MacBook Air (15-tuumainen, M2, 2023) – kotelon pohja

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Työkalut

• akun kansi

• akun joustavan kaapelin kohdistustyökalu

• viiltosuojatut käsineet

• ESD-suojatut pinsetit

• pienikärkinen pysyvä tussi

• Nailontikku (musta tikku)

• pentalobe-ruuvimeisseli

• imukuppi

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

Irrottaminen

1. Aseta tietokone puhtaalle tasaiselle alustalle pohjapuoli ylöspäin.

2. Irrota neljä pentalobe-ruuvia kotelon pohjasta pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on MacBook Air -mallikohtainen.

• Hopea ja tähtivalkea (923-08974)

• Tähtiharmaa (923-09193)

• Keskiyö (923-09237)

3. Kiinnitä huomiota niiden kuuden sisäisen kiinnikkeen sijaintiin, jotka kiinnittävät kotelon pohjan kotelon yläosaan.

4. Kohdista imukupin oikea reuna kotelon yläosassa olevan uran vasempaan reunaan kuvan mukaisesti. Kiinnitä imukuppi kotelon pohjan etureunan lähelle painamalla imukuppia.

5. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet kahden etureunassa olevan sisäisen kiinnikkeen vapautuvan.

6. Vapauta imukuppi puristamalla sen reunoja.

7. Kohdista imukupin vasen reuna kotelon yläosassa olevan uran oikeaan reunaan kuvan mukaisesti. Kiinnitä imukuppi kotelon pohjan etureunan lähelle painamalla imukuppia.

8. Vedä imukupin kahvasta, kunnes etureunassa olevat kaksi sisäistä kiinnikettä vapautuvat.

9. Vapauta imukuppi puristamalla sen reunoja.

10. Kiinnitä imukuppi painamalla se kotelon pohjan vasempaan reunaan.

11. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet vasemmanpuoleisen sisäisen kiinnikkeen vapautuvan. Vapauta sitten imukuppi puristamalla sen reunoja.

12. Kiinnitä imukuppi painamalla se kotelon pohjan oikeaan reunaan.

13. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet oikeanpuoleisen sisäisen kiinnikkeen vapautuvan. Vapauta sitten imukuppi puristamalla sen reunoja.

14. Pue viiltosuojatut käsineet.

15. Nosta kotelon pohjaa noin 10 mm, jotta saat aikaan kapean raon kotelon pohjan ja yläosan välille etureunan myötäisesti. Irrota sitten kotelon pohja kotelon yläosasta vetämällä pohjan molemmilta puolilta.

•  Varoitus: älä nosta kotelon pohjaa yli 15 mm:n korkeuteen.

• Huomautus: Jos kotelon pohja ei irtoa kotelon yläosasta, varmista, että kaikki sisäiset kiinnikkeet ovat vapautuneet, toistamalla vaiheet 3–15. Jatka sitten vaiheeseen 16.

16. Aseta kotelon pohja puhtaalle tasaiselle pinnalle pohjapuoli ylöspäin.

• Tärkeää: Jos vaihdat kotelon pohjan, toimi seuraavasti:

• Säilytä alkuperäinen kotelon pohja, kunnes korjaus on valmis.

• Kirjoita tietokoneen sarjanumero uuden kotelon pohjan sisäpinnalle pienikärkisellä pysyvällä tussilla.

• Jos vaihdat vain kotelon pohjan etkä muita osia, siirry kokoamisvaiheeseen 14.

17. Ota käsineet pois käsistäsi.

18. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

19. Vedä polyesterikalvoa irti akun liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi kahteen 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: älä irrota polyesterikalvoa suojakotelosta.

20. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) akun liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

21. Irrota akun liittimen suojakotelo ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

22. Nosta akun joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustan tikun tylpällä päällä.

Kokoaminen

1. Aseta akun joustavan kaapelin kohdistustyökalun tapit ruuvien reikien viereen kuvan mukaisesti (1).

2. Aseta työkalu vaakasuoraan, kun asetat kohdistustapit ruuvinreikiin (2).

3. Paina akun joustavan kaapelin pää liittimeen (3).

4. Irrota akun joustavan kaapelin kohdistustyökalu.

5. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-08925) osittain takaisin sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -vaihtopäällä kuvan mukaisesti.

6. Aseta akun liittimen suojakotelo akun joustavan kaapelin pään päälle (1). Liu’uta suojakotelon pää 3IP-ruuvin alle kuvan mukaisesti (2).

7. Kuori polyesterikalvoa akun liittimen suojakotelon päästä ESD-suojatuilla pinseteillä alla olevan kuvan mukaisesti.

8. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-08925) takaisin akun liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

9. Kuori polyesterikalvoa akun liittimen suojakotelon toisesta päästä ESD-suojatuilla pinseteillä.

10. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi kokonaan takaisin akun liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

11. Paina polyesterikalvoa sen koko pituudelta, jotta se kiinnittyy akun liittimen suojakoteloon.

12. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

13. Pue viiltosuojatut käsineet.

14. Aseta kotelon pohja kotelon yläosan päälle. Varmista, että kotelon pohjan pitkä reuna on samalla tasolla näytön saranan kanssa.

15. Paina kotelon pohjaa saranan (1) lähellä ja työnnä samalla kotelon pohjaa eteenpäin (2). Tunnet, kuinka neljä kiinnityspaikkaa kiinnittyvät kotelon yläosan kaiuttimien lähellä oleviin neljään ruuviin.

•  Varoitus: Paina kotelon pohjaa tasaisesti. Pidä kotelon pohjan ja yläosan välissä pieni rako, jotta pinnat eivät naarmuunnu.

• Tärkeää: Varmista, että kotelon pohja ja yläosa ovat kohdakkain. Jos näin ei ole, irrota kotelon pohja vetämällä sitä itseäsi kohti. Toista sitten vaiheet 14–15.

16. Kiinnitä kuusi sisäistä kiinnikettä kotelon yläosaan painamalla kotelon pohjaa kuvassa näkyviltä alueilta.

17. Kiinnitä neljä pentalobe-ruuvia takaisin kotelon pohjaan pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on MacBook Air -mallikohtainen.

• Hopea ja tähtivalkea (923-08974)

• Tähtiharmaa (923-09193)

• Keskiyö (923-09237)

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos olet asentanut uuden näytön, kannen kulmatunnistimen, emolevyn, kaiuttimet tai Touch ID -levyn, laitteelle täytyy suorittaa System Configuration.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokone käynnistyy vianmääritystilassa, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit Touch ID -levyn, se toimii vain virtapainikkeena, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit kannen kulmatunnistimen, sulje näyttö 20 sekunnin ajaksi, kun sinua kehotetaan tekemään niin System Configuration ‑prosessin aikana. Jos näyttö ei ole suljettu kokonaan prosessin aikana, sinun on asennettava toinen uusi kannen kulmatunnistin.