Ilmoitukset Apple Watchissa

Voit itse määrittää, milloin ja miten saat ilmoituksia Apple Watchissa. Voit vastata niihin heti tai tarkistaa ne itsellesi sopivana ajankohtana.

Ilmoitusten näkyminen

Ilmoitukset näkyvät Apple Watchissa tai iPhonessa, mutta eivät molemmissa.

iPhone, jossa näkyy, että ilmoitukset lähetetään Apple Watchin sijasta iPhoneen

Jos iPhonea ei ole lukittu, saat ilmoitukset Apple Watchin sijasta iPhoneen.

Apple Watch, jossa näkyy, että ilmoitukset lähetetään iPhonen sijasta Apple Watchiin

Jos iPhone on lukittu tai nukkumassa, saat ilmoitukset Apple Watchiin, paitsi jos Apple Watch on lukittuna.

Jotkin apit, kuten Melu-appi, ovat käytettävissä vain Apple Watchissa. Näiden appien ilmoitukset eivät ilmesty iPhoneen.

Kellotaulun yläreunassa näkyy punainen ilmoituskuvakeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, jos sinulla on lukemattomia ilmoituksia. Jos haluat kätkeä ilmoituskuvakkeen, avaa Apple Watch ‑appi iPhonessa, napauta Ilmoitukset ja laita Ilmoitusten ilmaisin pois päältä.

Jos luet tai hylkäät ilmoituksia Apple Watchissa, ne hylätään myös iPhonesta.

Ilmoituksen katsominen ja siihen reagoiminen

Kun ilmoitus tulee näkyviin, näet lisää valintoja napauttamalla sitä. Voit esimerkiksi vastata viestiin, soittaa jollekulle takaisin tai arkistoida sähköpostiviestin sen mukaan, mistä apista ilmoitus on lähetetty.

Apple Watchissa näkyy Vastaamaton puhelu ‑ilmoitus

Jos Apple Watch on himmeänä eikä aktiivisena, ilmoitukset näkyvät koko näytössä. Jos Apple Watch on käytössä, ilmoitukset näkyvät näytön ylälaidassa olevassa bannerissa.

Kaikkien lukemattomien Apple Watch ‑ilmoitusten katsominen

1. Avaa Ilmoituskeskus pitämällä kellotaulun yläosaa painettuna. Voit tehdä tämän millä tahansa näytöllä.

2. Odota, kunnes Ilmoituskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten alaspäin.

3. Vieritä kääntämällä Digital Crownia tai pyyhkäise kellotaulussa ylös- ja alaspäin.

4. Lue ilmoitus napauttamalla sitä. Lue ryhmitellyt ilmoitukset napauttamalla pinoa ja sitten ilmoitusta.

5. Voit poistaa ilmoituksen pyyhkäisemällä vasemmalle ja napauttamalla sitten poistopainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Kaikkien lukemattomien Apple Watch ‑ilmoitusten tyhjentäminen

1. Avaa Ilmoituskeskus pitämällä kellotaulun yläosaa painettuna.

2. Käännä Digital Crownia tai pyyhkäise kellotaulussa alaspäin, kunnes pääset ilmoitusten alkuun.

3. Napauta Tyhjennä kaikki.

Apple Watch, jossa näkyy Tyhjennä ilmoitukset -painike

Apin ilmoitusten mykistäminen tai laittaminen pois päältä Apple Watchissa

1. Pidä kellotaulun yläosaa painettuna.

2. Odota, kunnes Ilmoituskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten alaspäin.

3. Pyyhkäise vasemmalle sen ilmoituksen kohdalta, jonka haluat mykistää tai laittaa pois päältä, ja napauta sitten Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Valitse haluamasi vaihtoehto kyseiselle apille käytettävissä olevista valinnoista. Apin mukaan voit mykistää ilmoitukset loppupäiväksi tai tunniksi tai laittaa ne kokonaan pois päältä.

Apple Watch, jossa näkyy ilmoitusten mykistysnäyttö

Voit laittaa apin ilmoitukset päälle, jos haluat nähdä ne uudelleen:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch ‑välilehteä.

2. Napauta Ilmoitukset.

3. Vieritä alaspäin asennettujen appien luetteloon ja laita päälle appi, josta haluat saada ilmoituksia.

Apple Watchin ilmoitusasetusten muokkaaminen

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch ‑välilehteä.

2. Napauta Ilmoitukset.

3. Napauta appia, jotta näet sen valinnat. Jos haluat käyttää samoja ilmoitusasetuksia Apple Watchissa ja iPhonessa näkyvissä apeissa, napauta Peilaa iPhoneni. Joissakin apeissa on mahdollista mukauttaa ilmoituksia. Napauta Muokattu ja valitse sitten vaihtoehto:

• Salli ilmoitukset: ilmoitukset näkyvät Ilmoituskeskuksessa, ja Apple Watch ilmoittaa niistä.

• Lähetä Ilmoituskeskukseen: ilmoitukset lähetetään suoraan Ilmoituskeskukseen, eikä Apple Watch ilmoita niistä.

• Ilmoitukset pois: appi ei lähetä ilmoituksia.

4. Jos muokkaat apin ilmoituksia, voit myös ryhmitellä apin ilmoitukset. Napauta Ilmoitusten ryhmitys ja valitse asetukseksi Pois päältä, Automaattisesti tai Apeittain.

Osassa apeista on saatavilla enemmän muokkausvaihtoehtoja, mutta osassa apeista voit vain laittaa Apple Watch ‑ilmoitukset pois päältä kokonaan. Vieritä Peilaa iPhone-ilmoitukset -osioon ja poista apin vieressä oleva asetus käytöstä.

Lue, miten ilmoitusten ääniasetuksia muutetaan.

Ilmoitusten pitäminen yksityisinä

Kun ilmoitus tulee näkyviin, näet ensin nopean yhteenvedon ja sen jälkeen täydelliset tiedot muutamaa sekuntia myöhemmin. Voit estää nopeaa yhteenvetoa ja täydellisiä tietoja ilmestymästä ilmoitukseen seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch ‑välilehteä.

2. Napauta Ilmoitukset ja laita päälle Näytä koko ilmoitus napauttamalla.

3. Kun saat ilmoituksen, voit katsoa täydelliset tiedot napauttamalla ilmoitusta.

Riippumatta siitä, onko Apple Watch lukittuna vai ei, näet oletuksena ilmoitusten yhteenvedot tai lyhyet katsaukset. Lyhyen katsauksen näytöstä näet ilmoituksen lähettäneen apin nimen ja kuvakkeen yhdessä ilmoituksen otsikon kanssa. Voit valita, haluatko laittaa lyhyet katsaukset pois päältä, kun Apple Watch on lukittuna:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch ‑välilehteä.

2. Napauta Ilmoitukset ja laita pois päältä Näytä yhteenveto lukittuna.

Jos ilmoituksia ei näy Apple Watchissa

Jos laitteiden välinen yhteys katkeaa, ilmoitukset näkyvät Apple Watchin sijasta iPhonessa. Voit tarkistaa yhteyden ohjauskeskuksessa painamalla sivupainiketta (watchOS 9:ssä ja aiemmissa kosketa näytön alaosaa ja pidä sitä painettuna ja pyyhkäise sitten ylöspäin). Jos laitteiden välinen yhteys on katkennut, saatat nähdä punaisen iPhone-kuvakkeenKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, punaisen X-kuvakkeenKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Wi-Fi-kuvakkeenKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Yritä yhdistää iPhone ja Apple Watch.

Jos Apple Watch lukittuu tai otat Älä häiritse -toiminnon käyttöön, ilmoitukset näkyvät iPhonessa:

• Kun Apple Watch on lukittu, kellotaulussa näkyy lukkokuvakeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos Älä häiritse -tila on käytössä, kellotaulussa näkyy Älä häiritse -kuvakeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Voit poistaa ominaisuuden käytöstä pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin ja napauttamalla sitten Älä häiritse -kuvakettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Muiden valmistajien appien ilmoitukset toimitetaan vain, jos laiteparina oleva iPhone on myös yhdistettynä verkkoon.