Jos Apple TV:stä ei kuulu ääntä

Lue, mitä voit tehdä, jos Apple TV:ssä näkyy kuva, mutta ääni ei kuulu.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

1. Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja kytke ne sitten kunnolla takaisin.

2. Kokeile toista HDMI-kaapelia. Jos käytössä on HDMI 2.1, käytä Ultra High Speed HDMI -kaapelia. Jos käytössä on HDMI 2.0, käytä Premium High Speed ‑kaapelia.

3. Sammuta TV ja irrota Apple TV pistorasiasta. Liitä Apple TV takaisin pistorasiaan ja laita TV takaisin päälle. Jos käytät AV- tai kaiutinvastaanotinta, irrota se pistorasiasta ja liitä se sitten takaisin.

4. Jos käytät HDMI-kytkintä tai vastaanotinta, yritä liittää Apple TV kytkimen tai vastaanottimen sijaan suoraan TV:hen. Jos ongelma ratkeaa, pyydä apua HDMI-kytkimen tai vastaanottimen valmistajalta.

5. Siirry Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > Video ja ääni > Äänimuoto, ota Vaihda muotoa ‑asetus käyttöön ja valitse toinen äänimuoto. Voit esimerkiksi valita Dolby Digital 5.1:n sijaan Stereo-asetuksen. Lue lisätietoja Apple TV:n tukemista äänimuodoista.

6. Siirry Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > Video ja ääni ja aseta äänitilaksi 16-bittinen. Jos käytät televisiokaiuttimia, soundbaria tai äänivastaanotinta, aseta äänilähdöksi Apple TV.

7. Poista käytöstä äänenvoimakkuuden tasaus tai muut äänenkäsittelysäätimet TV:ssä tai vastaanottimessa. Jos ongelma ratkeaa, pyydä apua TV:n tai vastaanottimen valmistajalta.

Lisäohjeet

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple-tukeen.