Tietoja aidoista iPhone-näytöistä

iPhone-näytöt on suunniteltu, testattu ja valmistettu Applen laatu- ja suorituskykystandardien mukaisesti. Tämä käsittää helppokäyttöisen ja nopeasti reagoivan Multi-Touchin, suuren kirkkauden, loistavan väritasapainon, valkotasapainon ja suorituskyvyn esimerkiksi True Tonen, Night Shiftin ja värinäkosketuksen kaltaisille toiminnoille sekä ominaisuuksille.

Lue lisätietoja korjausvaihtoehdoista

Jos sinun täytyy vaihtaa iPhonesi näyttö, on tärkeää, että korjauksen tekee aitoja Apple-näyttöosia käyttävä koulutettu teknikko.

Useimpien asiakkaiden tapauksessa korjaus on turvallisinta ja luotettavinta hoitaa ammattimaisessa huoltoliikkeessä, jonka sertifioidut teknikot käyttävät aitoja Apple-osia. Tällaisiin huoltotahoihin kuuluvat Apple ja Applen valtuuttamat huoltoliikkeet. Itsenäisesti toimivat huoltoliikkeet voivat myös käyttää aitoja Apple-osia.1 Muita kuin aitoja osia käyttävien, kouluttamattomien henkilöiden suorittamat korjaukset saattavat heikentää laitteen turvallisuutta tai johtaa näytön virheelliseen toimintaan. Lisäksi korjaukset, joissa ruuveja tai suojuksia ei vaihdeta oikein, saattavat johtaa siihen, että laitteeseen jää irtonaisia osia, jotka voivat vahingoittaa akkua, aiheuttaa ylikuumenemista tai aiheuttaa vammoja.

Sijainnistasi riippuen voit vaihdattaa iPhonen näytön (takuuaikana tai sen jälkeen) käymällä Apple Storessa tai Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai lähettämällä iPhonen Applen korjauskeskukseen. Aitoja Apple-osia on myös saatavilla takuun ulkopuolisiin korjauksiin itsenäisiltä huoltoliikkeiltä tai omatoimikorjausohjelman kautta.2

Aloita näyttöhuoltoprosessi

iPhonen näytöt on kehitetty yhdessä iOS-ohjelmiston kanssa optimaalisen suorituskyvyn ja laadun takaamiseksi. Muu kuin aito näyttö saattaa aiheuttaa yhteensopivuus- tai suorituskykyongelmia. Ongelmia saattaa ilmetä esimerkiksi näyttöpäivityksiä sisältävän iOS-päivityksen jälkeen.

Jos huoltoliike käyttää muita kuin aitoja osia, tällä voi olla myös seuraavia seuraamuksia:

Multi-Touchissa saattaa esiintyä ongelmia.

• Multi-Touch ei ehkä reagoi näytön joissain kohdissa.

• Multi-Touch-suorituskyky saattaa heikentyä: näytön kosketuksia saattaa esimerkiksi jäädä tunnistamatta tai niitä voidaan tunnistaa väärissä kohdissa.

• Kosketuksia saatetaan rekisteröidä virheellisesti puhelun aikana.

• Näyttö ei ehkä sammu puheluiden aikana.

• Reuna- tai kämmenkosketuksia saatetaan tunnistaa virheellisesti.

Näytön kirkkaudessa ja väreissä saattaa esiintyä ongelmia.

• True Tone -näyttö ei ehkä toimi oikein.

• Ympäristön valoisuuden tunnistin saattaa lopettaa toimimisen tai sen suorituskyky saattaa heikentyä, jolloin näyttö himmenee tai muuttuu kirkkaammaksi virheellisesti.

• Näytön värien kalibrointi saattaa olla virheellinen, mikä voi aiheuttaa esimerkiksi näytön liiallista keltaisuutta tai sinisyyttä

• Näyttö ei ole tasaisen kirkas

• Enimmäiskirkkaus saattaa olla himmeämpi

• Akku saattaa tyhjentyä epätoivotulla tavalla

Osa- ja huoltohistoria

Jos käytössäsi on iPhone 11 tai uudempi, mukaan lukien iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi), jossa on iOS 15.2 tai uudempi, voit tarkastella tietoja iPhonesi osista ja huoltohistoriasta siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleiset > Tietoja. Voit myös selvittää, onko laitteen näyttö vaihdettu. Jos korjauksessa käytettiin aitoja Applen osia ja prosesseja, näet Näyttö-kohdassa sanan Aito.

Osa- ja huoltohistoria -näyttö, jossa on kaksi Aito Apple-osa -viestiä

Kun käytössä on iPhone 15 ja uudemmat iPhone-mallit sekä iOS 18, näet Käytetty-viestin3, jos asennettu näyttö oli ennestään käytetty tai jos se oli ollut aiemmin asennettuna toiseen iPhoneen.4

Kun uusi Apple-näyttö on asennettu, näet kohdan Näyttö vieressä viestin Viimeistele korjaus. Viesti poistuu, kun olet viimeistellyt korjauksen käyttämällä Repair Assistantia.

Näet viestin TuntematonTuntematon osa, jos näyttö

• on korvattu muulla kuin aidolla näytöllä

• ei toimi odotetusti.

Saatat nähdä myös viestin, jonka mukaan ”Apple on päivittänyt tämän iPhonen laitetiedot.” Tämä tarkoittaa, että Apple on päivittänyt kyseisen iPhonen laitetiedot, joita käytetään huollossa, turva-analyysissä ja tulevien tuotteiden kehittämisessä.

Näillä viesteillä ei ole vaikutusta iPhonesi käyttöön.

Lue lisätietoja iPhonen osa- ja huoltohistoriasta.

Osa- ja huoltohistoria -näyttö, jossa on Tuntematon-viesti
  1. Itsenäisesti toimivilla huoltoliikkeillä on pääsy aitoihin Apple-osiin, työkaluihin, koulutusmateriaaleihin, huolto-oppaisiin, diagnostiikkatoimintoihin ja resursseihin. Itsenäisten huoltoliikkeiden korjaukset eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin, mutta ne saattavat sisältyä huoltoliikkeiden omaan korjaustakuuseen.

2. Elektronisten laitteiden korjaamiseen perehtyneet asiakkaat saavat omatoimikorjausohjelman kautta käyttöönsä aitoja Apple-osia, työkaluja ja korjausoppaita, jotta he voivat suorittaa takuun ulkopuolisia korjauksia itse. Omatoimikorjaus on tällä hetkellä saatavilla tietyissä maissa tai tietyillä alueilla tietyille vuonna 2024 tai sen jälkeen julkaistuille iPhone-malleille. Jos haluat tutustua ohjelmaan kuuluvien mallien korjausoppaisiin tai tilata niihin varaosia, siirry omatoimikorjausohjelman sivulle.

3. Jos käytössä on iOS 15.1 tai aiempi, näet Tuntematon-viestin sijaan Tärkeä näyttöä koskeva viesti -ilmoituksen.

4. Aiemmin käytetty osa saattaa toimia toisessa iPhonessa, mutta aiemman käytön tai muokkauksen vuoksi suorituskyky ja laatu voivat vaihdella.