimistön oikealla puolella
  3. Jatka kaikkien kolmen näppäimen painamista 7 sekunnin ajan, ja pidä sitten myös virtapainiketta painettuna. Jos Mac on päällä, se sammuu, kun pidät näppäimiä painettuina.
  4. Pidä kaikkia neljää näppäintä painettuina vielä 7 sekunnin ajan, ja sitten vapauta ne.
  5. Odota muutama sekunti ja kytke sitten Mac päälle painamalla virtapainiketta.

Pöytäkoneet, joissa on T2-siru

1. Sammuta Mac ja irrota sitten virtajohto.
  2. Odota 15 sekuntia ja kytke sitten virtajohto takaisin laitteeseen.
  3. Odota 5 sekuntia ja kytke sitten Mac päälle painamalla virtapainiketta.

Järjestelmänhallintayksikön nollaaminen muissa tietokoneissa

Jos Macissa ei ole Apple T2 Security -sirua, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen

Kannettavat tietokoneet, joiden akkua ei voi poistaa

Tämä koskee MacBook Pro -malleja, jotka on julkistettu vuoden 2009 puolivälistä vuoteen 2017, MacBook Air -malleja, jotka on julkistettu vuonna 2017 tai aiemmin, ja kaikkia MacBook-malleja, MacBookia (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli) lukuun ottamatta.

1. Sammuta Mac.
  2. Pidä sisäänrakennetulla näppäimistöllä kaikkia näitä näppäimiä painettuina:
    • vaihto  näppäimistön vasemmalla puolella
    • ctrl  näppäimistön vasemmalla puolella
    • optio (Alt)  näppäimistön vasemmalla puolella
  3. Jatka kaikkien kolmen näppäimen painamista, ja pidä sitten myös virtapainiketta painettuna.
    Kannettavan näppäimistö, jolla painetaan kaikkia neljää näppäintä
  4. Pidä kaikkia neljää näppäintä painettuina vielä 10 sekunnin ajan.
  5. Vapauta kaikki näppäimet, ja käynnistä sitten Mac painamalla virtapainiketta.

Kannettavat tietokoneet, joiden akun voi poistaa

Tämä koskee kaikkia MacBook Pro- ja MacBook-malleja, jotka on julkistettu vuoden 2009 alussa tai aiemmin, kuten myös MacBookia (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli).

1. Sammuta Mac.
  2. Poista akku. (Jos tarvitset apua akun poistamisessa, ota yhteyttä Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.)
  3. Pidä virtapainiketta painettuna 5 sekunnin ajan.
  4. Asenna akku takaisin.
  5. Käynnistä Mac painamalla virtapainiketta.

Pöytäkoneet

1. Sammuta Mac ja irrota sitten virtajohto.
  2. Odota 15 sekuntia ja kytke sitten virtajohto takaisin laitteeseen.
  3. Odota 5 sekuntia ja kytke sitten Mac päälle painamalla virtapainiketta.

Tietoja järjestelmänhallintayksiköstä

Järjestelmänhallintayksikkö vastaa seuraaviin toimintoihin liittyvien toimintatapojen hallinnasta:

• Virta, mukaan lukien virtapainike ja USB-porttien virransaanti
  • Akku ja lataaminen
  • Tuulettimet ja muut lämmönhallintaominaisuudet
  • Ilmaisimet tai tunnistimet, kuten tilan merkkivalot (muun muassa nukkumisen tila ja akun lataustila), äkillisen liikkeen tunnistin, ympäristön valoisuuden tunnistin ja näppäimistön taustavalo
  • Kannettavan tietokoneen kannen avaamiseen ja sulkemiseen liittyvä toiminta

Järjestelmänhallintayksikön nollaaminen ei vaikuta NVRAM- tai PRAM-muistin sisältöön.