MacBook Air (13-tuumainen, M3, 2024) – näyttö

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• Säädettävä momenttiruuvimeisseli (0,3–1,2 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx 3IP 25 mm ‑vaihtopää

• Torx 8IP 25 mm ‑vaihtopää

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa käytettävistä työkaluista.

Varoitus

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration -prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden näytön, sinun on asennettava myös uusi kannen kulmatunnistin.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö kokonaan. Aseta sitten tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

2. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-10384) näytön joustavien kaapeleiden suojakotelosta säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 3IP 25 mm ‑vaihtopäällä (1).

3. Nosta näytön ja kameran joustavien kaapeleiden päät irti liittimistä mustalla tikulla (2).

4. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-10367) äänikortin liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

5. Nosta kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pää irti liittimestä (1).

6. Irrota sitten kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli äänikortista (2).

• Tärkeää: irrota tarvittaessa kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin ja äänikortin välinen liima mustalla tikulla tai sormilla.

7. Irrota kuusi 8IP-ruuvia (923-10372) näytön vasemmasta ja oikeasta saranasta säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (0,3–1,2 Nm) ja 8IP-vaihtopäällä.

• Tärkeää: tue näyttöä, kun poistat 8IP-ruuveja.

8. Avaa näyttö. Irrota sitten näyttö kotelon yläosasta nostamalla näyttöä viistosti kuvan osoittamalla tavalla.

•  Varoitus: Varmista, että kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli ei jää kiinni, kun nostat näytön pois kotelon yläosasta.

Kokoaminen

1. Aseta näyttö kiinni kotelon yläosaan kuvan osoittamalla tavalla.

• Huomautus: näyttö sisältää kameran joustavat kaapelit.

•  Varoitus: varmista, että näytön kulmatunnistimen joustava kaapeli, näytön joustavat kaapelit ja kameran joustavat kaapelit eivät jää kiinni kotelon yläosaan tai emolevyyn.

2. Kiinnitä kuusi 8IP-ruuvia (923-10372) osittain takaisin näytön oikeaan ja vasempaan saranasuojaan säädettävällä (0,3–1,2 Nm) momenttiruuvimeisselillä ja 8IP-vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä.

3. Sulje näyttö. Säädä sitten näyttöä, kunnes se on samalla tasolla kotelon yläosan kanssa.

4. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin (0,3–1,2 Nm) vääntömomentiksi 0,6 Nm. Kiinnitä sitten kuusi 8IP-ruuvia kokonaan takaisin oikeaan ja vasempaan näytön saranasuojaan säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 8IP-vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä.

5. Paina näytön ja kameran joustavien kaapeleiden päät liittimiin (1).

6. Aseta 10–34 Ncm:n säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Kiinnitä sitten kaksi 3IP-ruuvia (923-10384) takaisin näytön joustavien kaapelien suojakoteloon säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm ‑vaihtopäällä (2).

7. Paina kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pää liittimeen (1).

8. Kiinnitä kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pää äänikorttiin mustan tikun tylpällä päällä (2).

9. Aseta äänikortin liittimen suojakotelo kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin pään päälle.

10. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-10367) takaisin äänikortin liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑vaihtopäällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.