Applen sirulla varustetut Mac Modular -pöytäkoneet: viestintäongelmat

Bluetooth- tai Wi-Fi-ongelmien vianmääritys

Ethernet-ongelmat

Bluetooth- tai Wi-Fi-ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue tämä artikkeli, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Bluetoothia ei voi ottaa käyttöön

• Tietokoneen ja Bluetooth-laitteen yhdistäminen laitepariksi ei onnistu

• Tiedonsiirto katkeilee laitepariksi liitetyn Bluetooth-laitteen kanssa

• Bluetooth-tiedonsiirto aikakatkaistaan tai on hidas

• Wi-Fi-palvelu ei ole käytettävissä

• Wi-Fi-yhteyttä ei voida ottaa käyttöön

• Tietokoneen yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon ei onnistu

• Wi-Fi-yhteys katkeilee

• Heikko Wi-Fi-signaali

Langattomien yhteyksien häiriöiden aiheuttamat Wi-Fi- ja Bluetooth-ongelmat

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Käynnistä Mac uudelleen.

2. Varmista, että Macin päivämäärä ja aika on asetettu oikein.

3. Jos voit muodostaa internet-yhteyden toisen Wi-Fi-verkon tai langallisen Ethernet-yhteyden avulla, muodosta yhteys kyseiseen verkkoon. Päivitä sitten Macin macOS.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti.

2. Käynnistä tietokone macOS:n palautustoimintoon.

3. Yritä yhdistää Wi-Fi-verkkoon, kun mac on macOS:n palautustilassa.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Vaihda antenni tai I/O-seinä (mallista riippuen), joka sisältää Wi-Fi- ja Bluetooth-antennit.

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Ethernet-ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Ethernet ei näy verkkopalveluna

• Ethernet-yhteyttä ei voi aktivoida

• Ethernet ei näytä yhteyttä

• Ethernet ei voi hankkia IP-osoitetta

• Ethernet-verkko on hidas

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Varmista, että tietokoneen Ethernet-portissa ole esteitä. Tarkista portti silmämääräisesti vaurioiden tai roskien varalta.

2. Jos Ethernet-portissa on roskia, puhdista se varovasti pienellä, pehmeäharjaksisella harjalla. Älä käytä harjaa, jossa on metallisia osia. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva. Poista nukka tai roskat varovasti. Käytä vain sen verran harjaksia kuin porttiin mahtuu. Irrota ja poista roskia kääntämällä harjaksia. Harjaa roskat pois portin päältä, jotta et vahingossa harjaa roskia aukkoon. Pyyhi poistetut roskat pois mikrokuituliinalla.

• Varoitus: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta tietokone. Älä käytä aerosolisuihkeita, liuottimia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Älä käytä metalliesineitä roskien tai esteiden poistamiseen, sillä metalliesineet voivat aiheuttaa liittimen oikosulun tai vaurioitumisen. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin; älä suihkuta nestettä suoraan tietokoneeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

3. Toimi seuraavien tukiartikkelien kaikkien asiaankuuluvien suositeltujen vaiheiden mukaan:

1. Ethernet-laitteen vianmääritys Macissa

2. Ulkoisten verkkolaitteiden vianmääritys Macissa

3. Internet-yhteysongelmien ratkaiseminen Macissa

4. Jos voit muodostaa internet-yhteyden Wi-Fi-verkosta, muodosta yhteys kyseiseen verkkoon. Päivitä sitten Macin macOS.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti.

2. Käynnistä tietokone macOS:n palautustoimintoon.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Vaihda Mac Studio -malleissa Ethernet-kortti tai Mac mini- ja Mac Pro -malleissa emolevy.

• Vaihda emolevy kaikissa malleissa.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.