Macin sisäinen kamera ei toimi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos sisäinen kamera ei aktivoidu tai se ei ilmesty appiin Macissa

Ohjelmiston päivittäminen

Varmista, että ohjelmisto on ajan tasalla.

Tarkista Ruutuaika-asetukset

Jos Macissa on käytössä macOS Catalina tai uudempi ja käytät Ruutuaikaa, varmista, että kamera on laitettu päälle ja että kameraa käyttäville apeille on varattu aikaa.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ruutuaika.

2. Klikkaa ensin Sisältö ja tietosuoja ja sitten Appirajoitukset (tai Apit).

3. Varmista, että Kamera-valintaneliö on valittuna.

4. Klikkaa Appirajoitukset. Jos sinun on käytettävä kameraa luettelossa olevan apin kanssa, varmista, että appi on pois päältä eikä sitä ole valittu.

Anna apeille lupa

Jos Macissa on käytössä macOS Mojave tai uudempi, valitse, mitkä apit voivat käyttää sisäistä kameraa:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys.

2. Klikkaa ensin Tietosuoja ja turvallisuus (tai Tietosuoja) ja sitten Kamera.

3. Poista käytöstä kaikki apit, joissa haluat käyttää kameraa. Sinua voidaan pyytää sulkemaan appi ja avaamaan se uudelleen, ennen kuin voit käyttää kameraa.

Käynnistä Mac uudelleen tai nollaa järjestelmänhallintayksikkö

Jos Macissasi on Applen siru, käynnistä kone uudelleen. Jos Macisi on Intel-pohjainen, nollaa järjestelmänhallintayksikkö.

Tarkista kameran merkkivalo

Jos kameran vieressä oleva kameran merkkivalo vilkkuu vihreänä Mac-kannettavassa, ota yhteyttä Appleen.

Lisätietoja

Jos Macin sisäinen kamera ei edelleenkään toimi, ota yhteyttä Appleen.

Jos et pysty muodostamaan yhteyttä FaceTimeen, lue, miten toimia, jos FaceTime ei toimi Macissa.