iPhone 15 Plus – näyttö

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Työkalut

• 6,7 tuuman korjausalusta

• liimaleikkuri

• liiman poistotyökalu

• säädettävä lämmitettävä näyttötasku

• näyttöpuristin

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• lämmitetty näytön irrotustyökalu

• lämpösuojatut käsineet

• Kapton-teippi

• melamiinisieni

• Micro stix -vaihtopää

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (musta, 0,35 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx-vaihtopää

Vaara

• Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

• Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai lähellä oleviin osiin linssien vahingoittumisen välttämiseksi.

• Älä koske näytön takaosaan. Näytön takaosan koskettaminen voi vaikuttaa kuvanlaatuun.

Tärkeää

Lue Lämmitettävä näytön irrotustyökalu, jos käytät työkalua ensimmäistä kertaa.

Irrottaminen

Tärkeää

Jos voit sammuttaa iPhonen, siirry vaiheeseen 6. Jos et voi sammuttaa iPhonea, jatka vaiheeseen 1.

1. Suorita kaikki Takalasi-osion irrotusvaiheet. Jatka sitten vaiheeseen 2.

2. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että kamera on ylöspäin ja USB-C-liitin on aukkoa kohti.

3. Aseta Kapton-teippi emolevyllä olevan akun joustavan kaapelin liittimen päälle.

4. Paina takalasin joustavan kaapelin pää liittimeen.

•  Varoitus

• Älä liitä akun joustavaa kaapelia takaisin paikoilleen tässä vaiheessa.

• Älä kiinnitä uudelleen ylä- ja alasuojakoteloa tai takalasin liimaa tässä vaiheessa.

5. Aseta takalasi kotelon päälle. Irrota kotelo korjausalustalta. Aseta sitten kotelo takaisin korjausalustalle siten, että näyttö on ylöspäin ja USB-C-liitin on aukkoa kohti.

6. Irrota kaksi turvaruuvia (yksi USB-C-liittimen kummaltakin puolelta) momenttiruuvimeisselillä ja Torx-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

7. Laita lämmitettävä näytön irrotustyökalu päälle napsauttamalla sen takaosan kytkintä. Sisäinen tuuletin käynnistyy. Odota, että näytöllä näkyy valintamerkki.

• Huomautus: Jos näytössä näkyy virhekoodi, sammuta irrotustyökalu ja kytke se sitten takaisin päälle.

8. Nosta iPhone pois korjausalustalta.

9. Aseta iPhone säädettävän lämmitettävän näyttötaskun oikeaan alakulmaan siten, että näyttöpuoli on ylöspäin ja USB-C-liitin on taskun pohjaa kohti.

•  Varoitus: Älä naarmuta iPhonea, kun asetat sen säädettävään lämmitettävään näyttötaskuun.

10. Pidä iPhonea paikallaan painamalla sitä kuvassa näkyviltä alueilta. Lukitse iPhone paikalleen kääntämällä taskun pohjassa olevaa nuppia myötäpäivään.

•  Varoitus: Älä kiristä nuppia liikaa.

• Tärkeää: Varmista, että iPhone on asetettu keskelle taskun sisällä olevien messinkireunusten väliin. Jos näin ei ole, löysää reunuksia kääntämällä nuppia vastapäivään. Poista iPhone ja toista vaiheet 9 ja 10.

11. Pue lämpösuojatut käsineet käsiisi. Kohdista taskun pohjassa oleva aukko kohdakkain irrotustyökalussa olevan kiskon kanssa. Liu'uta tasku, jossa iPhone on, irrotustyökalussa olevaan kiskoon.

•  Varoitus: Älä työnnä taskua irrotustyökaluun ilman lämpösuojattuja käsineitä.

12. Työnnä taskua irrotustyökaluun, kunnes tasku napsahtaa paikalleen.

• Huomautus: Irrotustyökalun näyttö muuttuu punaiseksi ja ajastin laskee alaspäin kahdesta minuutista, kun tasku lämpenee oikeaan lämpötilaan. Kun ajastimessa näkyy 0, irrotustyökalusta kuuluu merkkiääni ja näyttö muuttuu vihreäksi.

13. Laske imukuppi mahdollisimman lähelle iPhonea kääntämällä irrotustyökalun nuppia myötäpäivään, mutta varo koskemasta iPhoneen.

•  Varoitus: Älä käännä nuppia, ennen kuin ajastimen aika on kulunut loppuun, jotta iPhone ei vaurioidu.

• Huomautus: Merkkiääni kuuluu siihen asti kun lasket imukupin alas.

14. Tartu kahvaan ja liu'uta imukuppia suoraan ulos, kunnes imukupin reuna on linjassa näytön alareunan kanssa.

•  Vaara: iPhone voi vaurioitua, jos imukupin reunat eivät ole linjassa näytön kanssa.

15. Laske imukuppi kiinni näyttöön (1) kääntämällä irrotustyökalun nuppia myötäpäivään. Kiinnitä sitten imukuppi näyttöön (2) kääntämällä kahva ala-asentoon.

• Tärkeää: 15 minuutin ajastin käynnistyy, kun imukuppi on laskettu kiinni iPhoneen. Kun ajastimessa näkyy 0, lämmitettävä näytön irrotustyökalu sammuu. Vaiheet 16 ja 17 on suoritettava tämän ajan kuluessa.

16. Käännä irrotustyökalun nuppia hitaasti vastapäivään, kunnes näyttö alkaa irrota kotelosta.

• Tärkeää: Jos et heti näe rakoa näytön ja kotelon välillä, odota 30 sekuntia. Jos et vieläkään näe rakoa, käännä nupin hopeanväristä osaa vastapäivään, kunnes näyttö alkaa irrota kotelosta.

17. Aseta liimaleikkurin reuna näytön ja kotelon väliin. Liikuta leikkuria näytön ja kotelon välissä oikealle ja vasemmalle kuvan osoittamalla tavalla, kunnes näyttö irtoaa osittain kotelosta.

•  Varoitus: Älä kallista näytön alaosaa viittä astetta enempää, jotta joustavat kaapelit eivät vaurioidu.

18. Vapauta imukuppi kääntämällä kahva yläasentoon. Liu'uta sitten mustan tikun litteä pää varovasti imukupin reunan alle ja vapauta imukuppi näytöstä.

•  Vaara: älä käännä nuppia. Nupin kääntäminen voi vahingoittaa joustavia kaapeleita.

19. Vapauta tasku irrotustyökalusta painamalla taskun sivussa olevaa vapautuspainiketta (1).

20. Pidä kiinni taskun molemmista reunoista ja liu'uta se suoraan ulos irrotustyökalusta (2).

21. Käännä säädettävän lämmitettävän näyttötaskun nuppia vastapäivään, kunnes voit poistaa iPhonen taskusta. Pidä kiinni iPhonen reunasta ja poista iPhone varovasti taskusta.

•  Varoitus: Älä naarmuta iPhonea, kun otat sen pois säädettävästä lämmitettävästä näyttötaskusta.

22. Aseta iPhone korjausalustalle siten, että näyttö on ylöspäin ja USB-C-liitin on aukkoa kohti. Ota käsineet pois käsistäsi.

23. Liu'uta näyttöä hieman iPhonen alaosaa kohti.

24. Aseta liimaleikkurin reuna iPhonen yläosaan näytön ja kotelon väliin. Pidä liimaleikkuria 45 asteen kulmassa. Aloita keskeltä ja leikkaa iPhonen yläreunaa ja sivuja pitkin, kunnes näyttö irtoaa.

•  Varoitus: Älä kallista näyttöä ylöspäin yli viittä astetta, jotta joustavat kaapelit eivät vaurioidu.

25. Aseta korjausalustan imukupit korjausalustassa oleviin koloihin.

• Huomautus: Alustan pohjassa oleva kuvake näyttää näytön ylöspäin kallistamisen suunnan ja oikean puolen imukuppien asettamiseen.

26. Kallista näyttöä ylöspäin kohti imukuppeja. Kiinnitä näyttö imukuppeihin painamalla näytön ylä- ja alareunaa.

•  Varoitus

• Kotelon tai näytön vahingoittumisen estämiseksi on syytä varmistaa, että sisäiset näytön pidikkeet vapautetaan ennen näytön kallistamista ylöspäin.

• Älä vahingoita joustavia kaapeleita, kun kallistat näyttöä ylöspäin.

• Älä paina näytön takaosaa.

27. Irrota kaksi trilobe-ruuvia (yksi näytön liittimen suojakotelosta ja yksi ympäristön valoisuuden tunnistimen liittimen suojakotelosta) momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

28. Irrota näytön liittimen suojakotelo ja ympäristön valoisuuden tunnistimen liittimen suojakotelo. Laita suojakotelot talteen odottamaan kokoamista.

29. Nosta näytön joustavan kaapelin pää ja ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavan kaapelin pää liittimistä.

30. Pidä näytöstä kiinni sen reunoista. Irrota imukupit näytöstä vetämällä imukuppien kielekkeitä. Aseta sitten näyttö etupuoli alaspäin puhtaalle ja tasaiselle alustalle.

31. Irrota imukupit korjausalustasta.

32. Irrota liima kotelosta liiman poistotyökalulla tai mustalla tikulla. Vedä liimaa ESD-suojatuilla pinseteillä. Toista tätä, kunnes kotelon ulkoreunalla ei ole enää liimaa.

•  Varoitus: Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon, maadoitusjousiin tai niiden lähellä oleviin osiin.

33. Puhdista kaikki liimajäämät kotelosta etanoli- tai IPA-liinoilla.

34. Puhdista kaikki liimajäämät näytön reunoista etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Varoitus

• Älä koske näytön lasin muihin osiin etanoli- tai IPA-liinoilla. Etanoli ja isopropyylialkoholi voivat vahingoittaa näyttöä ja heikentää kuvanlaatua.

• Älä puhdista näyttöä liiman poistotyökalulla.

Kokoaminen

1. Tarkasta maadoitusjouset kuvassa esitetyistä paikoista. Jos maadoitusjousi on vääntynyt tai vaurioitunut, jatka vaiheeseen 2. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 6.

2. Kiinnitä huomiota vaihdettavan maadoitusjousen suuntaan. Pidä kiinni vääntyneestä tai vaurioituneesta maadoitusjousesta ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota trilobe-ruuvi maadoitusjousesta momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix ‑vaihtopäällä.

3. Tarkista oikea uusi maadoitusjousi kuvasta.

• Maadoitusjouset

• 923-10034 (1)

• 923-10033 (2)

• 923-10035 (3)

• 923-10036 (4)

• 923-10037 (5)

4. Pane uusi maadoitusjousi paikalleen ESD-suojatuilla pinseteillä. Kiinnitä maadoitusjouseen yksi uusi trilobe-ruuvi (923-10032) mustalla momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix ‑vaihtopäällä.

• Huomautus: Oikeassa yläkulmassa olevassa maadoitusjousessa käytetään kahta trilobe-ruuvia (923-10032).

5. Jos muita maadoitusjousia on vääntynyt vai vaurioitunut, vaihda ne toistamalla vaiheet 2–4. Jatka sitten vaiheeseen 6.

6. Tarkista ennen kokoamista, ettei sisäisissä näytön pidikkeissä ole vaurioita. Varmista, että sisäiset näytön pidikkeet ovat 90 asteen kulmassa ja että ne eivät ole vääntyneet tai vaurioituneet.

• Tärkeää

• Jos sisäiset näytön pidikkeet ovat vaurioituneet, näyttö on ehkä vaihdettava.

• Jos asennat uuden näytön, irrota suojakalvo sen ylä- ja alapuolelta.

7. Varmista, että yläkaiuttimen säleikössä on kaksi vaahtomuovipalaa kuvan mukaisesti. Jos säleikössä on kaksi vaahtomuovipalaa, siirry vaiheeseen 11. Jos jompikumpi vaahtomuovipala puuttuu, jatka vaiheeseen 8 ja vaihda yläkaiuttimen säleikkö.

8. Irrota yläkaiuttimen säleikkö kotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä. Puhdista kaikki liimajäämät kotelosta liiman poistotyökalulla.

9. Irrota uuden yläkaiuttimen säleikön takaosassa oleva suojakalvo ja pane säleikkö paikalleen kohdistamalla se kotelossa olevan aukon kanssa.

10. Naputa säleikkö paikalleen mustalla tikulla tai ESD-suojatuilla pinseteillä.

11. Irrota suojakalvo liiman ylä- ja alaosasta.

12. Kohdista uuden näytön liima kotelon päälle. Varmista, että liiman yläreiät ovat tarkasti TrueDepth-kamerakokoonpanon yläpuolella.

•  Vaara: Varmista, että olet poistanut kaikki liiman jäämät näytöstä ja kotelosta, ennen kuin kiinnität uuden näytön liiman.

13. Uuden näytön liimassa on irrotettava yläsuojakalvo, irrotettava keskisuojakalvo ja irrotettava alasuojakalvo. Tartu irrotettavan alasuojakalvon kielekkeeseen. Vedä sitten irrotettava alasuojakalvo hitaasti pois liiman alta samalla, kun painat liimapintaa koteloon.

• Tärkeää: Älä irrota irrotettavaa yläsuojakalvoa vielä.

• Irrotettava alasuojakalvo (1)

• Liima (2)

• Huomautus: Puhelimen uuden näytön liima voi näyttää erilaiselta kuin kuvassa, mutta suoritettavat vaiheet ovat samat.

14. Tarkista, että näytön liima on oikealla paikalla kotelon reunalla. Jos liimaa ei ole asetettu oikein koteloon, toista irrotusvaiheet 32–34. Toista sitten kokoamisvaiheet 1–14 käyttämällä uutta näytön liimaa.

15. Käytä mustaa tikkua näytön liiman kiinnittämiseen koteloon. Varmista, että liima kiinnittyy tasaisesti, viemällä musta tikku kotelon reunan ympäri vähintään kolmesti.

•  Varoitus

• Älä vaurioita yläkaiuttimen säleikköä tai vaahtomuovipaloja. Jos säleikkö tai vaahtomuovipalat ovat vaurioituneet, säleikkö on vaihdettava.

• Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon.

16. Poista irrotettava yläsuojakalvo kuvan mukaisesti.

• Tärkeää: Älä irrota irrotettavaa keskisuojakalvoa vielä.

• Irrotettava yläsuojakalvo

17. Aseta imukupit korjausalustalle.

18. Kohdista näytön vasen reuna kotelon vasemman reunan kanssa. Kiinnitä näyttö imukuppeihin painamalla varovasti näytön reunoja.

•  Varoitus: Älä paina näytön takaosaa.

19. Paina näytön joustavan kaapelin pää ja ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavan kaapelin pää liittimiin. Paina liittimiä tasaisesti koko pituudelta.

20. Aseta näytön liittimen suojakotelo (1) ja ympäristön valoisuuden tunnistimen liittimen suojakotelo (2) joustavien kaapeleiden päiden päälle.

21. Kiinnitä yksi uusi trilobe-ruuvi (923-10010) näytön liittimen suojakoteloon (1) ja yksi uusi trilobe-ruuvi (923-09853) ympäristön valoisuuden tunnistimen liittimen suojakoteloon (2) mustalla momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix ‑vaihtopäällä.

22. Irrota irrotettavan keskisuojakalvon (1) ensimmäinen kaistale vetämällä sitä myötäpäivään kotelon alakulmasta. Irrota toinen kaistale (2) vetämällä sitä vastapäivään kotelon oikeasta alakulmasta. Irrota sitten kolmas kaistale (3) vetämällä sitä myötäpäivään kotelon vasemmasta alakulmasta.

•  Vaara: Keskimmäisen irrotettavan suojakalvon kolmas kaistale kulkee kahden joustavan kaapelin alta. Älä vahingoita joustavia kaapeleita, kun irrotat irrotettavaa suojakalvoa.

• Irrotettava keskisuojakalvo

23. Tarkista, että näytön liima on oikealla paikallaan ja että se ei ole vaurioitunut tai rypyssä. Jos liima on vaurioitunut, irrota se ja asenna uusi liima.

24. Irrota imukupit näytöstä vetämällä imukuppien kielekkeitä. Kallista näyttöä alaspäin siten, että näyttö on kotelon päällä.

25. Irrota imukupit korjausalustasta.

26. Paina näytön kaikkia neljää kulmaa samanaikaisesti. Paina sitten näytön reunoja pitkin, kunnes näyttö napsahtaa paikoilleen ja on samalla tasolla kotelon kanssa.

•  Vaara: Varmista, että joustavat kaapelit eivät jää puristuksiin näytön ja kotelon väliin. Tunnustele, onko näytön reunoissa epätasaisuuksia tai aukkoja. Jos näyttö ei ole samalla tasolla kotelon kanssa, toista irrotusvaiheet 7–34 ja tarkista, ettei joustavissa kaapeleissa ole vaurioita. Toista sitten kokoamisvaiheet 1–26.

27. Pane iPhonen sisältävä korjausalusta näyttöpuristimeen. Vedä vipua alas, kunnes näyttöpuristin lukittuu.

28. Odota, kunnes näytön liimapuristinlevy antaa äänimerkin ja sen ajastimessa näkyy 0. Vedä vipu alas (1) ja vedä vapautusnuppi (2) ulos. Nosta sitten vipua (3).

29. Irrota korjausalusta näyttöpuristimesta.

30. Kiinnitä kaksi uutta turvaruuvia (yksi USB-C-liittimen kummallekin puolelle) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx-vaihtopäällä. Kun kiinnität ruuveja, paina näyttöä kevyesti USB-C-liittimen läheltä.

• Huomautus: Käytä malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• Musta (923-09817)

• Sininen, vihreä, vaaleanpunainen, keltainen (923-09818)

•  Varoitus: Jos ruuvit eivät asetu pinnan tasoon, irrota ruuvit ja aseta ne sivuun. Toista sitten vaihe 30 uusilla turvaruuveilla. Jos uudet ruuvit eivät vieläkään ole samalla tasolla, toista kaikki irrotus- ja kokoamisasennusvaiheet.

31. Puhdista iPhonen sivut melamiinisienellä.

• Tärkeää: Jos olet suorittanut vaiheet 1–5, jatka vaiheeseen 32. Jos sinun ei tarvinnut suorittaa vaiheita 1–5, siirry tämän osion lopussa olevaan Varoitus-ilmoitukseen.

32. Nosta iPhone pois korjausalustalta.

33. Aseta iPhone säädettävän lämmitettävän näyttötaskun oikeaan alakulmaan siten, että kamera on ylöspäin ja USB-C-liitin on taskun pohjaa kohti.

34. Pidä iPhonea paikallaan painamalla sitä kuvassa näkyviltä alueilta. Lukitse iPhone paikalleen kääntämällä taskun pohjassa olevaa nuppia myötäpäivään.

•  Varoitus: Älä kiristä nuppia liikaa.

• Tärkeää: Varmista, että iPhone on asetettu keskelle taskun sisällä olevien messinkireunusten väliin. Jos näin ei ole, löysää reunuksia kääntämällä nuppia vastapäivään. Poista iPhone ja toista vaiheet 33 ja 34.

35. Aseta säädettävä lämmitettävä näyttötasku lämmitettävään näytön irrotustyökaluun. Älä kytke irrotustyökalua päälle.

36. Tartu kahvaan ja liu'uta imukuppia suoraan ulos, kunnes imukupin reuna on linjassa takalasin (1) alareunan kanssa.

37. Laske imukuppi kiinni takalasiin (2) kääntämällä irrotustyökalun nuppia myötäpäivään. Kiinnitä sitten imukuppi takalasiin (3) kääntämällä kahva ala-asentoon.

•  Varoitus: Älä anna imukupin roikkua takalasin reunan yli, sillä tämä voi vaurioittaa iPhonea. Jos laite vaurioituu, keskeytä korjaus. Löydät huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/fi-fi/repair.

38. Käännä irrotustyökalun nuppia hitaasti vastapäivään, kunnes takalasi irtoaa kotelosta.

• Tärkeää: Älä kallista takalasia viittä astetta enempää, jotta takalasin joustava kaapeli ei vaurioidu.

39. Vapauta imukuppi kääntämällä kahva yläasentoon. Liu'uta sitten mustan tikun pää varovasti imukupin reunan alle ja irrota imukuppi takalasista.

40. Vapauta tasku irrotustyökalusta painamalla taskun sivussa olevaa vapautuspainiketta.

41. Käännä säädettävän lämmitettävän näyttötaskun nuppia vastapäivään, kunnes voit poistaa iPhonen taskusta.

42. Aseta iPhone korjausalustalle siten, että kamera on ylöspäin ja USB-C-liitin on aukkoa kohti. Aseta sitten takalasi sivuun puhtaalle alustalle.

43. Irrota Kapton-teippi akun joustavan kaapelin liittimen päältä.

• Huomautus: Älä liitä akun joustavaa kaapelia takaisin paikoilleen tässä vaiheessa.

44. Suorita kaikki Takalasi-osiossa olevat kokoamisvaiheet. Lue sitten seuraava varoitus.

Varoitus

• System Configuration on suoritettava, jos olet asentanut uuden takalasin, akun, kameran tai näytön. TrueDepth Camera Configuration on suoritettava, jos olet asentanut uuden TrueDepth-kameran. Jätä huomioimatta iPhonen ominaisuuksia koskevat ilmoitukset lukitussa näytössä, kunnes olet suorittanut Configurationin.

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä vaadittu Configuration. Configurationin käynnistystapa riippuu vaihdetuista osista.

• Jos vaihdoit takalasin, akun, kameran tai näytön, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

• Jos vaihdoit TrueDepth-kameran, seuraavien vaatimusten on täytyttävä:

• Sinulla on oltava Mac, jossa on asennettuna Apple Service Utilityn uusin versio. Sinun on myös asennettava iPhone Repair – TrueDepth Camera ‑resurssit, jotka löytyvät Apple Service Utilityn Resources (Resurssit) ‑ikkunasta.

• Laitteessa on oltava iOS:n uusin versio.

• Sinulla on oltava internetyhteys.

• Sinulla on oltava USB-C-latauskaapeli.

• Kun olet asentanut Apple Service Utilityn Maciin, lue lisätietoja TrueDepth Camera Configuration ‑prosessin käynnistämisestä osoitteesta support.apple.com/self-service-repair.