Mac Studio (2023) – takaosan Thunderbolt 4 ‑portit

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (oranssi, 0,85 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm ‑vaihtopää

• Torx T7 -ruuvimeisseli

• USB‑C-latauskaapeli

Huomautus: Näiden ohjeiden kuvissa näytetään kahden takaosan Thunderbolt 4 -portin irrottaminen ja kokoaminen. Työvaiheet ovat kuitenkin samat myös vain yhdelle portille.

Irrottaminen

1. Irrota takaosan Thunderbolt 4 ‑porttien liittimen suojakotelosta kaksi 3IP-ruuvia (923-09162) oranssilla momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP ‑vaihtopäällä.

2. Irrota takaosan Thunderbolt 4 ‑porttien liittimen suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

3. Nosta takaosan Thunderbolt 4 -porttien joustavien kaapeleiden päät irti liittimistä mustalla tikulla.

4. Aseta tietokone pystyyn siten, että etuportit ovat ylöspäin.

5. Irrota kuusi 5IP-ruuvia (923-09150) takaosan Thunderbolt 4 ‑porteista säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 5IP ‑vaihtopäällä.

6. Irrota kaksi T7-etäisyysruuvia (923-09159) takaosan Thunderbolt 4 ‑porteista T7-ruuvimeisselillä.

7. Nosta takaosan Thunderbolt 4 -portit ulos kotelosta.

Kokoaminen

1. Aseta tietokone siten, että etuportit ovat sinuun päin.

2. Aseta takaosan Thunderbolt 4 -portit koteloon ja paina takaosan Thunderbolt 4 -porttien joustavan kaapelin pää liittimeen (1). Aseta sitten takaosan Thunderbolt 4 -portit kotelossa olevaan aukkoon (2).

3. Aseta takaosan Thunderbolt 4 -portit koteloon ja paina takaosan Thunderbolt 4 -porttien joustavan kaapelin pää liittimeen (1). Aseta sitten takaosan Thunderbolt 4 -portit kotelossa olevaan aukkoon (2).

4. Aseta tietokone pystyyn siten, että etuportit ovat ylöspäin.

5. Kiinnitä kaksi T7-etäisyysruuvia (923-09159) osittain takaosan Thunderbolt 4 ‑portteihin T7-ruuvimeisselillä.

6. Kiinnitä kuusi 5IP-ruuvia (923-09150) osittain takaosan Thunderbolt 4 ‑portteihin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 5IP ‑vaihtopäällä.

7. Aseta tietokone siten, että etuportit ovat sinuun päin.

8. Paina tasaisesti Thunderbolt 4 ‑porttien joustavien kaapelien päitä niiden koko pituudelta, jotta ne ovat täysin kiinni emolevyssä.

• Oikein

• Väärin

9. Aseta takaosan Thunderbolt 4 -porttien liittimen suojakotelo takaosan Thunderbolt 4 -porttien joustavien kaapeleiden päiden päälle. Kiinnitä sitten suojakoteloon takaisin kaksi 3IP-ruuvia (923-09162) oranssilla momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP ‑vaihtopäällä.

10. Käännä tietokonetta siten, että sen takaportit ovat sinua kohti.

11. Liitä USB-C-latauskaapelin molemmat päät takaosan Thunderbolt 4 -portteihin (1) kuvan osoittamalla tavalla varmistaaksesi takaosan Thunderbolt 4 -porttien kohdistuksen. Säädä porttien kohdistusta, kunnes USB-C-latauskaapelin molemmat päät on helppo liittää ja irrottaa.

12. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 17,5 Ncm. Kiinnitä sitten neljä 5IP-ruuvia kokonaan takaisin takaosan Thunderbolt 4 ‑portteihin (2) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

13. Liitä USB‑C-latauskaapelin molemmat päät takaosan toiseen kahteen Thunderbolt 4 ‑porttiin (1) kuvan osoittamalla tavalla varmistaaksesi takaosan Thunderbolt 4 ‑porttien kohdistuksen. Säädä porttien kohdistusta, kunnes USB-C-latauskaapelin molemmat päät on helppo liittää ja irrottaa.

14. Asenna kaksi T7-etäisyysruuvia (2) kokonaan takaisin T7-ruuvimeisselillä.

15. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 17,5 Ncm. Kiinnitä sitten neljä 5IP-ruuvia kokonaan takaisin takaosan Thunderbolt 4 ‑portteihin (3) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen: