iPhone 16 Pro – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

• Akun saa vaihtaa vain yksittäinen teknikko, jolla on riittävää osaamista ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta. Virheellinen akun vaihto, osien väärä käsittely tai annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voivat aiheuttaa tulipalon, henkilövahinkoja, tietojen menetyksiä tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumista.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

1. nailontikku (musta tikku) (922-5065)

2. ESD-suojatut pinsetit

3. etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

4. akkupuristin (923-02657)

5. Nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet (valinnainen)

6. 6,3 tuuman korjausalusta (923-10714)

7. lämpösuojatut käsineet

8. suojalasit sivusuojilla

9. hiekkaa

10. hiekkasäiliö

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

null Varoitus

Varmista ennen tämän toimenpiteen aloittamista, että akku on tyhjentynyt vähintään 30 prosenttiin.

Tärkeää

Jos vaihdat tämän osan, suosittelemme Repair Assistant ‑työkalun käyttöä korjauksen päättämiseksi. Repair Assistant on käytettävissä laitteessa, kun kaikki kokoamisvaiheet on suoritettu.

Irrottaminen

1. Irrota kolme akun liimanauhaa ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Tartu akun liimakiinnitykseen. Irrota liimakiinnitys akusta varovasti.

• null Varoitus: Älä naarmuta tai puhkaise akkua pinseteillä.

• Kierrä liimakiinnitys pinsettien ympärille ja vedä ylöspäin noin 2,5 senttiä, kunnes näet valkoista liimaa pinseteissä.

• Pidä pinsetit lähellä akkua ja samansuuntaisena sen kanssa. Vedä sitten pinsettejä iPhonen yläosaa kohti ja jatka liiman kiertämistä ja vetämistä, kunnes olet irrottanut koko liimanauhan. Toista toimenpide toiselle ja kolmannelle liimanauhalle.

• null Varoitus: Älä vedä liimanauhaa osia tai ruuveja vasten.

• Tärkeää: Jos akun liimanauha tai liimakiinnitys katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimakiinnitys tai liimanauha pinsettien ympärille ja jatka sen kiertämistä ja vetämistä, kunnes olet poistanut koko liimanauhan.

• Tärkeää: Jos akun liimanauha katkeaa, etkä saa siitä enää kiinni, yritä poistaa akku asettamalla mustan tikun litteä pää vain yhteen kiinnityskohdista kuvan mukaisesti. Varmista, että työnnät mustan tikun kohtaan, josta akun liimanauha on irrotettu kokonaan.

• nullJos et pysty irrottamaan akkua, keskeytä korjaus. Löydät huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

2. Nosta akku pois kotelosta.

Kokoaminen

1. Puhdista kaikki liimajäämät kotelosta akun alta etanoli- tai IPA-liinoilla.

• null Varoitus: Älä käytä etanoli- tai IPA-liinoja merkityllä alueella. Etanoli tai isopropyylialkoholi (IPA) voi vahingoittaa polyesterikalvoa.

• null Varoitus: Tarkista, että kotelossa ei ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

2. Asenna alakaiutin takaisin paikalleen.

3. Asenna Taptic Engine takaisin paikalleen, mutta älä kytke latausporttikokoonpanon joustavaa kaapelia.

4. Irrota vaaleanpunainen suojakalvo uuden akun alapuolelta.

• Älä irrota akun yläpuolen suojakalvoa vielä.

5. Pidä akkua kotelon päällä suojakalvo ylöspäin. Kohdista akun oikea reuna emolevyn kanssa ja akun alareuna alakaiuttimen kanssa. Laske sitten akku koteloon.

6. Korjausalustan keskellä on kaksi aukkoa. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että vasen kolo on tapin kohdalla kuvan osoittamalla tavalla. null Varoitus: Siirrä latausporttikokoonpanon joustava kaapeli pois telan tieltä.

7. Laske sitten tela akun päälle kääntämällä akkupuristimen yläosan vipua. Liu’uta korjausalusta edestakaisin akkupuristimen läpi kolme kertaa, jotta akku kiinnittyy koteloon.

8. Käännä akkupuristimen yläosassa oleva punainen vipu ylös.

9. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että oikea kolo on tapin kohdalla kuvan osoittamalla tavalla.

10. Toista vaiheet 7 ja 8. Jatka sitten vaiheeseen 11.

11. Irrota korjausalusta akkupuristimesta.

12. Pidä kiinni suojakalvon reunoista. Irrota suojakalvo akusta vetämällä suojakalvon irrotuskielekkeistä.

13. Viimeistele Taptic Enginen asentaminen takaisin paikalleen.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

null Varoitus

Ravista iPhonea kevyesti. Jos akku kuulostaa irtonaiselta, poista takalasi ja akku. Suorita sitten akun kokoaminen loppuun toisella uudella akulla.

Tärkeää

• Uutta akkua ei ole ladattu. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lataa laitetta muutaman minuutin ajan.

• Kun kaikki kokoamisvaiheet on suoritettu, Repair Assistant tulee saataville laitteessa. Suosittelemme sen käyttöä korjauksen päättämiseksi. Katso ohjeet Repair Assistantin käynnistämiseen.