Mac Studio (2023) – kotelon pohja

Ennen kuin aloitat

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (1,2–3 Nm)

• etanoliliinoja tai isopropyylialkoholiliinoja (IPA)

• nailontikku (musta tikku)

• Torx Plus 10IP 50 mm ‑vaihtopää

Irrottaminen

1. Aseta tietokone siten, että kotelon pohja on ylöspäin ja etuosan portit osoittavat itseäsi kohti.

2. Aseta mustan tikun litteä pää 45–60 asteen kulmassa kotelon pohjan ruuvaustiivisteen sisäreunan alle.

3. Liu’uta musta tikku ruuvaustiivisteen alle. Nosta sitten mustaa tikkua, jotta ruuvaustiiviste irtoaa kotelon pohjasta.

•  Varoitus: Älä laita kättäsi mustan tikun eteen.

• Tärkeää: Kotelon pohjan liimanauhoja voi käyttää uudelleen. Jos jokin liimanauhoista on vaurioitunut, jatka vaiheeseen 4. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 6.

4. Raaputa vaurioitunut liimanauha varovasti irti kotelon pohjasta mustan tikun litteällä päällä.

5. Puhdista kaikki mahdolliset liimajäämät kotelon pohjasta etanoli- tai IPA-liinoilla.

6. Irrota neljä 10IP-ruuvia (923-08938) kotelon pohjasta säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 10IP ‑vaihtopäällä.

7. Nosta kotelon pohja pois kotelosta.

• Huomautus: Jos kotelon pohja ei nouse kotelosta helposti, aseta mustan tikun terävä pää yhteen tuuletusaukoista. Nosta sitten kotelon pohja pois kotelosta mustalla tikulla.

Kokoaminen

1. Aseta kotelon pohja koteloon niin, että lukkopaikka (1) on SDXC-korttipaikkaa ja etuportteja (2) vastapäätä.

2. Kiinnitä Torx Plus 10IP ‑vaihtopää säädettävään (1,2–3 Nm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 2,0 Nm.

3. Kiinnitä neljä 10IP-ruuvia (923-08938) takaisin kotelon pohjaan säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 10IP ‑vaihtopäällä.

• Tärkeää: Jos asennat uuden liimanauhan, jatka kokoamisvaiheeseen 4. Muussa tapauksessa siirry kokoamisvaiheeseen 8.

4. Vaihdettavassa liimanauhassa on läpinäkyvä taustapaperi ylhäällä ja sininen taustapaperi alhaalla. Aseta liimanauha kotelon pohjaan kuvan mukaisesti siten, että sininen taustapaperi on alaspäin ja läpinäkyvä taustapaperi ylöspäin.

5. Paina läpinäkyvää ylätaustapaperia ja liimanauhaa (1), kun vedät sinisen alataustapaperin (2) hitaasti liimanauhan alta ja painat samalla liimanauhaa kotelon pohjaan.

• Tärkeää: Älä irrota koko sinistä liimataustapaperia kerralla.

6. Liu’uta ja paina ylätaustapaperia koko sen pituudelta, kun jatkat alataustapaperin irrottamista liimanauhasta (3).

7. Irrota liimanauhan ylätaustapaperi varovasti.

8. Asenna tarvittaessa kolme muuta liimanauhaa toistamalla vaiheet 4–7.

9. Tarkista, kumpi on kotelon pohjan ruuvaustiivisteen alapuoli. Kotelon pohjan ruuvaustiivisteen alapuoli kiinnittyy kotelon pohjaan, ja sen keskiosa on hieman koholla. Kotelon pohjan ruuvaustiivisteen ulkopuoli on tasainen.

10. Aseta kotelon pohjan ruuvaustiiviste kotelon pohjan liimanauhojen päälle. Paina lujasti kotelon pohjan ruuvaustiivistettä koko sen pituudelta, jotta se kiinnittyy kotelon pohjaan.

Vaara

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos olet asentanut uuden emolevyn tai SSD-moduuleja, laitteelle täytyy suorittaa System Configuration.

• Jos vaihdoit emolevyn tai SSD-moduuleja, tietokone ei käynnisty ja tilan merkkivalo vilkkuu oranssina siihen asti, kun palautat tietokoneen käyttämällä erillistä Macia. Palauta Mac noudattamalla ohjeita. Käynnistä sitten System Configuration ‑prosessi.