Jos Apple TV:n virta ei kytkeydy

Lue miten toimia, jos Apple TV:n virta ei kytkeydy tai jos Apple TV ei näytä videokuvaa tai toista ääntä.

Noudata näitä vaiheita ja tarkista Apple TV:n ja television välinen HDMI-liitäntä. Jos tarvitset yhä apua, lue ohjeet.

Tarkista virtajohto

Varmista, että Apple TV on kytketty virtalähteeseen ja että merkkivalo palaa. Jos merkkivalo ei pala, toimi alla olevien ohjeiden mukaan. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

• Kokeile herättää Apple TV käyttämällä kaukosäädintä.
  • Irrota virtajohto Apple TV:stä, odota 30 sekuntia ja kytke sitten virtajohto takaisin.
  • Kokeile käyttää toista pistorasiaa.
  • Jos Apple TV on kytketty haaroitusjatkojohtoon, varmista, että jatkojohdon virta on kytketty.

Tarkista HDMI-kaapeli

Jos Apple TV:n merkkivalo palaa eikä videokuvaa näy eikä ääntä kuulu, varmista, että HDMI-kaapeli on liitetty kunnolla Apple TV:hen sekä mahdollisesti yhdistettyihin televisioihin, vastaanottimiin tai HDMI-kytkimiin.

Jos näitä ongelmia ilmenee Apple TV 4K:ssa, lue ohjeet.

Tarkista television tai vastaanottimen asetukset

Varmista, että television ja vastaanottimen virta on kytketty. Jos televisiossa tai vastaanottimessa on useita HDMI-portteja, televisiossa tai vastaanottimessa on ehkä valittava se HDMI-tulo, johon Apple TV on yhdistetty. Voit myös kokeilla käyttää toista HDMI-porttia tai HDMI-kaapelia.

Kokeile vaihtaa toiseen näyttötilaan

Jos näet mustan näytön tai Apple-logon pikaisesti ennen mustaa näyttöä, kokeile vaihtaa videokuvan tarkkuutta kaukosäätimellä:

• Pidä Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) Menu-painiketta ja äänenvoimakkuuden vähentämispainiketta painettuina 5 sekunnin ajan ja vapauta ne sitten. Apple TV vaihtaa uuteen tarkkuuteen 20 sekunnin välein. Valitse tarkkuus valitsemalla OK tai lopeta valitsemalla Kumoa.
  • Pidä Apple TV:ssä (2. tai 3. sukupolvi) Menu-painiketta ja ylös-painiketta painettuina 5 sekunnin ajan. Apple TV vaihtaa uuteen tarkkuuteen 20 sekunnin välein. Valitse tarkkuus valitsemalla OK tai lopeta valitsemalla Kumoa.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos et edelleenkään näe videokuvaa etkä kuule ääntä televisiosta, HDMI-kaapelissa tai liitännässä televisioon tai vastaanottimeen voi olla ongelma. Kokeile seuraavia ohjeita. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

1. Kokeile toista HDMI-porttia televisiossa.
  2. Kytke Apple TV suoraan televisioon käyttämällä toista HDMI-kaapelia. Älä kytke Apple TV:tä kytkimeen tai vastaanottimeen, ja yritä käyttää television liitäntää HDMI 1 tai Input 1.
  3. Jos Apple TV on kytketty televisioon suoraan ja Apple TV:n Koti-valikko on näkyvissä, kokeile kytkeä lisälaitteita, kuten vastaanotin tai HDMI-kytkin, yksi kerrallaan.
  4. Varmista jokaisen kytketyn lisälaitteen jälkeen, että Koti-valikko näkyy edelleen televisiossa.

Tutustu Apple TV 4K:n käyttöönottoon ja nauti parhaalla mahdollisella tavalla 4K-, HDR- ja Dolby Vision -sisällöstä.

Jos televisiossa ei edelleenkään näy kuvaa eikä ääntä kuulu tai jos vain Apple-logo on näkyvissä, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisäohjeet

Tarvitsetko apua johonkin toiseen ongelmaan? Valitse seuraavassa ongelma, johon tarvitset apua:

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.