MacBook Air (15-tuumainen, M2, 2023) – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• akun liimakiinnitys

• akkupuristinlevy ja tukikehys

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• iPhonen näyttöpuristin

• nailontikku (musta tikku)

• Torx Plus 3IP -vaihtopää

• Torx Plus 4IP -vaihtopää

Irrottaminen

1. Irrota akun pidikkeestä neljä 4IP-ruuvia säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 4IP-vaihtopäällä.

2. Irrota akun pidikkeestä kaksi 3IP-ruuvia säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP ‑vaihtopäällä.

3. Tartu akun ensimmäiseen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä (1). Irrota liimakiinnitys kotelon yläosasta varovasti.

4. Tartu akun toiseen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä (2). Irrota liimakiinnitys kotelon yläosasta varovasti.

5. Irrota molemmat liimakiinnitykset akun pidikkeestä ja kotelon yläosasta vetämällä (3).

• Tärkeää: Pidä kiinni akun kahdesta liimakiinnityksestä ja vedä niitä kotelon yläosan reunan ohi hieman viistosti ylöspäin, kunnes saat liimakiinnitykset irti kokonaan (4). Älä anna liimakiinnitysten koskettaa kotelon yläosan reunaa.

6. Irrota kolme jäljellä olevaa liimakiinnitystä (2–4) toistamalla vaiheet 3–5. Jatka sitten vaiheeseen 7.

7. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

8. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti kotelon yläosasta (1, 2).

•  Varoitus: älä taita tai rypistä joustavaa kaapelia (3).

9. Irrota akun joustava kaapeli varovasti kotelon yläosasta.

10. Pidä akun pidikkeen (1) yläkulmista kiinni ja nosta akku (2).

11. Tue akkua altapäin, kun nostat sitä ylös ja ulos kotelon yläosasta.

•  Varoitus: älä irrota akkua akun pidikkeestä.

•  Varoitus: älä kosketa akun keskiosaa.

12. Kostuta kotelon yläosassa olevat akun joustavan kaapelin liimakiinnitykset varovasti etanoli- tai IPA-liinalla.

13. Nosta akun joustavan kaapelin liimakiinnityksen yhtä reunaa varovasti mustan tikun tylpällä päällä.

14. Irrota liimakiinnitys ESD-suojatuilla pinseteillä.

•  Varoitus: älä vahingoita grafiittikerrosta irrottaessasi liimakiinnitystä.

• Tärkeää: uutta vaihtoliimakiinnitystä ei tarvita.

Kokoaminen

1. Taita liimakiinnitystä 90 astetta rei’itettyä viivaa pitkin kunkin akun liimakiinnityksen kohdalla alla olevan kuvan mukaisesti. Poista sitten suojakalvo.

2. Kohdista akun liimakiinnitys kotelon yläosan kulmien päälle kuvan osoittamalla tavalla.

3. Paina akun liimakiinnitykset kiinni kotelon yläosaan.

4. Laske akku kotelon yläosaan.

•  Varoitus: älä irrota akkua akun pidikkeestä.

•  Varoitus: älä kosketa akun keskiosaa.

5. Asenna kaksi 4IP-ruuvia (923-09235) osittain takaisin akun pidikkeen yläkulmiin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 4IP ‑vaihtopäällä.

6. Kallista akun pidikettä (1) hieman ylöspäin ja tue sitä yhdellä kädellä.

•  Varoitus: Älä kallista akkua yli 45 astetta, jotta et taivuta akun pidikettä kohdasta, johon kaksi ruuvia on asennettu osittain takaisin (2).

7. Tartu akun pidikkeen toisen sivun alla olevaan akun liimakiinnityksen suojakalvon taitettuun osaan ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota sitten irrotettava yläsuojakalvo akun liimakiinnityksistä. Toista tämä vaihe toisella puolella.

8. Laske akku kotelon yläosan päälle.

9. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä kaksi alempaa 4IP-ruuvia (923-09235) (1) takaisin akun pidikkeeseen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 4IP-vaihtopäällä. Kiinnitä sitten kaksi ylempää 4IP-ruuvia (923-09235) (2) kokonaan takaisin momenttiruuvimeisselillä ja 4IP-vaihtopäällä.

10. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08983) takaisin akun pidikkeeseen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

11. Aseta ohjauslevyn joustava kaapeli akun päälle.

12. Irrota akun liimakiinnitysten vedettävien kielekkeiden irrotettava suojakalvo ESD-suojatuilla pinseteillä.

13. Paina akun liimakiinnitysten kielekkeet kiinni kotelon yläosaan mustan tikun tylpällä päällä.

14. Avaa näyttö. Aseta sitten tietokone tukikehykseen siten, että näyttö roikkuu pöydän reunan yli.

15. Aseta akkupuristinlevy akun (1) päälle. Kohdista akkupuristinlevyn reiät tukikehyksen kohdistustappien kohdalle (2).

•  Varoitus: varmista, että ohjauslevyn joustava kaapeli on tasaisesti akkua vasten, jotta et vaurioita sitä puristinlevyllä.

16. Aseta tukikehys iPhonen näyttöpuristimeen.

17. Varmista, että tukikehys on kohdistettu iPhonen näyttöpuristimen takaosan kanssa.

18. Vedä vipua alas, kunnes se lukkiutuu.

19. Odota, kunnes iPhonen näyttöpuristin piippaa ja sen ajastin näyttää nollan. Vedä vipua hieman alas (1) ja vedä vapautusnuppi (2) ulos. Nosta sitten vipua (3).

20. Irrota tukikehys iPhonen näyttöpuristimesta. Nosta sitten puristinlevy pois.

21. Irrota tietokone tukikehyksestä. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

22. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen: