MacBook Air (15-tuumainen, M2, 2023) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• I/O-liittimen suojakotelon teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 3IP ‑vaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm -vaihtopää

Varoitus

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Irrottaminen

1. Poista seuraavat viisi suojakoteloa irrotusvaiheiden 2–10 mukaisesti:

• äänikortin liittimen suojakotelo (1)

• interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelo (2)

• ohjauslevyn liittimen suojakotelo (3)

• näytön liittimien suojakotelo (4)

• I/O-liittimen suojakotelo (5).

2. Nosta hieman äänikortin liittimen suojakotelon (1) vaahtomuovisuojusta mustan tikun tylpällä päällä. Irrota sitten yksi 3IP-ruuvi (923-08925) suojakotelosta (2) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

3. Irrota 3IP-ruuvi (923-08925) interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

4. Vedä polyesterikalvoa irti ohjauslevyn liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi kahteen 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: Älä irrota polyesterikalvoa suojakotelosta.

5. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) ohjauslevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä.

6. Vedä vaahtomuovisuojusta irti näytön liittimien suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Tärkeää: Älä irrota vaahtomuovisuojusta suojakotelosta.

7. Irrota neljä 3IP-ruuvia (923-08925) näytön liittimien suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä.

8. Irrota näytön liittimien suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

9. Irrota I/O-liittimen suojakotelon teipin oikea alakulma mustan tikun tylpällä päällä. Vedä sitten teippi irti I/O-liittimen suojakotelosta. Hävitä teippi.

10. Irrota kolme 3IP-ruuvia (923-08925) I/O-liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

11. Nosta seuraavan kahdeksan joustavan kaapelin päät irti liittimistä mustalla tikulla:

• interposer-liitäntälevyn joustava kaapeli (1)

• mikrofonin joustava kaapeli (2)

• näytön joustavat kaapelit (3, 4)

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (5)

• USB-C-levyn joustavat kaapelit (6, 7)

• auki/kiinni (AMR) ‑tunnistimen joustava kaapeli (8).

12. Nipistä ohjauslevyn joustavan kaapelin suojakotelon (1) reunoja ja nosta se irti liittimestä (2).

13. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-09281) (1), (923-09231) (2) emolevystä säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

14. Irrota seuraavat kuusi 5IP-ruuvia emolevystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä:

• kolme 5IP-ruuvia (923-09560) (1)

• kaksi 5IP-ruuvia (923-08980) (2)

• yksi 5IP-ruuvi (923-09233) (3).

15. Pitele emolevyn reunoja kuvan mukaisesti. Liu’uta emolevyä vasemmalle (1) ja ulos itseäsi kohti (2). Siirrä kaapelit pois tieltä irrottaessasi emolevyä kotelon yläosasta.

•  Varoitus: Älä pidä kiinni jäähdytyselementistä (3).

Kokoaminen

1. Jos asennat uudelleen alkuperäisen emolevyn, siirry vaiheeseen 2. Jos asennat uuden emolevyn, asenna ensin uusi Touch ID ‑levy. Jatka sitten vaiheeseen 2.

2. Laske emolevy kotelon yläosaan (1) ja liu’uta sitä oikealle (2). Siirrä sivuun akun joustava kaapeli (3), joustavat I/O-kaapelit (4) sekä mikrofonin ja näytön joustavat kaapelit (emolevyn yläreunan takana alla olevan kuvan mukaisesti).

•  Varoitus: Älä pidä kiinni jäähdytyselementistä.

3. Varmista, että mikään joustavista kaapeleista (1–10) ei ole jäänyt jumiin emolevyn alle.

•  Varoitus: Älä kytke akun joustavaa kaapelia (10), sillä se vahingoittaa emolevyä.

4. Aseta 10–34 Ncm:n säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä yksi 5IP-ruuvi (923-09233) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

5. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 14,5 Ncm. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-09231) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

6. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-08981) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

7. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 14,5 Ncm. Kiinnitä kaksi 5IP-ruuvia (923-08980) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

8. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 10 Ncm. Kiinnitä kolme 5IP-ruuvia (923-09560) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

9. Paina seuraavien yhdeksän joustavan kaapelin päät emolevyn liittimiin:

•  Varoitus: Älä kytke akun joustavaa kaapelia (merkitty punaisella X:llä seuraavassa kuvassa).

• interposer-liitäntälevyn joustava kaapeli (1)

• ohjauslevyn joustava kaapeli (2)

• mikrofonin joustava kaapeli (3)

• näytön joustavat kaapelit (4, 5)

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (6)

• USB-C-levyn joustavat kaapelit (7, 8)

• auki/kiinni (AMR) ‑tunnistimen joustava kaapeli (9).

10. Aseta äänikortin liittimen suojakotelo joustavan kaapelin päälle.

• Tärkeää: Huomioi suojakotelon sijainti alla olevassa kuvassa. Varmista, että suojakotelon reuna on jäähdytyselementin alla ja vaahtomuovisuojus jäähdytyselementin päällä.

11. Nosta vaahtomuovisuojusta (1) varovasti mustalla tikulla. Kiinnitä sitten yksi 3IP-ruuvi (923-08925) (2) äänikortin liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä.

12. Kallista interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelon oikeaa puolta liittimen oikealla puolella olevan reunan alta. Laske sitten suojakotelo liittimen päälle. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-08925) suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä.

13. Vedä polyesterikalvoa irti ohjauslevyn liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä.

14. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin ohjauslevyn liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä. Paina sitten polyesterikalvo molempien ruuvien päälle.

15. Aseta näytön liittimien suojakotelo mikrofonin ja näytön joustavien kaapelien päiden päälle.

16. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin näytön liittimien suojakotelon (1) ulompiin päihin sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä.

17. Vedä vaahtomuovia irti näytön liittimien suojakotelon molempien päiden läheltä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi keskimmäisiin ruuvinreikiin.

18. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin näytön liittimien suojakotelon (2) keskiosaan sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä. Paina sitten vaahtomuovi varovasti molempien ruuvien päälle.

19. Aseta I/O-liittimen suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle. Kiinnitä sitten kolme 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä.

20. Irrota I/O-liittimen suojakotelon teipin taustapaperi. Kohdista sitten teippi I/O-liittimen suojakotelon oikeaan reunaan kuvan mukaisesti.

•  Varoitus: Varmista, että I/O-liittimen suojakotelon teippi ei ulotu suojakotelon reunan yli.

21. Paina I/O-liittimen suojakotelon teippi koko pituudelta kiinni I/O-liittimen suojakoteloon.

22. Irrota liima-aineen taustapaperia hieman vasemmasta yläkulmasta. Vedä sitten taustapaperi hitaasti irti I/O-liittimen suojakotelon teipistä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.