Mac Studio (2022) - Tekniset tiedot

Julkaisuvuosi: 2022

Mac Studio -mallin tunnistaminen

Väri

• Hopea

Siru

Applen M1 Max ‑siru

• 10-ytiminen prosessori, jossa on 8 suoritus­kyky-ydintä ja 2 tehokkuus­ydintä

• 24-ytiminen näytön­ohjain

• 16-ytiminen Neural Engine

• 400 Gt/s muisti­väylän nopeus

• Media Engine

• Laitteisto­kiihdytetty H.264, HEVC, ProRes ja ProRes RAW

• Videon dekoodaus­moottori

• Kaksi videon koodaus­moottoria

• Kaksi ProRes-koodaus‑ ja ‑dekoodaus­moottoria

• Valittavissa:

• M1 Max ‑siru, jossa on 10-ytiminen prosessori, 32-ytiminen näytön­ohjain ja 16-ytiminen Neural Engine

Applen M1 Ultra ‑siru

• 20-ytiminen prosessori, jossa on 16 suorituskyky-ydintä ja 4 tehokkuus­ydintä

• 48-ytiminen näytön­ohjain

• 32-ytiminen Neural Engine

• 800 Gt/s muisti­väylän nopeus

• Media Engine

• Laitteisto­kiihdytetty H.264, HEVC, ProRes ja ProRes RAW

• Kaksi videon dekoodaus­moottoria

• Neljä videon koodaus­moottoria

• Neljä ProRes-koodaus‑ ja ‑dekoodaus­moottoria

• Valittavissa:

• M1 Ultra ‑siru, jossa on 20-ytiminen prosessori, 64-ytiminen näytön­ohjain ja 32-ytiminen Neural Engine

Muisti

Applen M1 Max ‑siru

• 32 Gt yhteismuistia

• Valittavissa 64 Gt

Applen M1 Ultra ‑siru

• 64 Gt yhteismuistia

• Valittavissa 128 Gt

Tallennus­tila1

Applen M1 Max ‑siru

• 512 Gt SSD-tallennustilaa

• Valittavissa 1 Tt, 2 Tt, 4 Tt tai 8 Tt

Applen M1 Ultra ‑siru

• 1 Tt SSD-tallennustilaa

• Valittavissa 2 Tt, 4 Tt tai 8 Tt

Videotuki

Tukee samanaikaisesti jopa viittä näyttöä:

• Tuki jopa neljälle Pro Display XDR:lle (6K-tarkkuus 60 Hz taajuudella ja yli miljardi väriä) USB‑C-portin kautta ja yhdelle 4K-näytölle (4K-tarkkuus 60 Hz taajuudella ja yli miljardi väriä) HDMI:n kautta

Thunderbolt 4:n digitaalinen videolähtö tukee seuraavia:

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Thunderbolt 2-, DVI‑ ja VGA-lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

HDMI-näytön videolähtö

• Tuki yhdelle näytölle, jossa on jopa 4K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

• DVI-lähtö HDMI–DVI-sovittimen kautta (myydään erikseen)

Ääni

• Sisäinen kaiutin

• 3,5 mm kuuloke­­liitäntä edistyk­sellisellä suuri-impedans­sisten kuulok­keiden tuella

• Monikanavaista ääntä tukeva HDMI‑portti

Liitännät ja laajen­nettavuus

No alt supplied for Image
No alt supplied for Image
  • Neljä Thunderbolt 4 ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• Thunderbolt 4 (jopa 40 Gb/s)

• DisplayPort

• USB 4 (jopa 40 Gb/s)

• 2. suku­polven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

• Kaksi USB‑A-porttia (jopa 5 Gb/s)

• HDMI‑portti

• 10 Gb Ethernet

• 3,5 mm kuuloke­liitäntä

• Edessä (M1 Max):

• Kaksi USB‑C-porttia (jopa 10 Gb/s)

• SDXC-korttipaikka (UHS‑II)

• Edessä (M1 Ultra):

• Kaksi Thunderbolt 4 ‑porttia (jopa 40 Gb/s)

• SDXC-korttipaikka (UHS‑II)

Yhteydet

Wifi

• Langaton 802.11ax wifi 6 ‑verkkotoiminto

• IEEE 802.11a/b/g/n/ac ‑yhteensopiva

Bluetooth

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑tekno­logia

Ethernet

• 10 Gb Ethernet (Nbase-T Ethernet, jossa on tuki 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb ja 10 Gb Ethernetille RJ‑45-liittimellä)

Mitat ja paino

• Korkeus: 9,5 cm

• Leveys: 19,7 cm

• Syvyys: 19,7 cm

• Paino: (M1 Max) 2,7 kg2

• Paino: (M1 Ultra) 3,6 kg2

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksi­vaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 370 W

• Käyttö­lämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­­lämpötila: -40–47 °C

• Suhteellinen ilman­kosteus: 5–90 %, ei-konden­soituva

• Käyttökorkeus: testattu 5 000 metriin saakka

Pakkauksessa

• Mac Studio

• Virtajohto

Käyttö­järjestelmä

macOS

macOS on maailman edistyk­sellisin tieto­kone­käyttö­järjestelmä. macOS Ventura tuo mukanaan uusia tehokkaita tapoja saada asioita aikaan Macilla, joten voit työskennellä fiksummin, pelata vauhdikkaammin ja saada laitteestasi enemmän irti.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

macOS:n käyttöopas

Käyttö­apu

Käyttöapu­­­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta Mac Studiostaan. Siinä on valmiina näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen liittyviä tuki­ominaisuuksia, joiden avulla saat hienoja asioita aikaan.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoom

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkin­ohjaus

Vakioapit3

• App Store

• Kirjat

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• FaceTime

• Missä on…?

• GarageBand

• Koti

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartat

• Viestit

• Musiikki

• Muistiin­panot

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Kuvat

• Podcastit

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Muistu­tukset

• Safari

• Pika­komennot

• Siri

• Pörssi

• Time Machine

• TV

• Sanelin

Tilaus­­kokoon­panot

• Nämä vaihtoehdot Mac Studio ‑kokoonpanoosi saat osoitteessa apple.com:

• M1 Max ‑siru, jossa on 10-ytiminen prosessori, 32-ytiminen näytön­ohjain ja 16-ytiminen Neural Engine

• M1 Ultra ‑siru, jossa on 20-ytiminen prosessori, 48-ytiminen näytön­ohjain ja 32-ytiminen Neural Engine

• M1 Ultra ‑siru, jossa on 20-ytiminen prosessori, 64-ytiminen näytön­ohjain ja 32-ytiminen Neural Engine

• 64 Gt yhteis­muistia (M1 Max)

• 128 Gt yhteismuistia (M1 Ultra)

• 1 Tt, 2 Tt, 4 Tt tai 8 Tt SSD-tallennustilaa

Mac Studio ja ympäristö

Mac Studiossa on seuraavat ympäristö­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:4

Valmistettu paremmista materiaaleista

• 100 % kierrätettyjä harvinaisia maametalleja kaikissa magneeteissa, mikä on 98 % koko laitteessa käytetyistä harvinaisista maa­metalleista

• 80 % kierrätys­alumiinia rungossa

• 100 % kierrätys­tinaa emolevyn juotoksessa

• 25 % tai enemmän kierrätys­muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu5

Fiksumpaa kemiaa6

• Ei elohopeaa, bromattuja palonesto­aineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristö­ystävällinen valmistustapa

• Applen jätteet­tömyys­ohjelma auttaa toimittajia vähen­tämään kaato­paikoille toimitet­tavan jätteen määrää

• Kaikki lopullisesta kokoon­panosta vastaavat toimittajat ovat siirtymässä Applen tuottei­densa osalta 100-prosent­tisesti uusiu­tuvaan energiaan

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­puu­kuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• Vähintään 90 % kuitupohjainen pakkaus

Apple ja ympäristö

Olemme sitoutuneet valmis­tamaan tuotteemme ilman uuden materiaalin louhimista maa­perästä. Tavoittee­namme on hiili­­neutraalius koko liike­toiminnassa, myös tuotteissamme, vuoteen 2030 mennessä.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

2,5 (K V = 0,3)

15

Langaton verkkoselaaminen

2,5 (K V = 0,3)

15

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langattoman verkkoselauksen testi selaa kuudella välilehdellä erityyppisiä sisältöjä, kuten mediasisältöä.

7. Testattu laitekokoonpano: Applen M1 Ultra -siru, 20-ytiminen prosessori ja 48-ytiminen näytönohjain, 64 Gt muistia, 1 Tt tallennustilaa.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

4. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

5. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristönsuojelu­viraston omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä.

6. Apple määrittelee säädeltyjä aineita käsittelevässä dokumentissaan haitallisia aineita koskevat rajoitukset sekä määritelmät siitä, mitä tuote ei sisällä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa.