Tietoja iOS 11 -päivityksistä

iOS 11 sisältää satoja uusia toimintoja iPhonelle ja iPadille, kuten täysin uudistettu App Store, ennakoivampi ja älykkäämpi Siri, parannukset Kameraan ja Kuviin sekä lisätyn todellisuuden teknologiat, jotka mahdollistavat immersiiviset kokemukset. iOS 11 on myös suurin julkaisu koskaan iPadille lisäten uusia tehokkaita moniajo-ominaisuuksia, uuden Tiedostot-apin sekä uusia tapoja käyttää Apple Penciliä.

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 11.4.1

iOS 11.4.1 sisältää virheenkorjauksia ja parantaa iPhonen ja iPadin suojausta. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, joka esti joitakin käyttäjiä näkemästä AirPod-kuulokkeidensa viimeisen tunnetun sijainnin Etsi iPhoneni -apissa.

• Parantaa sähköpostien, yhteystietojen ja muistiinpanojen synkronoinnin luotettavuutta Exchange-tilien kanssa.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.4

iOS 11.4 sisältää AirPlay 2 -monihuoneäänentoiston, tuen HomePod-stereopareille sekä iCloud-viestit. Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

AirPlay 2

• Ohjaa kodin äänentoistojärjestelmää ja AirPlay 2:ta käyttäviä kaiuttimia kaikkialla kodissasi.

• Toista musiikkia samanaikaisesti ja synkronoituna useissa AirPlay 2:ta käyttävissä kaiuttimissa.

• Ohjaa AirPlay 2:ta käyttäviä kaiuttimia Ohjauskeskuksesta, lukitulla näytöllä tai AirPlay-säätimillä iPhonen tai iPadin apeissa.

• Ohjaa AirPlay 2:ta käyttäviä kaiuttimia Sirin avulla iPhonessa, iPadissa, HomePodissa tai Apple TV:ssä.

• Vastaa puheluun tai pelaa peliä iPhonessa tai iPadissa keskeyttämättä toistoa AirPlay 2:tä käyttävissä kaiuttimissa.

HomePod-stereopari

• Tämä päivitys tukee HomePod-stereoparin käyttöönottoa iPhonen tai iPadin avulla.

• HomePod-pari havaitsee sijaintinsa huoneessa automaattisesti ja tasapainottaa äänen kaiuttimien sijainnin perusteella.

• Kehittynyt säteenmuodostus (advanced beamforming) tarjoaa perinteistä stereoparia laajemman äänikuvan.

• HomePod päivittyy automaattisesti tukemaan stereopareja, ellei automaattisia päivityksiä ole poistettu käytöstä Koti-apissa.

iCloud-viestit

• Tallenna viestisi, kuvasi ja muut liitteet iCloudiin ja vapauta tilaa laitteissasi.

• Kaikki viestisi tulevat näkyviin, kun kirjaudut sisään uuteen laitteeseen samalla iMessage-tilillä.

• Kun poistat viestejä ja keskusteluja, ne poistetaan välittömästi kaikista laitteistasi.

• Laita iCloud-viestit päälle ottamalla iCloud-viestit käyttöön (Asetukset > [nimesi] > iCloud).

• Keskustelusi ovat jatkossakin päästä päähän salattuja.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Opettajilla on mahdollisuus antaa opiskelijoille lukutehtäviä iBooksissa Koulutyöt-apin avulla.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta tiettyjen merkkisarjojen käyttö saattoi aiheuttaa Viestien kaatumisen.

• Korjaa Viestit-ongelman, jonka johdosta osa viesteistä saattoi näkyä väärässä järjestyksessä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää sisäänkirjautumisen tai tiedostojen käyttämisen Google Drivessa, Google Docsissa ja Gmailissa Safari-verkkoselainta käytettäessä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää tietojen synkronoinnin Terveydessä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää käyttäjiä muuttamasta appeja, jotka voivat käyttää terveystietoja.

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta appi saattoi näkyä väärässä paikassa Koti-valikossa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta CarPlay-ääni saattoi vääristyä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi musiikin valitseminen iPhonesta saattoi epäonnistua toistettaessa musiikkia Bluetoothin kautta tai kun iPhone oli liitettynä USB:hen joissakin autoissa.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.3.1

iOS 11.3.1 parantaa iPhonen ja iPadin suojausta. Se ratkaisee myös ongelman, josta johtuen joissakin iPhone 8 -puhelimissa kosketussyöte lakkasi vastaamasta, koska niihin on huollossa asennettu ei-alkuperäinen vaihtonäyttö.

Huomaa: Muut kuin Applen vaihtonäytöt voivat heikentää visuaalista laatua ja ne eivät ehkä toimi oikein. Applen sertifioimat näyttöjen huollot toteuttaa luotettu ammattilainen, ja niissä käytetään alkuperäisiä Applen osia. Lisätietoja löytyy osoitteesta support.apple.com/fi-fi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.3

iOS 11.3 sisältää uusia ominaisuuksia, mukaan lukien monitasoisempaa lisätyn todellisuuden kokemusta tukeva ARKit 1.5, iPhonen akun kunto (beta) sekä uusia animojeja iPhone X:n käyttäjille. Tämä päivitys sisältää myös parannuksia vakauteen sekä virheiden korjauksia.

Lisätty todellisuus

• ARKit 1.5:n avulla kehittäjät voivat asettaa digitaalisia kohteita vaakasuorien pintojen lisäksi pystysuorille pinnoille, kuten seiniin ja oviin.

• Lisää tuen elokuvajulisteiden tai kuvitusten kaltaisten kuvien tunnistamiseen ja yhdistämiseen AR-kokemukseksi.

• Tukee suurempitarkkuuksista reaalimaailman kameranäkymää AR-kokemuksia käytettäessä.

iPhonen akun kunto (beta)

• Näyttää tietoja iPhonen akun enimmäiskapasiteetista sekä huipputehovalmiudesta.

• Ilmaisee, jos suorituskyvyn hallinta, joka hallitsee dynaamisesti enimmäistehoa odottamattomien sammumisten estämiseksi, on päällä. Sisältää myös mahdollisuuden laittaa toiminto pois päältä.

• Suosittelee, jos akku pitää vaihtaa.

iPadin latauksen hallinta

• Huolehtii akun kunnosta, kun iPad on liitettynä virtalähteeseen pitkiä aikoja, kuten kioskeissa ja myyntipisteiden järjestelmissä tai kun niitä säilytetään latausvaunuissa.

Animoji

• iPhone X:ssä on neljä uutta animojia: leijona, karhu, lohikäärme ja pääkallo.

Tietosuoja

• Kun Applen toiminto pyytää saada käyttää henkilökohtaisia tietojasi, näkyviin tulee kuvake ja linkki lisätietoihin, joista selviää, miten tietojasi käytetään ja suojataan.

Apple Music

• Uudistettu musiikkivideokokemus sisältää päivitetyn Musiikkivideot-osion, jossa on valikoituja videotoistolistoja.

• Etsi Apple Musicin päivitettyjen ehdotusten avulla ystäviä, joilla on samanlainen musiikkimaku. Ehdotukset näyttävät käyttäjien pitämistä genreistä sekä yhteiset ystäväsi, jotka seuraavat kyseisiä genrejä.

News

• Top Stories näkyy nyt aina ensimmäisenä For You -osiossa.

• Katso News-editorien valikoimia parhaita videoita.

App Store

• Lisää mahdollisuuden järjestää käyttäjien arvosteluja tuotesivuilla hyödyllisyyden, myönteisyyden, kriittisyyden tai ajankohdan perusteella.

• Päivitykset-välilehdellä näkyvät nyt tiedot appiversiosta ja tiedostokoosta.

Safari

• Auttaa suojaamaan yksityisyyttä täyttämällä käyttäjätunnukset ja salasanat automaattisesti vasta, kun ne on valittu verkkolomakkeen kentässä.

• Sisältää varoituksen älykkäässä hakukentässä, kun syötät salasanan tai luottokorttitietoja salaamattomilla verkkosivuilla.

• Käyttäjätunnusten ja salasanojen automaattinen täyttö on nyt käytettävissä appien verkkonäkymissä.

• Jaettaessa artikkeleja Safarista Mailiin, ne muotoillaan oletuksena lukijatilaan, jos sellainen on käytettävissä.

• Suosikeissa olevien kansioiden sisältämät kirjanmerkit näkyvät nyt kuvakkeina.

Näppäimistöt

• Kaksi uutta shuangpin-näppäimistöasettelua.

• Lisää tuen turkkilaista F-näppäimistöasettelua käyttäville laitteistonäppäimille.

• Kiinalaiset ja japanilaiset näppäimistöt ovat paremmin käden ulottuvilla 4,7 tuuman ja 5,5 tuuman laitteissa.

• Mahdollistaa paluun sanelusta näppäimistöön yhdellä napautuksella.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta automaattinen korjaus saattoi virheellisesti kirjoittaa jotkin sanat isolla alkukirjaimella.

• Korjaa ongelman iPad Prossa, joka esti iPadin Smart Keyboard -näppäimistöä toimimasta, kun laite liitettiin salasanalla suojattuun Wi-Fi-tukiasemaan.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi thai-näppäimistö saattoi vaakasuunnassa vaihtua virheellisesti numeronäppäimistöksi.

Käyttöapu

• App Store lisää käyttöaputuen lihavoidulle ja suurelle tekstille näytön muokkaamista varten.

• Älykäs käänteinen lisää tuen verkkokuville sekä kuville Mailin sähköposteissa.

• Parantaa RTT-kokemusta ja lisää RTT-tuen T-Mobile-operaattorille.

• Parantaa apin vaihtoa iPadissa VoiceOveria ja kytkinohjausta käyttäville.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta VoiceOver kuvaili väärin Bluetoothin tilan ja merkkikuvakkeen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta puhelun lopettamispainike ei ehkä näkynyt Puhelin-apissa VoiceOveria käytettäessä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta apin arviointi apissa ei onnistunut VoiceOveria käytettäessä.

• Ratkaisee ongelman käytettäessä suoraa kuuntelua, joka saattoi vääristää äänentoistoa.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Lisää tuen AML-standardille, joka antaa tarkempia sijaintitietoja hätätilanteissa, kun Hätätila SOS ‑toimintoa käytetään (tuetuissa maissa).

• Lisää tuen ohjelmiston todennukselle. Se on uusi tapa kehittäjille luoda ja ottaa käyttöön HomeKit-yhteensopivia lisälaitteita.

• Podcastit toistaa nyt jaksoja yhdellä napautuksella, ja lisätietoja jokaisesta jaksosta löytyy napauttamalla Tiedot.

• Parantaa haun suorituskykyä käyttäjille, joilla on pitkiä muistiinpanoja Yhteystiedoissa.

• Parantaa Handoffin ja universaalin leikepöydän suorituskykyä, kun molemmat laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi tulevat puhelut eivät ehkä herättäneet näyttöä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi viivästyttää tai estää Visual Voicemailin toiston.

• Korjaa ongelman, joka esti verkkolinkin avaamisen Viesteissä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää käyttäjiä palaamasta Mailiin viestiliitteen esikatselun jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Mail-ilmoitukset saattoivat näkyä uudelleen lukitulla näytöllä ilmoitusten tyhjentämisen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta aika ja ilmoitukset saattoivat kadota lukitulta näytöltä.

• Korjaa ongelman, joka esti vanhempia hyväksymästä Pyydä ostamaan -pyyntöjä Face ID:llä.

• Korjaa ongelman Säässä, jossa nykyiset säätiedot eivät ehkä päivittyneet.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta yhteystiedot eivät ehkä synkronoituneet puhelinluetteloon yhdistettäessä Bluetooth kautta.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää ääniappeja toistamasta autoissa, kun appi oli taustalla.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.2.6

iOS 11.2.6 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle ja iPadille. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta tiettyjen merkkisarjojen käyttö saattoi aiheuttaa appien kaatumisen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin muiden valmistajien apit eivät ehkä saaneet yhteyttä ulkoisiin lisälaitteisiin.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.2.5

iOS 11.2.5 sisältää tuen HomePodille ja lisää Sirille mahdollisuuden lukea uutisia (vain Australiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa). Päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

HomePod-tuki

• Ota käyttöön Apple ID, Apple Music, Siri ja Wi‑Fi-asetukset ja siirrä ne automaattisesti HomePodiin.

Siri-uutiset

• Englanninkielinen Siri voi nyt lukea uutisia, kun sanot "Hey Siri, play the news". Voit myös kysyä uutisia tietystä kategoriasta, kuten urheilu, talouselämä tai musiikki.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Puhelin-appi saattoi näyttää soitettujen puheluiden listan tiedot puutteellisesti.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta joidenkin Exchange-tilien Mail-ilmoitukset saattoivat kadota lukitulta näytöltä, kun iPhone X:n lukitus avattiin Face ID:llä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Viestien keskustelut saattoivat näkyä väärässä järjestyksessä.

• Korjaa CarPlay-ongelman, jonka johdosta Toistossa nyt ‑säätimet eivät reagoineet useiden kappalevaihtojen jälkeen.

• VoiceOver voi nyt ilmoittaa toistokohteet ja AirPodin lataustason.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.2.2

iOS 11.2.2 sisältää suojauspäivityksen, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.2.1

iOS 11.2.1 korjaa virheitä, mukaan lukien ongelman, jonka vuoksi etäkäyttö saattoi mennä pois päältä Koti-apin jaetuilta käyttäjiltä.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.2

iOS 11.2 esittelee Apple Pay Cashin, jolla voit lähettää, pyytää ja vastaanottaa rahaa perheenjäsenten ja ystävien kanssa Apple Paylla. Päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

Apple Pay Cash (vain Yhdysvalloissa)

• Lähetä, pyydä tai vastaanota rahaa perheenjäsenten ja ystävien kanssa Apple Paylla Viesteissä tai Sirin avulla.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Lisää tuen nopeammalle langattomalle lataamiselle iPhone 8:ssa, iPhone 8 Plussassa ja iPhone X:ssä muiden valmistajien yhteensopivilla lisälaitteilla.

• Sisältää kolme uutta liikkuvaa taustakuvaa iPhone X:lle.

• Parantaa videokameran vakautusta.

• Lisää Podcasteihin tuen siirtymiselle saman ohjelman seuraavaan jaksoon automaattisesti.

• Lisää HealthKitiin tuen lasketellun matkan datatyypille.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Mail saattoi näyttää etsivän uusia viestejä, vaikka lataus oli valmis.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Exchange-tilien poistetut Mail-ilmoitukset saattoivat näkyä uudelleen.

• Parantaa Kalenterin vakautta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Asetukset saattoi avautua tyhjälle näytölle.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää pyyhkäisemisen Tänään-näkymään tai Kameraan lukitulta näytöltä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää musiikkisäätimien näkymisen lukitulla näytöllä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta appikuvakkeet saattoivat olla väärässä järjestyksessä Koti-valikossa.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää käyttäjiä poistamasta uusimpia kuvia, kun iCloud-tallennustila ylittyi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Etsi iPhoneni ei toisinaan näyttänyt karttaa.

• Korjaa ongelman Viesteissä, jonka johdosta näppäimistö saattoi osittain peittää uusimman viestin.

• Korjaa ongelman Laskimessa, jonka johdosta tulokset saattoivat olla väärin, jos numerot syötettiin liian nopeasti.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta näppäimistö saattoi reagoida hitaasti.

• Lisää tuen reaaliaikaisille tekstipuheluille (RTT) kuuroille ja heikkokuuloisille.

• Parantaa VoiceOverin vakautta Viesteissä, Asetuksissa, App Storessa ja Musiikissa.

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää VoiceOveria ilmoittamasta saapuvista ilmoituksista.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle ja iPadille. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iPhone X:n näyttö ei tilapäisesti reagoinut kosketukseen nopean lämpötilan laskun jälkeen.

• Korjaa ongelman, joka saattoi aiheuttaa vääristymiä iPhone X:llä otettuihin Live Photo ‑kuviin ja videoihin.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 korjaa virheitä iPhonessa ja iPadissa. Tämä päivitys:

• Korjaa näppäimistön automaattiseen korjaukseen liittyvän ongelman.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Hei Siri lakkasi toimimasta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 sisältää yli 70 uutta emojia, virheiden korjauksia sekä parannuksia.

Emojit

• Yli 70 uutta emojia, joihin kuuluu ruokia, eläimiä, taruhahmoja, vaatteita, ilmeikkäämpiä hymiöitä sekä sukupuolineutraaleja hahmoja.

Kuvat

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta osa kuvista saattoi näkyä epäselvästi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Live Photo ‑tehosteiden toisto saattoi olla hidasta.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi osa Henkilöt-albumin kuvista ei ehkä näkynyt palautettaessa iCloud-varmuuskopiosta.

• Korjaa ongelman, joka saattoi vaikuttaa suorituskykyyn pyyhkäistäessä kuvakaappausten välillä.

Käyttöapu

• Parantaa pistekirjoitustukea Grade 2 ‑syötteelle.

• Parantaa VoiceOver-käyttöä monisivuisissa PDF:issä.

• Parantaa VoiceOver-roottoritoimintoja saapuvien ilmoitusten ilmoittamista varten.

• Parantaa VoiceOver-roottorin toimintovalikkoa poistettaessa appia apinvaihtajasta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta vaihtoehtoiset näppäimet eivät näkyneet kaikille käyttäjille käytettäessä VoiceOveria kosketuskirjoituksella.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi VoiceOver-roottori palautui aina oletustoimintoon Mailissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta VoiceOver-roottori ei poistanut viestejä.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Lisää tuen apinvaihtajan käytölle painamalla näytön reunaa 3D Touchilla.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta poistetut sähköposti-ilmoitukset näkyivät uudelleen lukitulla näytöllä.

• Korjaa yritysympäristöihin liittyvän ongelman, joka esti tietojen siirtämisen hallittujen appien välillä.

• Korjaa joidenkin muiden valmistajien GPS-lisälaiteongelman, joka aiheutti epätarkkuuksia sijaintitiedoissa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi sykeilmoitusten asetukset näkyivät Apple Watch ‑apissa (1. sukupolvi).

• Korjaa ongelman, jonka johdosta appien kuvakkeet eivät näkyneet Apple Watchin ilmoituksissa.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 sisältää virheiden korjauksia iPhonelle ja iPadille. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, josta johtuen ääni- ja tuntopalaute eivät toimineet joissakin iPhone 7- ja 7 Plus -laitteissa.

• Korjaa ongelman, josta johtuen kosketussyöttö ei toiminut joissakin iPhone 6s -näytöissä, koska niitä ei ollut huollettu alkuperäisillä Applen osilla.

Huomaa: Muut kuin alkuperäiset osat voivat huonontaa visuaalista laatua ja ne eivät ehkä toimi oikein. Luotetut ammattilaiset tekevät Applen sertifioimat näyttöjen huollot, joihin käytetään alkuperäisiä Applen osia. Lisätietoja löytyy osoitteesta support.apple.com/fi-fi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhoneen ja iPadiin. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi pienessä määrässä iPhone 8- ja iPhone 8 Plus ‑laitteita saattoi kuulua rätisevää ääntä puhelujen aikana.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi jotkin kuvat eivät ehkä näkyneet.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi S/MIME-salattujen sähköpostien liitteet eivät avautuneet.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy verkkosivustolta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 sisältää virheenkorjauksia sekä parannuksia iPhoneen ja iPadiin.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11

App Store

• Täysin uudistetusta App Storesta löydät helposti appeja ja pelejä joka päivä.

• Uusi Tänään-välilehti auttaa sinua löytämään uusia appeja ja pelejä. Välilehdeltä löytyy myös juttuja ja ohjeita niistä.

• Uuden Pelit-välilehden avulla löydät uusia pelejä ja näet suosituimmat pelit.

• Apit-välilehdellä näet appien parhaimmistoa, myydyimpien ja ladatuimpien appien listat sekä apit kategorioittain.

• Appien sivuilta löydät esikatseluvideoita, Editorien valinta ‑merkkejä ja ostoja apissa ‑tietoja. Sivuilta on myös helpompi pääsy käyttäjäarvioihin.

Siri

• Uusi Siri-ääni on luonnollisempi ja ilmaisuvoimaisempi.

• Voit pyytää Siriä kääntämään englanninkielisiä sanoja ja lauseita espanjaksi, italiaksi, kiinaksi, saksaksi ja ranskaksi (beta).

• Siri-ehdotukset Safarin, Newsin, Mailin ja Viestien käytön perusteella.

• Toimii muistiinpanoappien kanssa luoden niiden avulla tehtävälistoja, muistiinpanoja ja muistutuksia.

• Tekee tilisiirtoja ja kertoo saldosi pankkiappien avulla.

• Toimii QR-koodeja näyttävien appien kanssa.

• Sanelutuki hindille ja shanghainkiinalle.

Kamera

• Muotokuvatila tukee nyt optista kuvanvakainta, HDR:ää sekä True Tone ‑salamaa.

• Kuvat ja videot vievät puolet vähemmän tilaa uusien HEIF- ja HEVC- kuva- ja videomuotojen ansiosta.

• Uudistetut yhdeksän suodatinta on optimoitu luonnollisille ihonväreille.

• Tunnistaa ja skannaa automaattisesti QR-koodit.

Kuvat

• Live Photo ‑tehosteet Silmukka, Edestakaisin ja Pitkä valotus.

• Voit nyt mykistää ja trimmata Live Photos ‑kuvia tai valita niille uuden avainkuvan.

• Muistoelokuvien sisältö mukautuu automaattisesti pysty- ja vaakasuuntaan.

• Yli kymmenen uutta muistotyyppiä, mukaan lukien lemmikit, vauvat, häät ja urheilutapahtumat.

• Henkilöt-albumi on tarkempi ja pysyy ajan tasalla kaikissa laitteissasi iCloud-kuvakirjaston avulla.

• Tuki animoiduille GIF-tiedostoille.

Kartat

• Sisäkartat suurimmille lentokentille ja ostoskeskuksille.

• Käännös käännökseltä ‑ohjeissa kaistaopastus ja nopeusrajoitustiedot.

• Yhden käden zoomaus kaksoisnapauttamalla ja pyyhkäisemällä.

• Vuorovaikuta Flyover-kierroksen aikana liikuttamalla laitettasi.

Älä häiritse ajettaessa

• Hiljentää automaattisesti ilmoitukset ajaessasi ja pitää iPhonen hiljaisena ja näytön pimeänä.

• Valinnainen iMessage-automaattivastaus ”Olen tien päällä” valituille yhteystiedoille.

iPadille suunnitellut uudet toiminnot

• Uuden Dockin avulla äskettäin käyttämäsi ja suosikkiappisi ovat nopeasti käytössäsi. Saat Dockin näkyviin myös käytössä olevien appien päälle.

• Dockin koko muuttuu tarpeen mukaan, joten voit lisätä siihen kaikki suosikkiappisi.

• Äskettäin käytetyt ja jatkuvuusapit ovat käytettävissä oikealla.

• Parannetut Slide Over- ja Split View ‑toiminnot

• Voit käynnistää apit helposti Slide Overin ja Split View'n avulla Dockissa.

• Slide Over ja taustalla olevat apit toimivat nyt samanaikaisesti.

• Voit nyt asettaa apit Slide Overissa ja Split View'ssä näytön vasemmalle puolelle.

• Vedä ja pudota

• Siirrä tekstiä, kuvia ja tiedostoja appien välillä iPadissa.

• Käytä Multi-Touchia useiden kohteiden samanaikaiseen siirtoon.

• Siirrä sisältöä appien välillä kopioimalla sisältöä yhdestä apista ja vetämällä sisältö toisen apin kuvakkeen päälle.

• Merkintä-työkalu

• Merkintä-työkalu toimii muun muassa dokumenteissa, PDF:issä, verkkosivuilla ja kuvissa.

• Käytä pikamerkintää kaikkeen iOS:ssä. Aseta Apple Pencil sen kohteen päälle, jonka haluat merkitä.

• Luo PDF ja käytä työkalua kaikkeen, joka voidaan tulostaa.

• Muistiinpanot

• Luo hetkessä uusi muistiinpano napauttamalla lukittua näyttöä Apple Pencilillä.

• Tekstiin sidotut piirrokset ovat käytössäsi asettamalla Apple Pencil muistiinpanon tekstiin.

• Voit etsiä käsin kirjoitettua tekstiä.

• Dokumenttiskanneri korjaa automaattisesti vinoon menneen tekstin ja käyttää kuvasuodattimia varjojen poistamiseksi.

• Tukee taulukkoja tietojen järjestelemistä ja näyttämistä varten.

• Kiinnitä tärkeät muistiinpanot luettelon alkuun.

• Tiedostot

• Täysin uusi Tiedostot-appi tiedostojen selaamiseen, etsimiseen ja järjestämiseen.

• Toimii iCloud Driven ja muiden pilvitiedostopalvelujen kanssa.

• Äskeiset-näkymästä löydät äskettäin kaikissa apeissa ja pilvipalveluissa käyttämäsi tiedostot.

• Luo kansioita ja järjestä niitä nimen, päiväyksen, koon ja tunnisteiden mukaan.

QuickType

• Syötä numeroita, symboleja ja välimerkkejä iPadissa pyyhkäisemällä alaspäin.

• Tukee yhden käden näppäimistöä iPhonessa.

• Uudet näppäimistöt seuraaville kielille: armenia, azerbaidžan, georgia, iiri, kannada, kymri, malajalam, maori, orija, swahili ja valkovenäjä.

• Voit käyttää englantia syöttölähteenä 10-näppäimisessä pinyin-näppäimistössä.

• Voit käyttää englantia syöttölähteenä japanilaisessa romaji-näppäimistössä.

HomeKit

• Uusia lisälaitetyyppejä, kuten AirPlay 2 ‑kaiuttimet, sprinklerit ja vesihanat.

• Laajennetut paikallaolo-, aika- ja lisälaiteperusteiset käynnistimet.

• Tukee QR-koodien skannausta sekä lisälaitteiden laiteparimuodostusta napauttamalla.

Lisätty todellisuus

• Lisätyn todellisuuden teknologiat, joita App Storen apit voivat käyttää sisällön tarjoamiseksi todellisuuden lisäksi esimerkiksi interaktiivisissa peleissä, immersiivisissä ostokokemuksissa ja teollisessa muotoilussa.

Koneoppiminen

• Core ML ‑koneoppimisteknologiat, joita App Storen apit voivat käyttää tarjotakseen koneoppimistiedoilla varustettuja älytoimintoja, joita laite käsittelee paremman suorituskyvyn ja käyttäjän yksityisyyden vuoksi.

Muita toimintoja ja parannuksia

• Uudistetussa Ohjauskeskuksessa kaikki säätimet ovat yhdellä sivulla.

• Voit lisätä Ohjauskeskukseen säätimiä, esimerkiksi käyttöapusäätimiä sekä Ohjattu käyttö-, Suurennuslasi-, Tekstin koko-, Näyttötallennus- ja Wallet-säätimen.

• Apple Music auttaa nyt löytämään musiikkia ystävien kanssa. Luo profiili, jotta ystäväsi voivat kuunnella jakamiasi soittolistoja ja nähdä, mitä musiikkia kuuntelet eniten.

• Apple News sisältää nyt sinulle poimittuja Top Stories ‑pääuutisia, Sirin suosituksia, parhaat videot Today-näkymässä sekä editoriemme valitsemia juttuja uudessa Spotlight-näkymässä.

• Applen Podcastit-appi on täysin uudistettu. Kuuntele nyt -toiminnolla voit kuunnella uusia jaksoja tai jatkaa siitä, mihin jäit. Ohjelmat voivat nyt sisältää kausia, trailereita ja bonusjaksoja.

• Automaattisen käyttöönoton avulla kirjaudut Apple ID:lläsi iCloudiin, Avainnippuun, iTunesiin, App Storeen, iMessageen ja FaceTimeen.

• Automaattinen käyttöönotto palauttaa laiteasetuksesi, mukaan lukien kielen, alueen, verkon, näppäimistöasetukset, usein vierailemasi paikat, tapasi puhua Sirille sekä Koti- ja Terveys-tiedot.

• Voit jakaa Wi-Fi-verkkojesi käyttöoikeuden helposti.

• Ilmoitukset tallennustilan optimoimiseksi ja säästämiseksi Asetuksissa esimerkiksi Kuvat- ja Viestit-apeille.

• Hätätila SOS soittaa hätänumeroon nykyisen sijaintisi perusteella ja ilmoittaa ICE-yhteystiedoillesi automaattisesti, jakaa sijaintisi ja näyttää SOS-tietosi.

• FaceTime sallii Live Photos ‑kuvien ottamisen toisen käyttäjän Macin tai iPhonen kameralla.

• Lennon tilan tarkistaminen käy helposti Spotlightissa ja Safarissa.

• Määritteiden, muunnosten ja laskutoimitusten tuki Safarissa.

• Kaksikielinen venäjä–englanti-sanakirja.

• Kaksikielinen portugali–englanti-sanakirja.

• Tukee arabialaista järjestelmäfonttia.

Käyttöapu

• VoiceOver tukee kuvien kuvausta.

• VoiceOver tukee PDF:ien taulukoita ja luetteloita.

• Kirjoita Sirille ‑tuki perushakuja varten.

• Tuki videoiden puhutuille kuvateksteille ja pistekirjoitukselle.

• Dynaaminen teksti suurentaa tekstiä appien käyttöliittymiä.

• Uudistetun Käänteiset värit ‑toiminnon ansiosta mediasisällön katsominen on helpompaa.

• Parannuksia korostusväreihin Puhu valinta- ja Puhu näyttö ‑toiminnoissa.

• Kytkinohjaus voi selata ja kirjoittaa kokonaisia sanoja kerrallaan.

iOS 11 on optimoitu suorituskyvyltään 64-bittisille apeille. Appien kehittäjien on päivitettävä 32-bittiset apit, jotta ne toimivat tässä iOS-versiossa.

Kaikki ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja saat osoitteista: https://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja https://www.apple.com/fi/ios/whats-new

Lisätietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222