Etsi-apin poistaminen käytöstä iPhonessa tai muissa laitteissa

Etsi-apin avulla voit palauttaa kadonneen tai varastetun laitteen. Jos aiot myydä, vaihtaa tai luovuttaa laitteesi, poista Etsi-appi käytöstä.

Näin poistat Etsi-apin käytöstä iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta nimeäsi > Etsi.

3. Napauta Etsi [laitteeni] ja napauta sitten sen poistamiseksi käytöstä.

4. Kirjoita Apple ID:si salasana.

5. Napauta Pois päältä.

Jos haluat poistaa Apple Watchin Etsi-apista, poista sen ja iPhonen laitepari.

Etsi-apin laittaminen pois päältä Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Valitse aiemmissa macOS-versioissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi (tai Apple ID:täsi) ja klikkaa sitten iCloud.

3. Klikkaa iCloudia käyttävät apit -kohdasta Näytä kaikki ja klikkaa sitten Etsi. Vieritä aiemmissa macOS-versioissa alas ja klikkaa Etsi.

4. Klikkaa Laita pois päältä.

Mitä tapahtuu, kun poistat Etsi-apin käytöstä?

Jos sinun täytyy etsiä kadonnut tai varastettu laite, Etsi-appi voi auttaa sinua saamaan sen takaisin. Voit esimerkiksi katsoa laitteen sijainnin kartalta tai antaa äänimerkin laitteen paikantamisen helpottamiseksi. Etsi-apissa on myös aktivointilukitus, joka on tarkoitettu estämään muita käyttämästä laitettasi.

Lue lisää iPhonen ja iPadin aktivointilukituksesta, Apple Watchin aktivointilukituksesta ja Macin aktivointilukituksesta.

Kun poistat Etsi-apin käytöstä, menetät nämä ominaisuudet, mikä voi vaikeuttaa iPhonen palauttamista.

Jos haluat myydä, luovuttaa tai vaihtaa laitteesi tai jos haluat lähettää sen huoltoon, sinun on laitettava Etsi-appi pois päältä.

Sijaintisi jaetaan edelleen, vaikka poistaisit Etsi-apin. Henkilöt, joiden kanssa olet aiemmin jakanut sijaintisi, voivat edelleen nähdä sijaintisi. Jos haluat lopettaa sijaintisi jakamisen, asenna Etsi-appi ja lopeta sijaintisi jakaminen.