Mac-kannettavan pitäminen hyväksytyllä käyttölämpötila-alueella

Kannettava Mac-tietokone saattaa kuumentua normaalin käytön aikana. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita sen käyttölämpötilaa.

Mac-kannettavat noudattavat kaikkia kansallisissa ja kansainvälisissä turvastandardeissa määritettyjä lämpötilarajoja. Toimi turvallisuutta ja käsittelyä koskevien käyttöoppaan ohjeiden mukaan.

Mac-kannettavissa on tunnistimia, jotka havaitsevat tietokoneen sisäisen lämpötilan muutokset. Jos Mac-kannettavassa on tuulettimia, ne käynnistyvät automaattisesti tärkeiden komponenttien viilentämiseksi.

Vinkkejä käyttölämpötilan hallintaan:

• Varmista, että olet asentanut kaikki Macin ohjelmistopäivitykset.

• Käytä Mac-kannettavaa sellaisissa paikoissa, joissa ympäristön lämpötila on 10–35 °C. Älä jätä Mac-kannettavaa autoon, koska pysäköidyissä autoissa lämpötilat eivät aina pysy sallituissa rajoissa. Varmista myös, että Mac-kannettavan käyttöympäristön suhteellinen ilmankosteus on 0–95 % (ei kondensoitumista).

• Käytä Mac-kannettavaa vakaalla työtasolla, jolla ilma pääsee kiertämään hyvin. Älä käytä Mac-kannettavaa sängyssä, tyynyn päällä tai peiton alla.

• Älä aseta mitään näppäimistön päälle.

• Jos Mac-kannettavassa on ilma-aukkoja, älä laita niihin mitään.

• Käytä vain Applen valtuuttamia virtalähteitä.

Jos Mac-kannettavasi ylikuumenee, vaikka se ei suorita intensiivistä laskentaa vaativia tehtäviä, tai jos sen tuulettimet pyörivät pitkään, tarkista prosessorin toiminta Järjestelmän valvonnasta. Tarkista toimintahäiriöt, jotka saattavat aiheuttaa huomattavan kuorman prosessorille, ja tarkista tuulettimien odottamaton käyttö. Jos ongelmat jatkuvat, sulje ja avaa kannettavan tietokoneen kansi tai käynnistä tietokone uudelleen. Jos sinulla on Intel-pohjainen Mac, nollaa järjestelmänhallintayksikkö.

Jos käytät muun valmistajan appeja, jotka mittaavat kannettavan tietokoneen lämpötilaa, on tärkeää ymmärtää, että ne eivät mittaa kotelon ulkoista lämpötilaa. Kotelon lämpötila on paljon alhaisempi. Älä koskaan käytä muun valmistajan appia mahdollisten laitteisto-ongelmien vianmääritykseen.

Jos sinulla on Mac-kannettavan käyttölämpötilaan liittyviä ongelmia, ota yhteys Appleen. Voit käydä myös Apple Store -jälleenmyyntiliikkeessä tai Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.