Jos puhelu epäonnistuu tai et voi vastaanottaa puheluita iPhonella

Et ehkä pysty soittamaan tai vastaanottamaan puheluita iPhonella, jos tietyt asetukset ovat päällä, laitteen ohjelmisto ei ole ajan tasalla tai verkossa on ongelma.

Yhteyden ottaminen operaattoriin

Kun otat yhteyttä operaattoriisi, varmista seuraavat:

• Liittymä on määritetty käyttämään iPhonea.

• Paikallisia palvelukatkoja ei ole.

• Tililläsi ei ole laskutukseen liittyvää estoa.

• Operaattorin järjestelmässä ei ole puheluihin liittyvää vikaa.

Ohjelmiston päivittäminen

1. Tarkista, onko operaattoriasetusten päivitys saatavilla.

2. Tarkista, onko iOS-ohjelmistopäivitys saatavilla. Jotkin päivitykset voivat vaatia Wi-Fi-yhteyden.

Asetusten tarkistaminen

Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen iPhonella ei onnistu, noudata seuraavia ohjeita ja testaa tilanne jokaisen toimenpiteen jälkeen.

Verkkoasetusten tarkistaminen

1. Nollaa verkkoasetukset. Valitse Asetukset > Yleiset > Siirrä tai nollaa iPhone > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset. Tämä poistaa kaikki nykyiset tallennetut asetukset, kuten Wi-Fi-salasanat, ensisijaiset verkot sekä VPN- ja APN-asetukset, joita olet käyttänyt aiemmin.

2. Kokeile soittaa tai vastaanottaa puheluita toisessa paikassa.

iPhonen asetusten tarkistaminen

1. Ota lentotila käyttöön ja poista se käytöstä. Valitse Asetukset ja laita lentotila päälle. Odota viisi sekuntia ja laita se sitten pois päältä.

2. Tarkista Älä häiritse -asetus. Valitse Asetukset > Keskity-tila > Älä häiritse ja varmista, että se on pois päältä. Katso, miten voit käyttää Keskity-tilaa iPhonessa tai iPadissa.

3. Tarkista, onko puhelinnumeroita estetty. Valitse Asetukset > Puhelin > Estetyt yhteystiedot.

4. Voit varmistaa, että saat kaikki tietyn yhteyshenkilön puhelut lisäämällä hänen numeronsa yhteystietoihin, jotta puhelimesi varmasti soi, kun kyseinen henkilö soittaa.

5. Tarkista soitonsiirto. Valitse Asetukset > Puhelin > Soitonsiirto ja varmista, että soitonsiirto on pois päältä.

6. Tarkista, onko tuntemattomat soittajat hiljennetty. Valitse Asetukset > Puhelin > Hiljennä tuntemattomat. Jos asetus on päällä, soittajan on oltava Yhteystiedot- tai Äskeiset-luettelossasi. Vaihtoehtoisesti hänen on täytynyt jakaa numeronsa Mail-apissa tai lähettää sinulle viesti kyseisestä numerosta, jotta voit vastaanottaa puhelun. Varmista puhelimen soiminen lisäämällä numero yhteystietoihin. Et ehkä saa puheluita joidenkin muiden valmistajien appien kautta.