Mac Studio (2023) – SSD-moduulit

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• nailontikku (musta tikku)

• Torx T8 ‑vaihtopää

Vaara

Tärkeää

• SSD-moduulit on vaihdettava pareittain lukuun ottamatta 512 Gt:n, 1 Tt:n ja 2 Tt:n kokoonpanoja, joissa on yksittäiset SSD-moduulit.

• Näissä ohjeissa käsitellään yhden SSD-moduulin irrottamista ja kokoamista. Ohjeet ovat kuitenkin samat kahden SSD-moduulin irrottamisessa ja kokoamisessa.

Irrottaminen

Vaara

Varmista, ettet sekoita SSD-moduuleja. Jokaisessa SSD-moduulissa on sarjanumero, joka päättyy lukuihin 00 tai 01 ja joka vastaa moduulille tarkoitettua emolevyn liitintä. Moduulien sijainti vaihtelee Mac-mallin sirukokoonpanon mukaan.

Emolevy, jossa on M2 Max ‑siru:

Emolevy, jossa on M2 Ultra ‑siru:

1. Käännä tietokonetta siten, että sen takaportit ovat sinua kohti.

2. Nosta SSD-moduulin kannen kulma SSD-moduulista mustan tikun tylpällä päällä kuvan mukaisesti.

3. Irrota SSD-moduulin kansi emolevyn liittimestä ja hävitä se.

• Tärkeää: Uuden SSD-moduulin mukana toimitetaan uusi SSD-moduulin kansi, mutta se voidaan tilata myös erikseen (923-09077).

4. Irrota SSD-moduulista T8-ruuvi (923-09158) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T8-vaihtopäällä.

5. Tartu SSD-moduulin reunoihin ja vedä moduuli napakasti irti SSD-moduulin liittimestä.

•  Varoitus: Älä kallista tai nosta SSD-moduulia, kun irrotat sitä SSD-moduulin liittimestä.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat uuden SSD-moduulin, suorita kaikki kokoamisvaiheet. Jos asennat uudelleen vanhan SSD-moduulin, siirry vaiheeseen 2.

1. Irrota tilapäinen vaatimustenmukaisuustarra uuden SSD-moduulin takaosasta ennen moduulin asentamista.

2. Tunnista SSD-moduulia vastaava SSD-moduulin liitin.

•  Varoitus: Varmista, ettet sekoita SSD-moduuleja. Jokaisessa SSD-moduulissa on sarjanumero, joka päättyy lukuihin 00 tai 01 ja joka vastaa moduulille tarkoitettua emolevyn liitintä. Moduulien sijainti vaihtelee Mac-mallin sirukokoonpanon mukaan.

• Emolevy, jossa on M2 Max ‑siru:

• Emolevy, jossa on M2 Ultra ‑siru:

3. Tartu SSD-moduulin reunoihin ja työnnä se tiukasti SSD-moduulin liittimeen.

•  Varoitus: Älä kallista tai nosta SSD-moduulia, kun asetat sitä SSD-moduulin liitäntään.

4. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 29,5 Ncm. Kiinnitä sitten T8-ruuvi (923-09158) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T8-vaihtopäällä.

5. Jos asennat uudelleen vanhan SSD-moduulin, siirry kokoamisvaiheeseen 6. Jos asennat uuden SSD-moduulin, irrota uuden SSD-moduulin kansi liimakiinnityksestä.

• Huomautus: SSD-moduulin kanteen (2) on kiinnitetty kahva (1).

6. Pidä SSD-moduulin kantta kiinni kahvasta, kun asetat sen paikalleen SSD-moduulin päälle. Kohdista kaksi lyhyttä kielekettä ja yksi pitkä kieleke liittimen reunoihin.

7. Kallista SSD-moduulin kannen kahvaa (1) alaspäin. Liu’uta sitten kahva liitintä (2) kohti, jotta se irtoaa kannesta.

8. Taita kolme SSD-moduulin kannen kielekettä SSD-moduulin liittimen sivujen päälle mustan tikun tylpällä päällä. Paina sitten kielekkeet kiinni liittimen sivuihin.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos vaihdoit SSD-moduuleja, tietokone ei käynnisty ja tilan merkkivalo vilkkuu oranssina. Palauta Mac noudattamalla ohjeita. Käynnistä sitten System Configuration ‑prosessi.