Apple Watchin tilakuvakkeet ja symbolit

Lue lisätietoja Apple Watchin ylälaidassa ja Ohjauskeskuksessa näkyvistä kuvakkeista ja painikkeista.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy latauskuvake
Vihreä Apple Watchin akun latauskuvake

Apple Watch latautuu.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy vähäisen virran kuvake
Punainen Apple Watchin vähäisen virran kuvake

Akun virta on vähissä. Lue lisätietoja Apple Watchin lataamisesta.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Lentotila-kuvake
Oranssi lentotilan kuvake

Lentotila on käytössä.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Älä häiritse ‑kuvake
Violetti kuunsirppi, Älä häiritse -kuvake

Älä häiritse -toiminto on käytössä.

Puhelut ja ilmoitukset eivät soi tai sytytä näytön valoa, kunnes poistat tämän asetuksen käytöstä. Hälytykset kuuluvat yhä. Jos olet määrittänyt toisen iPhonen Keskity-tilan

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Teatteritila-kuvake
Kaksi oranssia maskia, jotka ilmaisevat, että teatteritila on käytössä

Teatteritila ja hiljainen tila ovat päällä.

Näyttö pysyy pimeänä siihen asti, kun napautat näyttöä, painat painiketta tai käännät Digital Crownia. Tämä tila pitää näytön pimeänä myös silloin, vaikka käyttäisit Aina päällä -toimintoa. Poista Teatteritila käytöstä avaamalla Ohjauskeskus ja napauttamalla kuvaketta.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyvät mobiiliverkon signaalinvoimakkuuden palkit
Vihreä mobiilisignaalin kuvake

Apple Watch (GPS + Cellular) on yhteydessä mobiiliverkkoon.

Palkkien määrä ilmaisee signaalin voimakkuuden.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy katkaistun yhteyden kuvake
Punainen Apple Watchin Ei yhdistetty iPhoneen -kuvake

Apple Watch ei ole yhteydessä iPhoneen.

Siirrä laitteita lähemmäs toisiaan tai poista lentotila käytöstä.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy katkaistun mobiiliverkkoyhteyden kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Apple Watch (GPS + Cellular) on menettänyt yhteyden mobiiliverkkoon.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy vesilukon kuvake
Sininen vesilukkokuvake

Vesilukko on päällä eikä näyttö vastaa napautuksiin.

Poista vesilukko käytöstä pitämällä Digital Crownia painettuna.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy punainen piste
Punainen piste -ilmoituskuvake Apple Watchissa

Punainen piste tulee näkyviin, kun olet saanut ilmoituksen.

Lue ilmoitukset pyyhkäisemällä kellotaulusta alaspäin.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy sininen nuoli
Sininen nuolikuvake, joka osoittaa, että sijaintipalveluja on käytetty äskettäin

Apple Watchin appi on käyttänyt äskettäin sijaintipalveluja.

Napauttamalla sinistä nuolta näet, mikä appi on pyytänyt sijaintiasi.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy sininen lukko
Sininen lukkokuvake osoittaa, että Apple Watch on lukittu

Apple Watch on lukittu.

Avaa lukitus napauttamalla ja antamalla pääsykoodisi.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy unitilan kuvake
Sinivihreä sänkykuvake, joka ilmaisee, että Apple Watch on unitilassa

Apple Watch on unitilassa.

Poistu unitilasta pitämällä Digital Crownia painettuna. Jos olet määrittänyt toisen iPhonen Keskity-tilan, kuten Työskentely-tilan, sen kuvake näkyy tässä, kun Keskity-tila on päällä.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy mikrofonikuvake
Oranssi mikrofonikuvake, joka ilmaisee, että mikrofoni on käytössä

Jos mikrofonikuvake on näkyvissä, Apple Watchin mikrofoni kuuntelee sinua.

Tämä kuvake on näkyvissä, jos puhut Sirille, äänität sanelua tai käytät mitä tahansa appia tai toimintoa, joka ottaa mikrofonin käyttöön.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Radiopuhelin-kuvake
Radiopuhelin-appikuvake

Radiopuhelin-appi on päällä.

Radiopuhelin-kuvake on näkyvissä, jos appi on päällä ja voit vastaanottaa viestejä. Se ilmestyy kellotaulun ylälaitaan, kun herätät Apple Watchin, ja pysyy näkyvissä Ohjauskeskuksen yläosassa niin kauan kuin Radiopuhelin on päällä.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Alhaisen virran tila ‑kuvake
Keltainen ympyräkuvake, joka ilmaisee, että Apple Watch on alhaisen virran tilassa

Apple Watch on alhaisen virran tilassa, kun keltainen ympyräkuvakeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä on näkyvissä.

Aktiivisten appien kuvakkeet

Jos käytät watchOS 10:tä, joidenkin aktiivisten appien kuvakkeet näkyvät Apple Watchin kellotaulun yläosassa. Useimmat näistä appikuvakkeista avaavat apin, kun napautat kuvaketta. (watchOS 9:ssä nämä aktiiviset apit näkyvät Dockin

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Treeni-kuvake
Vihreä treenikuvake, joka osoittaa, että Treeni-appi on aktiivinen

Treeni-appi on aktiivinen.

Jos kuvake näkyy vielä treenin päättämisenkin jälkeen, käynnistä Apple Watch uudelleen.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy Radiopuhelin-kuvake
Radiopuhelin-appikuvake

Olet käyttänyt Radiopuhelin-appia äskettäin.

watchOS 10:ssä Radiopuhelin-kuvake ilmestyy kellotaulun ylälaitaan, kun herätät Apple Watchin, ja se pysyy näkyvissä Ohjauskeskuksen yläosassa niin kauan kuin Radiopuhelin on päällä. (Jos kellossasi on watchOS 9 ja olet käyttänyt Radiopuhelin-appia äskettäin, sen kuvake ilmestyy näkyviin lyhyesti kellotaulun ylälaitaan, kun herätät Apple Watchin.)

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
Punavalkoinen Apple Music -kuvake.

Kuuntelet ääntä Apple Watchilla.

Voit avata ääntä toistavan apin napauttamalla kuvaketta.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy navigointikuvake
Nuolikuvake

Navigoit muun valmistajan apin avulla.

watchOS 10:ssä navigointiin käytettävän muun valmistajan apin kuvake tulee näkyviin. Jos kuvake näkyy vielä navigoinnin päättämisenkin jälkeen, käynnistä Apple Watch uudelleen.

Apple Watch, jonka näytön ylälaidassa näkyy kompassikuvake.
Punavalkoinen Kompassi-apin kuvake

Reitin jäljitys on käynnissä.

Kompassi-apin kuvake tulee näkyviin, kun käytät reitin jäljitystä.