Sisällön tuominen aiemmasta iOS-laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin

Ota uusi iOS-laite käyttöön aiemman iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopiosta.

Ennen kuin aloitat

Pika-aloituksen käyttäminen

Voit ottaa uuden laitteen automaattisesti käyttöön sellaisen iPhonen tai iPadin avulla, jossa on jo iOS 11 tai uudempi. Prosessiin tarvitaan molempia laitteita, joten valitse hetki, jolloin sinun ei tarvitse käyttää nykyistä laitetta useaan minuuttiin.

SIM-kortin siirtäminen tai yhteydenotto operaattoriin

Jos uusi laitteesi tarvitsee SIM-kortin, tee näin:

iPhone-näyttö, jossa näkyy pika-aloitus

Aloita tuomalla laitteet lähelle toisiaan

1. Laita uusi laite päälle ja aseta se lähelle nykyistä laitetta, jossa on iOS 11 tai uudempi. Pika-aloitusnäyttö tulee näkyviin nykyisessä laitteessa, ja se tarjoaa mahdollisuuden käyttää Apple ID:tä uuden laitteen käyttöönotossa. Varmista, että haluat käyttää kyseistä Apple ID:tä, ja napauta Jatka. Jos nykyisessä laitteessasi ei näy jatkamisvaihtoehtoa, varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön.
  2. Odota, kunnes uudessa laitteessa näkyy animaatio. Pidä nykyistä laitetta uuden laitteen päällä ja keskitä sitten animaatio etsimessä. Odota viestiä Viimeistele uudessa [laitteessa]. Jos et voi käyttää nykyisen laitteen kameraa, napauta Todenna käsin ja noudata annettuja ohjeita.
  3. Anna pyydettäessä nykyisen laitteesi pääsykoodi laitteessa, jota olet ottamassa käyttöön.
  4. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön uudessa laitteessa noudattamalla ohjeita.
  5. Anna pyydettäessä Apple ID -salasanasi uudessa laitteessa. Jos sinulla on useita laitteita, sinun on ehkä annettava myös niiden pääsykoodit.
  6. Uusi laite tarjoaa vaihtoehtoa palauttaa apit, data ja asetukset viimeisimmästä iCloud-varmuuskopiosta tai päivittää nykyisen laitteen varmuuskopio ja palauttaa sen jälkeen. Kun olet valinnut varmuuskopion, voit valita, haluatko siirtää joitakin sijaintiin, tietosuojaan, Apple Payhin ja Siriin liittyviä asetuksia. Jos haluat päivittää laitteen varmuuskopion, varmista, että Wi-Fi on käytössä laitteessa.
  7. Jos sinulla on Apple Watch ja olet ottamassa käyttöön uutta iPhonea, sinulta kysytään myös, haluatko siirtää Apple Watchin datan ja asetukset.

Käyttöönoton viimeistely

• Pidä laitteet lähellä toisiaan sillä aikaa, kun tietoja, asetuksia ja salasanoja siirretään.
  • Jos mahdollista, pidä uusi laite yhdistettynä Wi-Fiin ja virtalähteeseen myös käyttöönoton jälkeen. Tällöin sisältösi, kuten iCloudissa olevat valokuvat, musiikki ja apit ladataan automaattisesti laitteeseesi.

iCloudin käyttäminen

Voit luoda varmuuskopion aiemmasta laitteestasi iCloudissa ja siirtää varmuuskopion uuteen laitteeseen noudattamalla tämän osion ohjeita.

Varmuuskopiointinäyttö iCloud-asetuksissa

iCloud-varmuuskopion luominen

1. Yhdistä vanha laitteesi internetiin Wi-Fin avulla.
  2. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio.
  3. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä.
  4. Napauta Varmuuskopioi nyt.
  5. Älä katkaise Wi-Fi-yhteyttä, kun varmuuskopiointi on käynnissä.

SIM-kortin siirtäminen tai yhteydenotto operaattoriin

Jos uusi laitteesi tarvitsee SIM-kortin, tee näin:

Voit siirtää iCloud-varmuuskopion uuteen laitteeseesi noudattamalla alla olevia ohjeita.

Palautusvaihtoehdot näyttävä näyttö

iCloud-varmuuskopion siirtäminen uuteen laitteeseen

1. Käynnistä uusi laite. Hei-näytön pitäisi tulla näkyviin. Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, se pitää tyhjentää, ennen kuin voit noudattaa näitä ohjeita.*
  2. Noudata ohjeita, kunnes etenet Wi-Fi-näyttöön.
  3. Muodosta yhteys napauttamalla jotakin Wi-Fi-verkkoa. Noudata ohjeita, kunnes etenet Apit ja data -näyttöön. Napauta sitten Palauta iCloud-varmuuskopiosta.
  4. Kirjaudu iCloudiin Apple ID:llä ja salasanalla.
  5. Valitse varmuuskopio, kun sitä kysytään. Varmista sekä päivämäärän että koon perusteella, että kyseessä on oikea varmuuskopio. Jos sinua kehotetaan päivittämään uudempaan iOS-versioon, lue nämä ohjeet.
  6. Jos olet ostanut iTunes Store- tai App Store -sisältöä useilla Apple ID:illä, sinua pyydetään kirjautumaan jokaisella niistä. Jos et muista salasanoja, voit ohittaa tämän vaiheen napauttamalla Eikö sinulla ole Apple ID:tä tai unohditko sen?.
  7. Pidä laite yhdistettynä ja odota, kunnes palautus on valmis. Suorita käyttöönotto sen jälkeen loppuun näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Jos mahdollista, pidä laite yhdistettynä Wi-Fiin ja virtalähteeseen myös asennuksen jälkeen. Tällöin sisältösi, kuten iCloudissa olevat valokuvat, musiikki ja apit, ladataan automaattisesti takaisin laitteeseesi.

* Tyhjennä laite valitsemalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Tämä poistaa laitteesi kaikki tiedot. Kun olet tyhjentänyt laitteen, se käynnistyy uudelleen ja Hei-näyttö tulee näkyviin.

Käyttöönoton viimeistely

Lue, miten voit palauttaa Apple Watchin varmuuskopiosta ja tehdä siitä laiteparin uuden iPhonesi kanssa. Jos käytät normaalisti iTunesia iOS-laitteesi sisällön synkronointiin, liitä laite tietokoneeseesi ja käytä iTunesia lisäsisällön synkronointiin.

Käytä iTunesia

Voit luoda varmuuskopion aiemmasta laitteestasi iTunesissa ja siirtää varmuuskopion uuteen laitteeseen noudattamalla tämän osion ohjeita.

Jos et salaa iTunes-varmuuskopiotasi, iOS-laitteen ja Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot eivät tallennu.

iTunes-varmuuskopion luominen aiemmasta laitteestasi

1. Liitä aiempi laite tietokoneeseen.
  2. Avaa iTunes ja varmista, että sinulla on iTunesin uusin versio
  3. Valitse laite.
  4. Jos haluat tallentaa iOS-laitteen tai Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot, varmuuskopio täytyy salata. Valitse Salaa [laite] varmuuskopio -ruutu ja luo salasana, jonka muistat.

Kirjoita salasanasi muistiin ja laita se talteen varmaan paikkaan, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi palauttaa ilman sitä.Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voit luoda salaamattoman varmuuskopion. Valitse siinä tapauksessa Varmuuskopioi nyt.
    iTunes-näyttö, jossa näkyy liitetyn iPhonen yhteenveto
  5. Varmista sitten iTunesin kohdasta Asetukset > Laitteet, että varmuuskopion luominen onnistui. Näkyvissä pitäisi olla laitteen nimi sekä päivämäärä ja aika, jolloin iTunes loi varmuuskopion. Jos salasit varmuuskopion, laitteen nimen vieressä pitäisi näkyä lukituskuvake.
    Laitteen Asetukset-näyttö iTunes-asetuksissa

SIM-kortin siirtäminen tai yhteydenotto operaattoriin

Jos uusi laitteesi tarvitsee SIM-kortin, tee näin:

• Jos olet saanut uuden SIM-kortin operaattoriltasi, laita se uuteen laitteeseesi.
  • Jos uusi laitteesi käyttää samanlaista SIM-korttia kuin aiempi laitteesi, siirrä SIM-kortti uuteen laitteeseesi.
  • Jos uuteen laitteeseesi tarvitaan erilainen SIM-kortti tai jos et ole varma asiasta, ota yhteys operaattoriisi.

Siirrä sitten iTunes-varmuuskopio uuteen laitteeseesi noudattamalla alla olevia ohjeita.

Palautusvaihtoehdot näyttävä näyttö

iTunes-varmuuskopion siirtäminen uuteen laitteeseen

1. Käynnistä uusi laite. Hei-näytön pitäisi tulla näkyviin. Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, se pitää tyhjentää, ennen kuin voit noudattaa näitä ohjeita.*
  2. Noudata ohjeita, kunnes etenet Apit ja data -näyttöön. Napauta sitten Palauta iTunes-varmuuskopiosta > Seuraava.
  3. Yhdistä uusi laitteesi tietokoneeseen, jolle olet varmuuskopioinut aiemman laitteesi.
  4. Avaa iTunes tietokoneellasi ja valitse laitteesi.
  5. Valitse Palauta varmuuskopio. Valitse sitten varmuuskopio. Varmista päivämäärän ja koon perusteella, että kyseessä on oikea varmuuskopio. Jos sinua kehotetaan päivittämään uudempaan iOS-versioon, lue nämä ohjeet.
  6. Jos sinun pitää palauttaa salatusta varmuuskopiosta, anna kysyttäessä salasanasi.
  7. Odota, kunnes palautus on valmis. Tee sen jälkeen asennus loppuun iOS-laitteesi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Jos mahdollista, pidä laite yhdistettynä Wi-Fiin ja virtalähteeseen myös asennuksen jälkeen. Tällöin sisältösi, kuten iCloudissa olevat valokuvat, musiikki ja apit, ladataan automaattisesti takaisin laitteeseesi.

*Tyhjennä laite valitsemalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Tämä poistaa laitteesi kaikki tiedot. Kun olet tyhjentänyt laitteen, se käynnistyy uudelleen ja Hei-näyttö tulee näkyviin.

Käyttöönoton viimeistely

Lue, miten voit palauttaa Apple Watchin varmuuskopiosta ja tehdä siitä laiteparin uuden iPhonesi kanssa. Jos käytät normaalisti iTunesia iOS-laitteesi sisällön synkronointiin, liitä laite tietokoneeseesi ja käytä iTunesia lisäsisällön synkronointiin.

Lisäohjeet